vahşi   

adana çık aradan

1. ing. wild
    (plastiklahana, 09.03.2006 13:54)

2. ing. savage
    (twinkle, 09.03.2006 14:03)
  3. (bkz: vahşi cazibe)*
    bir de
    (bkz: vahşi güzel)*
    (viola, 09.03.2006 14:44 ~ 14:50)
  4. aşk ve para albümünde yer alan bir kesmeşeker şarkısı.

kalbim atmak istiyor tadını dokunmanın
    vahşi bir kedi olmanın hazzını yaşamanın
    kalbim atmak istiyor tadını dokunmanın
    vahşi bir kedi olmanın hazzını yaşamanın

vahşi, vahşi...
    (siyah, 10.06.2006 23:00)
  5. türkçeye arapçadan intikal etmiş olan ve adını bir sahabeden alan sözcük, ancak sahabenin hikayesi ilginc aynen söyledir ;
    hind tarafından tutulan bir köledir vahşi islamın kılıncı h.z hamza'yı öldürmesi karşılığında azad olucak hemde ağırlığınca gümüş sahibi olucaktır bunun icin uhud savasına intikal eder ve vazifesini tam olarak eda eder o güçlü kumandanı o askeri dehayı yere serer ve cesetini parçalayarak yüreğini hind'e sunar bunun sonrasında kendi öz amcasını öldüren h.z muhammed yas tutmaz vahşiyi islama davet eder ancak aynen söyler ;"sen amcam hamza'yı öldürdün etlerini didik didik parçaladın , seni görünce amcamı hatırlarım ve elimde olmadan kalbim belki sana kırılır sabi ise bana biraz seyrek görün" islama girdikten sonra ona uzak kalmanın imkanı varmıydı yoktu ama emre de itaat etmek lazım geliyordu.vahşi 1 2 sene yaşadı,yaşadı ama h.z muhammed minberin bir tarafında ise o başka duruyor selam verirken dudaklarındaki tebessümü yakalamaya çalışıyordu. birgün iki cihan serveri vefat etti ve güneş battı vahşinin içinde doğan güneş ise hepten süküt etti.vahşi'in artık tek bir emeli vardı hayattan ona layık bir ümmet sınıfı içinde olabilmek vahşi hasan basri gibi birisinin dilinde şu söz ile ifade edilir ;"ömer bin abdülaziz gibi hülafa-i raşidinin 5. sayılan o büyük zat vahşinin atının burnunda ancak bir toz parçası olabilir" vahşi mümmindi ve gerçekte rabbi için bir çok şey yapmak istiyordu diyor tarih nihayet yemame savaşı önüne çıktı yemame çok çetin bir savaştı müseylemenin her kılıç hareketinde bir çok kuran hafızının boynu gidiyor allah rasulunun sahabesinin kanı akıyordu bir sahabe işte allah düşmanı diye müseyleme'yi gösterdi vahşi paslı bir mızrak çıkardı bu mızrağı 1 2 sene önce göklerde allah'ın aslanı diye yazan insanın kalbine saplamıştı bu mızrağın bi vazifesi daha vardı müseyyleme'in sinesine saplanacaktı savaşın en kanlı zamanında bu sahabe müseyyleme'yi indirmiş ve başını göğe doğru kaldırarak bir süre öyle beklemişti ve sonrasında dedi :"ben kafirken müslümanların en hayırlısını şehit ettim,müslüman oldum da kafirlerin en şerlisini öldürmüş oluyorum artık sana görünebilir miyim ya rasullah"
    (siyahi sevdik cünkü o güclüydü, 14.08.2006 19:25)