belki ilginizi çeker
  1. · özel üniversite
  2. · bilkent üniversitesi
  3. · özel üniversitelerdeki kız tipleri
  4. · itü işletme mühendisliği
  5. · özel üniversite öğrencisi
  6. · özel üniversite öğrencilerine ön yargı beslemek
  7. · özel üniversitede okuyup düşük not alan öğrenci
  8. · özel üniversite
  9. · koç üniversitesi
  10. · özel üniversitedeki kızların daha güzel olması
gündem
  1. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  2. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  3. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · çok istenip de olunamayan meslekler
  8. · arnavutça
  9. · ben ihsan değil hilmiyim

vakıf üniversitesi  

1. bir vakıf tarafından kurulmuş, kamu tüzel kişiliğine haiz, 49 yıllığına da kuran vakfa ait olan, daha sonra devletin idaresine geçen, ve genel olarak da "özel üniversite" diye bilinen kamu kuruluşları.
    (famenoth, 19.03.2006 19:59 ~ 20:00)
  2. sebepsiz bir öfke ve kıskançlıkla durmadan saldırılan kurumlar. basmakalıp bir önyargıya göre bu kurumlarda eğitim görenlerin tamamı bilaistisna gerizekalı, aslında lisans eğitimi almayı hak etmemiş ama para budalası olduğu için o okula girebilmiş, aldığı eğitimden bir şey anlamayan ve zaten para verip not alan dangalak ve züppe insanlardır.

burslu öğrencileri bir yana bıraktığımızda da bu önyargının ne kadar embesil işi olduğunu görürüz. zira bir insan maddi durumu da yerindeyse öss için yıllarını harcamak ya da kıytırıklığın dibinde bir devlet okulunda iş bulamayacağı garanti bir bölümde okuyup "devlette okuyorum" diye kasılmak yerine kendi şehrinde, ona daha iyi imkanalr ve kaliteli bir eğitim sağlayacak bu kurumu seçmiş olabilir. maddi özgürlüğü ona bu hakkı tanır, evet...

kapasitesi olan bir insan parasına güveniyorsa 3 sene dersanede çürümemeyi tercih edebilir. zaten öss bir kapasite, zeka, başarı falan meselesi değildir. sistemi çözerseniz embesil bile olsanız puanları kaparsınız

herkes kabul etsin ki hiçkimse parası olduğu halde ahiervan üniversitesini istanbul bilgiye değişmez. ama hiç kimse yapmaz bunu imkanı olursa. imkanı olmayıp da kıskananlar da boşuna vikviklenmektedir. nasıl ki boğaziçinde okumanın yerini hiçbir vakıf okulu tutamazsa bugun devlet devlet diye göklere çıkarılan taşra üniversitelerinin eğiti başkent üniversitesinin eğitiminden bile defalarca eksik ve kötüdür
    (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 30.09.2007 20:28 ~ 20:30)
  3. !!!dikkat ağır genelleme!!!

burslu değil de nakit giden kız öğrencilerden saçlarını fönletip sarıya boyatmaları isteniyor galiba önkoşul olarak. ne kadar tandığım arkadaşım varsa bu okullarda okuyan istisnasız bu formatta.

!!!dikkat ağır genelleme!!!
    (tazmanya canavarı, 14.04.2008 21:41 ~ 21:41)
  4. bir çok devlet üniversitesinde okuyan öğrencinin embesiller yuvası, salaklar yuvası, eğitimsi kurum v.b. şeklinde isimlendirdikleri kurumlardır. fakat bu genellemeleri yapan arkadaşlar genelde kendi üniversitelerine bakmaz. oysaki türkiyenin en büyük üniversiteleri diye adlandırılan itü, bağaziçi, odtü, ege, anadolu v.b bir çok devlet üniversitesi çoktan vakıf üniversitesi konumuna geçmiştir. sadece itü suny üniversitesi ile toplamda 9 lisans bölümünde ücretli eğitim yapmaktadır ve bu bölümlere senede 305 öğrenci giriş yapmaktadır. vakıf üniversitelerine söz edenler önce kendi üniversitelerinin öss kataloglarına bakmalıdır
    (felisleox, 07.07.2008 19:08)
  5. bugün milliyet'te abbas güçlü sayesinde haberdar olduğum süper hesap kitap olayı olan üniversite tipi.

