gitmek için hakkında birkaç yorum yapılmasını beklediğim,
hakan gerçek'in kurduğu
tiyatro gerçek'in ilk oyunu. oyun tek kişilik, hakan gerçek başrolde, biletleri de biletix'te.
http://www.biletix.com/...
vincent , hollandalı bir papaz olan theodorus van gogh'un oğludur. 30 mart 1853'te hollanda'da bir köyde dünyaya gelmiştir.1880'de 27yaşındayken ağır bir depresyon geçirmiş,işinde ve aşkta başarısız olmuştu.o dönem kulaklarını çok beğenen sevgilisine ayrıldıktan sonra bir mektup yazmış ve tek kulağını keserek zarfa koymuştur.
resim ticareti,incil vaazları,öğretmenlik derken artık bir ressam olmaya karar vermişti.
vincent sanat yaşamı boyunca ailesinin ve dostlarının desteğine son derece bağımlıydı.
28yaşında resim eğitimi almaya karar verdiğinde ona parasal desteği kardeşi theo üstlenmiştir. vincent'in yaptığı tabloları aslında hiç satılmadığı halde satıldığını söyleyip ona sürekli para yollamıştır.bu sayede o dönemde depresyonda olan kardeşinin kendisini iyi hissetmesini sağlamıştır.bu destek vincent'in ölümüne dek sürmüştür.
o'nun yaşamının sonuna doğru yazdığı mektupları derin bir hüzne kapılmadan okumak imkansızdır.hastalığının neden olduğu sesli ve görüntülü halüsinasyonlar uzun süreli delirme nöbetlerine yol açmıştır, ama bu krizlerin arasındaki dönemlerde sağlığı yerindedir ve durumunun tam anlamıyla farkındadır. eylül 1889'da şöyle yazmıştır:
`'krizlerde acı çekmeye başlamadan önce kendimi bir korkak gibi hissediyorum...şimdi kendimi toparlayınca da tıpkı intihar etmek için atladığı suyu çok soğuk bulup yeniden kıyıya ulaşmaya çalışan bir adam gibi iyileşmeye çalışıyorum...'`
bu sözler daha sonra olacakların habercisiydi.vincent 27temmuz 1889' kendini vurdu ve iki gün sonrada öldü.
oldukça pahalı bir resim malzemesi markasıdır. 150 ml lik tüpü 30 lira civarındadır, o derece yani.
çok sevdiği ve ona göre dost bellediği gauguin,arles adlı yerden gitmeye karar verdiğinde o dostunu kaybetmekten korktuğunu çok güzel dile getiren ressamdır...gauguin, van gogh un tepkisinden oldukça korkmuştur...arkadaşlarına şöle bi mektup yazmıştır:
-ayrılmak mı istiyorsun?dedi bana.olumlu yanıt verdiğimde,önündeki gazeteden bi sayfa kopardı.sayfada "katil kaçtı" yazıyordu...
diye dile getirmiştir yaşadıklarını...
van gogh a göre ise gauguin onun tüm umutlarının ve insanlara güveninin katili olmuştu artık...