belki ilginizi çeker
  1. · van den budenmayer
  2. · evli olup sözlükte hatun düşürmeye çalışan çakal
  3. · dörde özlem
  4. · van den budenmayer
gündem
  1. · ismail yk
  2. · aşk
  3. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  4. · insanın hayatına sıçan şeyler
  5. · alex hagi den daha iyidir
  6. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  7. · aklidengegorecelibikavramdir
  8. · mastürbasyon
  9. · türkiye ye en az 10 yıl kaybettiren insanlar

van den budenmayer in sözlükten hatun kaldırması  

1. "sözlük babası", "izmirin kralı", "şiir adamı, ormantik", "fakir babası, eyvallah adamı", "çok tatlı adam, aman da aman". gidin allah aşkınıza. bilmeden araştırmadan, bu adamın içini görmeden konuşmayın bakayım. çakal carlosun izmir şubesi var iken karşınızda, herşey beklenilesidir. ama hikayeyi baştan almak gerek.

2007: haziranında ilk zirvesiyle görücüye çıktı van den budenmayer. başta sinema ve müziksever olarak kamuoyu yoklaması yaptı, ancak zirvelerde beklediği ilgiyi göremedi.

2008: aksiyon zamanı gelmekteydi. ormantik şiirlerle genç ve korunmasız sözlük bağyanlarının ruhlarına göndermeler yaptı. beklenmeyen zamanlarda ortadan kaybolduğunda bir bokluk olduğunu anlamalıydık aslında, ne bilelim, böyle cici yaradılışlı bir adamdan böyle bir casanova çıkabileceğini.

2009: yok artık diyoruz üç aylık bilançolara baktığımızda, artık kendimizden bile korkuyoruz, zira ya oltaya çıtır düşmezse. kendisi de zaten belli ediyor. önce kafa yapan zirve, sonra yaşasın pasta yiyeceğiz mini zirvesi ve en sonunda babalar zirvesi. alkolün etkisinde kaldığınız dakikalarda bacağınız ve gıdınızda bir sıcaklık duyarsınız, dehşet dakikaları gelmiş demektir.

nasıl mı ortaya çıktı bunlar? evet belki ayrıntı veremiyoruz şimdilik ama geçen martta yenilen damar tuzlamalar sonunda gelen şaka yol "kuş ötüyor mu, ahahahahha?" sorusuna gelen kunteper vari hikayeden aldığımız neticeler bunlar. artık zirvelerde duvarlara yaslanarak hareket edersem biliniz ki bunda ciddi bir korku faktörü vardır.

sözlük bağyanları, bir güzel muhabbete, iki şarkı paylaşımına,üç şiire kanmayın. zira kapıda sizlerden koleksiyon yapan birisi var.
    (wildboy, 05.04.2009 22:20 ~ 22:25)
  2. işin sırrı aslında "bebeğim, yavrum, canım, tatlım, hayatım" tarzı konuşmalarında saklı.
    bu adamın entelektüel dış seviyesini gören hatunlar, birden yelkenleri suya indiriyor, adama kanıveriyor. yapmayın canlar, yapmayın. bizler sizleri uyarmalı, bu adamdan sizleri korumalıyız.

en iyi bildiği konu olan sinema muhabbetlerinde illa ki şöyle başlayan muhabbetler döndürecektir, bilin ki kendinizi kollama fırsatınız olsun:

- krzysztof kieslowski'nin üç renk üçlemesini izledin mi bebişim? bak orada aslında çok gizli imgelemeler vardır, dur sana anlatayım bik bik...

- oldboy'un son sahnesinde aslında anlatılmak istenen şey şu hayatım bik bik bik..

- taxi driver filminde robert de niro aslında bütün insanlığa baş kaldırmıştır canım ya, sence de öyle değil mi? bana göre bik bik bik...