10 ağustos 2008 tarihli hürriyet gazetesinden vahap munyar'ın yazısına bakıyoruz.

yazının başlığı: "üniversiteler para kazanabiliyor mu"

yazıda vahap munyar bir yemekte aynı masayı paylaştığı altınbaş holding'in yönetim kurulu onursal başkanı ali altınbaş, şahinler holding yönetim kurulu başkanı kemal şahin ve mermerler otomotiv yönetim kurulu başkanı yüksel mermer'le aralarında geçen muhabbeti aktarmış.
    yazarın yorumunu silip, aralarında geçen muhabbeti aktarıyorum, tamamı için hürriyet'in arşivine bakabilirsiniz:

munyar: vahap munyar
    altınbaş: ali altınbaş
    şahin: kemal şahin
    mermer: yüksel mermer

babaları mehmet altınbaş'ın adını taşıyacak üniversitenin mütevelli heyeti başkanlığını yürüten ali altınbaş'a hangi aşamaya geldiklerini sordum:

altınbaş: üniversitemizle ilgili yasa çıktı. 2009-2010 öğretim yılında "ders başı" yapmak istiyoruz.
    munyar: kaç bölüm olacak?
    altınbaş: başlangıçta 6 fakülte, 32 bölüm planlıyoruz. daha sonra fakülte ve bölüm sayısı artacak.
    munyar: kampus sorununu çözdünüz mü?
    altınbaş: kendi kampusumuzu yapacağız. ancak, 2009-2010 döneminde eğitime başlayabilmek için rahmetli kemal ılıcak'ın cevizlibağ'daki eski tercüman gazetesi binasını kiraladık.

altınbaş, üniversitede olacak fakülteler arasında "edebiyat"ı da saydı, kemal şahin araya girdi:

şahin: edebiyat fakültesi'nde okumak için kim özel üniversiteyi tercih eder?
    altınbaş: yök, bazı bölüm ve fakülteleri zorunlu tutuyor.

altınbaş, mehmet altınbaş üniversitesi'nde orta vadede öğrenci sayısının 5 bin dolayına yükseleceğini belirtince, yüksel mermer hızlı hesapla devreye girdi:

mermer: 5 bin öğrenci, 20 bin dolardan 100 milyon dolar ciro eder. (bkz: buraya dikkat) 80 milyon doları size kalır. (bkz: vay anasını sayın seyirciler)
    altınbaş: bizim taahhüdümüz var. 5 yıl boyunca altınbaş holding üniversiteye destek verecek.
    munyar: yüksel bey, sizin hesabınıza bakılırsa üniversiteler çok para kazanıyor.
    mermer: tabii kazanıyorlar.
    altınbaş: ama örneğin sabancı üniversitesi rektörü prof. tosun terzioğlu, formula 1'in tarihi değişti diye çok üzüldü. formula 1 sayesinde ağustos aylarında 150 bin euro'luk gelir elde ediyorlardı. yarış mayısa alınınca bu fırsat ellerinden kaçtı.
    mermer: ben bedretin dalan'ın yeditepe üniversitesi'ni yakından biliyorum. o para kazanıyor.
    altınbaş: dalan'la ben de konuşmuştum. yeditepe üniversitesi'nin 17 bin öğrencisi, 200 milyon dolar cirosu var. dalan, "çarkı döndürecek parayı kazanıyoruz" diyor.
    (excalibur, 12.08.2008 15:55)
  6. ismindeki çakallığın türkiye'deki çaprıklığı gösteren üniversite. resmi olarak neden özel üniversite denmiyor? ne alaka vakıf? hepsi çatır çatır para istemiyor mu? yoksa türkiye'de özel üniversite kurulamaz diye kanun var da bağış adı altında mı para ödeniyor?*
    vatandaş yanıt bekliyor!

