zbigniew preisner... ne var ki preisner'in ne denli büyük olduğunu oxford university press anlayamamış! oxford, müzik ansiklopedisine koymak için kieslowski'ye telgraf çekip filmlerinde besteci olarak adı geçen van den budenmayer'i sormuşlar. kieslowski, "böyle birisi yok, biz o ismi uydurduk. besteleri yapan bizim krakow lu preisner" diye yanıtladıysa da oxfordlular 18. yüzyılda yaşamış büyük bir besteci ile karşı karşıya olduklarına öyle inanmışlar ki "kaynaklarınızı saklamanızı saygıyla karşılıyoruz" diyerek kieslowski'den medet ummaktan vazgeçmişler.
yıllardır arayıpta bulamadığım bir albümü gecenin bir yarısı bulup bana yollayan ve beni çocuklar gibi sevindiren yazar.teşekkür ediyor ve diğer siparişlerimi en kısa zamanda bekliyorum.(bkz: @932967)
nikimin altına ilk giriyi girmiş olan ve de güzel birşeyler demek istediğim ama an itibariyle görüldüğü üzere, bu isteği gerçekleştirmeyi beceremediğim yazar.
(bkz: iş güzellemeye gelince tıkanıp kalan insan modeli)
herşeyden önce müzikten anlıyor bu adam.. filmlerden de anlıyor.. elbet birgün imkanımız da olursa gideceğiz beraber cigan diyarlarına ondan sonra vur patlasın çal oynasın.. bu satırları okuyorsun hocam biliyorum ve bilmeni isterim seviyorum seni bilader.. sarhoş muhabbeti bu farkındayım ama sanma sakın güzel yazıyorsun dostum ayağı değil bu... an itibariyle cahit tomruk oluyoruz kırıyoruz bardakları ve aşiğiiiiiiiiim diyoruz bir ermeni kızına...
uzun bir aradan sonra zirve yapalım nerde yapalım diyerek beni silkeleyip kendime getirmiş bitakım şüphelere şu an itibari ile beni sevkeden şahsına münhasır yazar.
"kieslowski filmi" deyiminin oluşmasına katkıda bulunan ikilinin kompozitör olanının yarattığı hayali müzisyen. diğeri tabii ki senarist krzysztof piesiewicz. zbigniew preisner'in tam da kieslowski'ye yakışacak bir icadıdır van den budenmayer. ne kadar hayali de olsa cdleri aranır, soruşturulur; o filmlere yaraşır bir moda sokar insanı.