krzysztof kieslowski'nin "
trois couleurs"
* üçlemesinde adı sadece "
bleu"
* ve "
rouge"
* filmlerinde duyulan kompozitör...
"
blanc"
* filminde adına rastlanmaz...
zbigniew preisner'in
alter egosudur aynı zamanda...
zbigniew preisner... ne var ki preisner'in ne denli büyük olduğunu oxford university press anlayamamış! oxford, müzik ansiklopedisine koymak için kieslowski'ye telgraf çekip filmlerinde besteci olarak adı geçen van den budenmayer'i sormuşlar. kieslowski, "böyle birisi yok, biz o ismi uydurduk. besteleri yapan bizim krakow lu preisner" diye yanıtladıysa da oxfordlular 18. yüzyılda yaşamış büyük bir besteci ile karşı karşıya olduklarına öyle inanmışlar ki "kaynaklarınızı saklamanızı saygıyla karşılıyoruz" diyerek kieslowski'den medet ummaktan vazgeçmişler.
(bkz:
oxford university press)
3. nesil hollandalı yazar. hoş gelmiş
sanırım şu sıralar da
feridun düzağaça sarmıştır kendileri.
fazla yazmayan yazar. az ve öz yazıyor fakat sözü, 'uzattığından' daha da uzatsa ne kadar güzel olur diyor insan.
(lapsus, 05.08.2006 12:00 ~ 12:03)
(bkz:
@903804) matrak adam..
ilhan irem'de seviyor..fenerbahçeli..daha nolsun..
çok akıllı bir adam. cin gibi cin.
yıllardır arayıpta bulamadığım bir albümü gecenin bir yarısı bulup bana yollayan ve beni çocuklar gibi sevindiren yazar.teşekkür ediyor ve diğer siparişlerimi en kısa zamanda bekliyorum.(bkz:
@932967)
özleten yazar.
türkiye-
norveç maçından sonraki girilere bakarken (bkz:
@1298851) giriyle gülmekten karnıma ağrılar sokan arı.
sabahları kamera karşısındaki haline hastayım.
uzun bir aradan sonra zirve yapalım nerde yapalım diyerek beni silkeleyip kendime getirmiş bitakım şüphelere şu an itibari ile beni sevkeden şahsına münhasır yazar.
bütün rep gücümü toplayıp terazisini yumrukladığım insan. cilveloy nanayda.
o da bir şiir sever,, benim için şiirler paylaştıkça daha güzel,, zirveye gelebilmek ve tanışabilmek ümidiyle..
aslanlar gibi organizatör. seviyorum lan seni.
sinemasever, soundtrack hastası, süper organizatör, canayakın insan. daha ne olsun.
inerken
manha de carnivalle beraber yardım isteyeceğim öteki kişi olan yazardır.
(jellyjam, 09.07.2007 22:34 ~ 20.08.2007 21:57)
vallahi borcumun kabardığı yazar, ben bir birşey yapsam, o bana on iyilik yapıyor. çok gral adam.
(sükun, 12.09.2007 00:14)
yolların kralı, sıcakkanlı yazar.
dürüst insan. sözlüğün can damarı. olmazsa olmazı. eğer elinden geliyorsa hiç bir yardımını esirgemiyecek çok nadir kişilik. herkesin hayatının bir döneminde tanıması gereken karakter.
izmirin gururu.