lokomotif olarak kullanılmak üzere burslu öğrenci alarak, utanmadan "biz burda şu işi yaptık, şu kadar başarılıyız" diyen "kurumlar".
    (bkz: kuzu postuna bürünmüş kurt)

*doğru şık c
    (keyif pezevengi, 29.08.2008 21:16 ~ 21:19)
  7. (yavaş gel saçın başın dağılmasın, 06.01.2009 06:57)
  8. gereksiz üniversitelerdir.
    kediliğin ve ciğerliğin bir adım ötesinde, bu üniversitelerde okuyan arkadaşların çoğu apolitiktir. bir kısmı sadece diploma almaya gelmiştir aile zoruyla, bir kısmı ise bir üniversiteye giremeyeceği ailesi tarafından anlaşılınca maddi zorluklara rağmen bu üniversitelere yollanmıştır. eğitimleri iyi midir? evet iyidir. iyi üniversitelerden hocalar, proflar getirirler. imkanları olduğu için hocalar da bu üniversitelerde çalışmaktan çekinmez. bir öğrenci gider, bir öğrenci gelir mottosu ile hareket ettikleri aşikardır.
    genelleme yapmaktan çekinmezsek, burslu öğrencilerin dışındaki kesim kendini geliştirme ihtiyacı bile duymaz. zorunlu şekilde torpilli stajını yapar, çekilir.
    (rwac, 06.01.2009 07:06 ~ 08.05.2009 20:38)
  9. bazılarının nedense bok atmaya doyamadığı eğitim kurumlarıdır.
    (melony, 16.03.2009 21:44 ~ 21:54)
  10. öğrencisine her türlü imkanı sağlayan ve onlardan sadece birşeyler üretmelerini bekleyen üniversitelerdir. aslında bir üniversitenin tam olarak yapması gereken de budur ama ne yazık ki ülkemizde pek çok şey gibi üniversite eğitimi de yanlış uygulanmaktadır. ama işini iyi yapan yerler hep vardır.
    (bkz: bilkent üniversitesi)
    (kızistemeyepowerpointsunumuilegitmek, 16.03.2009 21:53)
  11. özel üniversitelerin aksine kâr amacı gütmeyen kurumlardır.
    (bir şeyler olacak yarın, 10.05.2009 02:42)
  12. yirmi hocadan özel ders aldığı halde ikiyle ikiyi çarpmayı beceremeyen kişilerin gittiği kurumlar. her bölüme 3-5 tane burslu öğrenci alır karnını tok sırtını pek tutarlar, bu açıdan faydalıdırlar. öğrencilerinin çoğunun ortopedik rahatsızlığı bulunmaktadır, konuşurlarken alt çeneleri dikey doğrultuda değil yatay doğrultuda hareket etmektedir bu nedenle kelimeler uzatılarak ve bozularak söylenir örneğin; "inanmıyoruuaam". sağlık bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz.
    (cadillac and dinosaurs, 22.06.2009 03:21)
  13. türkiyede vakıf olma kimliğiyle kurulmuş fakat hırs ve bencillikten ötürü öğrencisine yoğun kapitalist dayatmalar yapan vakıf görünümündeki özel üniversitelerdir.
    (yuvasından çıkmış yazar, 22.06.2009 03:24 ~ 03:28)
  14. bazen insanlarımızın bilgi eksikliğinden dolayı %50 vakıf, %50 devlet sermayesi ile kurulmuş üniversiteleri de dahil ettiği şeydir.
    (you don t goff me, 22.06.2009 03:26)
  15. türk eğitim sisteminin en kaba tabirle icat ettiği özel üniversite tanımlama şeklidir.kabaca diyorum yoksa bildiğin götünden uydurmuştur.her üniversitenin bir sahibi vardır bırakalım bu yalanları.
    (rodyan, 22.06.2009 03:34)
  16. olur da birgün kendi üniversitemi açarsam adını vakıf üniversitesi koymayı düşünüyorum. maksat okulda okuyacak öğrencilere kıllık olsun. nerede okuyorsun diye soranlara vakıf üniversitesi deyip, "hangisi?" cevabını almaktan bıksınlar.
    (lalu, 22.06.2009 05:05)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil