vaktiyle bir kez duyup bir daha unutamadığım aşağıdaki nakaratın sahibi müzik grubu
yalan söyle kandır beni
yalanlara inandır beni
gece olsun güneş doğsun
inanmama bir sebep olsun
yukarıdaki gibi bir nakarat gelecek vaad etsede artık bu grubun esamesi okunmamaktadır. şarkıyı hiçbir yerde bulamadım.
benim gibi altıncı nesil yazar olan ve benle ilgisi olmayarak altıncı bi nesilden geldiğini belli eden ve girilerinin çoğunun, beklemediğim anda, beklenmedik bir hızla ağzımı yaymama * neden olan yazar. bana selam etmiş hoşgeldin demek istemiş. henüz dememiş ama bir ara derse hoş bulur aynı hızla kendisine selam ederim ben de.
alışveriş merkezleri, eğlence mekanları gibi yerlerde müşterilerin arabalarını otoparka yerleştiren, çıkışta da getiren ve karşılığında bahşiş alan kişi. şuradan voleyi vurmuş bir vale görebilirsiniz;
oğlan jilet valet vale bacak hatta bazı yerlerde joker bile denen en fazla ismi olan iskambil kişiliği. koltuk altından itibaren ardışık olarak kız papaz ve ası çıkartabiliyorsa 10 kaplan gücündedir.
pek sık konuşmuyoruz ama bu adam tam bir kötü gün dostu. benimle ilgili kimsenin anlamadığı bir şeyi bir tek o fark etti, sordu, dinledi; manevi anlamda beni çok destekledi. arada sinerji mi yarattık ne yaptık bilmiyorum ama şu an her şey çok güzel. velhasıl kelam, iyi niyetini hayatım boyunca unutmayacağım tatlı yazardır, bir kez daha teşekkür ediyorum her şey için.
lisedeki sınıfımın can sıkıcı ortamında sırama kapanmış can sıkıntısından ölemeyip can çekişirken ben, gelip bana selam vermiş ve bu şekilde yıllar sürecek muhabbetimizi başlatarak en yakın arkadaşım, dostum, kankam olmuş kişidir.
hani birlikte bir çok şey yaşarsınız acısıyla tatlısıyla, ama bir türlü anlatamazsınız başkasına. sizin için özeldir çoğu şey. aranızdadır sadece. bir insan olsun istersiniz. öyle biri ki size sizi gösterecek, kişisel aynanız olacak bir insan. hatalarınızı çekinmeden yüzünüze söyleyebilecek, doğrularınızı takdir edecek bir insan. destek güç, back up olacak bir insan. güvenilecek bir insan. üzüldüğünüzde yanınızda olup, size moral verebilecek, derdinizi paylaşabilecek, ihtiyacınız olduğunda size yardım edebilecek, kaynak gösterebilecek ve bunları sizinle paylaşacak bir insan ararsınız. evet, o kişi sevgiliniz de olabilir ama sevgilinizle yaşadığınız dertleri anlatacak birisini de ararsınız. sonuçta sevgililer de geçicidir çoğu zaman ama dostlar kalıcıdır. ve bazen iki kişilik ilişkinizde yaşadığınız sorunları, olaya dışarıdan bakan bir üçüncü kişiyle paylaşmak istersiniz. o kişinin herhangi biri olmaması gerekir. o iki kişilik ilişkiye, resmin tamamına siz olarak bakmak istersiniz, ama siz resmin içindeyseniz sizin yerinize, sizi bilen, tepkilerinizi, değerlerinizi anlayışlarınızı bilen birinin bakması ve size de o baktığı açıdan yapılacak hamleleri göstermesi gerekir. işte o insandır vale benim için.