- benjamin button bize o sırtında taşıdığı ağır yükü anlatmaya çalışıyor bir tanem, filmin ikinci yarısında bik bik bik...

siz bu adamı sütten çıkmış ak kaşık mı sanıyorsunuz kuzum?
    (sükun, 05.04.2009 22:33 ~ 22:35)
  3. uzun uğraşlar sonunda çocukluk fotolarına ulaşmayı başardık. adam olacak çocuk fotolarından belli olurmuş.
    üşenmezseniz bakınız; (yakışır!)

(bkz: @3316580)
    (sinirliyim ezelden, 08.04.2009 02:34)
  4. yok dostum yok, üstad rahat duramıyor belli ki. hadi votkadan üşüttüm dedi, acındırdı kendini, "pasta yaptımmmm sana tatlımmmmm " ekolünden nadide parçalarla takıldı ama kitap fuarı, ama kitap fuarını kendine alet etmesi... yok dostum yok, sen nasıl olur da sözlük bağyanlarının entellektüel duygularına nifak tohumları ekerek bunları başka duygulara dönüştürürsün. inanmak o kadar da zor değil gerçi.kahramanımız van den budemayer 18 nisan sabahlarında fuar salonunda istatistik toplamaya başlar. "lan hmmm bu standa gözlüklü ve sivilceliler geliyor, buna tombullar, buna gotikler,hah buldum bu işte" gibisinden alınan notlar totalinde yeni taktikler gelişmeye başlamıştır bile. öncelikle aşırı ucuzluktan alınan özdemir asaf kitapları yanlışlıkla elden düşecek, zirve ortamında arkasından gelen şey ise fuar alanında toplanan istatistikler ve standlardan alınan 3 liralık kitapların olduğu çanta. 30 liranın kudretini işte o zamanlar anlarsınız. geçen bir baktım, ne göreyim. bu sohbeti daha nezih ortamlarda sürdürebilirmişmiş, yok ya iyice azıya aldı bu adam. havalar da ısındı ya artık, zor görürüz kendisini tek başına. tamam van den budenmayerim, anladık ama "ele güne karşı, yapayanlızzzz böyle de olmaz kiiii" diye haykıranlar var arada. bu arada radyo programının meyvelerini de alıyorsun biliyoruz. "ama biz senin sesini duyamadık ki, çok merak ediyorum bennnn" nidalarını duyuyorum ve evet ben de merak ediyorum. beni kaldır gel.
    (wildboy, 24.04.2009 22:39)
  5. bu adam niyetini dün gece zirvede* belli etti zaten, şöyle bir muhabbet döndürdü bir an;

-şarabı böyle ortamlarda içmem ben, şaraba saygısızlık oluyor, bik bik bik...

yahu bu ne visam lordluktur, bu ne üst tabakadan bir konuşmadır?

bir elinde son günlerde -elinden her ne hikmetse düşürmediği- votka-vişnesi, bir elinde korsan özdemir asaf kitabı ile bize caka satıyordu. sinema konusunda uyardığımız karşı cinsleri, bu sefer de en iyi bildiği ikinci konu ile, şiir ile tavlamaya çalışıyordu.

yahu sen alemi kör milleti sersem mi sanırsın?
    (sükun, 24.04.2009 22:53)
  6. tam bir çakal carlos işidir. insanların duruşuna kanmamak lazım bazen, paranoyakça düşünmek lazım.

bi insan durduk yerde, filmi izlemiş olmak için izlemez, şiiri okumuş olmak için okumaz, şarabı içmiş olmak için içmez. asosyal olursun, toplumdan kendini soyutlarsın, eyvallah denir. ama durum apaçık ortada. sinsi planlar yatıyor bunların altında. dikkat etmek gerek bu van den budenmayer'e.

ama akıllı oynuyor gene de. sözlük gibi geniş bir kitleye sahip bi ortamdasın sonuçta. bi hatuna direk sarkarsan olmaz, abazan derler anında. o yüzden, sözlüğe inceden şiirler yazıyor ki duygusal adamım ben mesajı versin. film yorumları yazıyor ki entellektüel insanım ben tadını yakalatsın. şarap - kadın benzetmeleri yapıyor ki romantik insanım ben havası koklatsın. ve küçük ama çok önemli bir detay daha; tüm bunları gece 12'den sonra yapıyor ki gecelerin adamıyım ben izlenimi yaratsın. ah be koçum, sen bizi saf mı sandın allasen?

bak, herşeyi geçtim, tüm bunları birer tesadüfler bütünü olarak açıkladın diyelim. vitrin uygulaması başlayalı 24 saat olmamış daha, adamın vitrine koyduğu girilere de bak hele :

1. unutulmaz film sahneleri/@2843755
    2. arşivlenmesi gereken filmler/@1419634

buyur burdan yak. adım gibi eminim, yarın oraya iki tane de şiir koyardı tüm bunlar ortaya çıkmasaydı. tamam, çakalsın ama yemezler.

film - şiir - şarap, dünyanın en esrarengiz üçlüleri...
    (amuda kalkan imam, 25.04.2009 00:21 ~ 00:23)
  7. herşey bir yana bu adam kör. içince hepten kör oluyor. hayır hatun değilim ama bu adamın içinde potansiyel var. içince bana bile şiir okuyup sarılıyor. tırsıyorum zirvelere katılmaktan artık.
    (guenhwyvar, 25.04.2009 02:52)
  8. hayret ve şaşkınlık içinde karşılanacak bir durum.

böyle bir şeyden haberi olupta bugüne kadar ses çıkarmayanları kınıyorum. hatta tırmalamak istiyorum suratlarını. nasıl insanlarsınız siz yahu? sözlük bayanlarını uyarmak baabına bunca cümleyi yok yere telef etmişsiniz.yazıklar olsun size!! hadi diğer yazarlara bir şey diyemiyorum. amuda kalkan imam sen bir de kanka olacaksın insan özele bir iki cümle yazar, uyarır, ne bileyim '' uzak dur'' falan der. bu girileri okuyan var, okumayan var...yuhhhh...

ama ben sizin kadar kalleş olamam, başkalarını da yakmam.. sözlükteki bayanları listeledim, hepsine mesajı döşedim... ben insanlığımı yaptım valla gerisi onların bileceği iş...

ben hayatımda bu kadar sinsi bir adam görmedim.terazi burcuymuş, sır tutan biriymiş, arkadaşlarının istekleri hep ön plandaymış, görsellik değil zeka önemliymiş (tabi tabiii) romantikmiş, hafızası süpermiş. tabii ki bu özellikleri taşıyacaksın. kadınların istediği herşey olmalı ki sende, onlara yaklaşabilesin... neleri sevdiğini ilgi alanlarını hepsini hatırlayabilmelisin ki sana güvensinler. bu kadar am delisi olsam benim de hafızam süper olurdu. akşam ne yedin diye sorsak onu hatırlamazsın ama.

misal; kıllı-maganda erkekleri sevmediğimden dert yanıyorum, iki gün sonra''ohh bebeğim, tersliğe bak şimdi ne yapıcam ben'' nidalarıyla adamın gömleğine kahve dökeceği geliyor.haliyle çıkarıyor üzerini ve bebek poposu tenini sergiliyor.yiyorum tabii. zayıf noktamı tam 12'den vurmuş gel de yeme.bitiyorum ölüyorum o an.olayın sonrasını hiç anlatmıyorum bakın. halen hafızamı allak bullak eden bir hadiseydi...

zaaflarımızı koz olarak kullanmayı iyi beceriyor ne diyeyim. çok korkuyorum be sözlük..
    (selase, 27.04.2009 16:58 ~ 09.05.2009 11:52)
  9. (bkz: akacak kan damarda durmaz)
    (bkz: şuyu vukundan beterdir)

(bkz: fark yaraları)
    (girişyıkımtelaş, 10.11.2009 15:08)
  10. (bkz: @4167146)
    (dadaruh, 12.11.2009 14:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil