vadaa 

adana çık aradan

1. reklamla alakası olmayan, ne oldukları belli olmayan, sevimlilik olsun diye konulmuş anlamsız mor yaratıkların çıkardıkları ses.*
    (soruisareti, 29.03.2004 21:53)

2. (bkz. bir beyin yıkama aracı olarak vadaa)
    (soulforged, 29.03.2004 21:55 ~ 21:55)
  3. bankamatikte para çekerken karşıma çıkan ve çok aptalca olan bir şey.
    (posforanj, 14.05.2004 22:49)
  4. bir süre sonra bu büyük ve seckin grubunun bir üyesi olarak, kendimi diğer
    arkadaşları bilgilendirmek için mesul hissettiğimden, bu olayı araştırmaya karar
    verdim..

öncelikle soruları bir kenara yazdım..

-nerden geldiler??
    -bu yaratıklar filmlerin sonunda kurbanlarının üstüne atladıktan sonra ne yapıyorlar?
    -bu yaratıkların amacı ne?
    -bu yaratıklar insanlara gösterildiği gibi masummu?
    -reklamdaki o iki kadın neden bu yaratıkların müptelası olmuşlardı?
    -bu yaratıklar insanları neden gizli gizli takip ediyorlar? acaba gizlemek
    istedikleri bişilermi var??
    -ve en önemlisiiii "-vaaadaaaaaaaa.." ne demek...???

araştırmalarım sonucunda ulaştığım çok ilginç sonuçları sizlerle paylaşmam insanlık
    adına bir hizmet olacağından fazlaca uzatmadan konuya giriyorum....

nerden çiktilar : araştırmalarım bu yaratıkların beykoz'da bir genetik labratuarında
    geliştirildiğini gösterdi. şu arena programında gördüğümüz labratuvarlar gibi bir
    yer.. bir grup genetik mühendisi "-lan filmlerde abuk subuk şeyler yapıyorlar, bizde
    tuhaf bişi yapalım sonrasında bir terorist gruba satalım" düşüncesi ile yola çıkar..
    bir kaç yaratığın genleri ile abuk subuk oynarlar.. 48. evre sonucunda ortaya bu
    eflatun yaratık çıkar.. "bu ne lan... ne korkutucu... ne ürkütücü... bundan hiç bi
    halt olmaz biz bunu maskot olarak satalım" derler.. bir arayış içinde olan ilgili
    ticari şirkete satarlar.. ilgili şirket bu yaratığın aslında çok hızlı üreyen sapık
    bir yaratık olduğnu anladığında artık zaten çok geçtir..

reklamlarin sonunda ne yapiyorlar : işin acı olan tarafı bu yaratıklar üremek için
    insanoğlunu kullanmakta.. çünkü labratuarda tek cins olarak oluşturuldu.. bu
    yaratıklar seyrettiğimiz reklamların akabinde kurbana tecavüz etmekteler.. evet evet
    yanlış okumadınız tecavuz..

amaçlari ne? : yaratıkların nihai hedefi dünyayı ele geçirmek.. bu zaten world
    ismindende anlaşılıyor.. bu damızlık hayvanımsı yaratıklar, kendilerine binlerce
    hatta onbinlerce insandan oluşabilecek olan harem ler kurmayı hedefliyorlar.. yani
    aslında insanları öldürmek amacında değiller. onları sadece ve sadece zevkleri için
    kullanmak hedefindeler.. kendilerine hizmet eden binlerce insan olduğunu bir düşünün
    .. "-vadaa"... "-vadaaa..." diyerek bir gecede binlerce insanın üstüne atlamak
    onların en büyük hayali

bu yaratiklar masummu : zeka düzeylerini hala anlamış değilim.. eğer bu
    saldırılarını akıldan yoksun, içgüdüleri ile yapıyorlarsa, sıradan hayvanlar olarak
    değerlendirilebilir ve onları ortaya çıkaran genetikçileri suçlayabiliriz.. ama her
    durumda bu yaratıklar masum değiller bir yaratığın zorla, habersizce ve zorbaca
    bir başka yaratığa tecavüz etmesi, içgüdü yada akılla farketmez suçtur....

o iki kadin neden onlari telefonda görünce bir sevinç yumaği oluşturuyorlar?
    ehehe bunu açıklamak istemiyorum.. yorumu sizlere bırakıyorum ))

neden gizli gizli takip ediyorlar gizlemek istedikleri bişimi var:
    evet bu doğru gizlemek istedikleri bişiler var.. ve ben onları görüntülemeyi
    başardım.. bu resimlere inanamayacaksınız.. ama gerçekler bunlar.. aşağıdaki
    resimler yaratıkların gerçek yüzünü anlamamız bakımından en büyük kanıtlar

en önemli soru : vadaaa ne demek ?

bu kadar araştırmadan sonra bu kelimenin anlamını bulmak beni zorlamadı işin aslı..

yaratıkların bildiği tek kelime olan vadaaa yı anlatmayı gereksiz görüyorum..

ancak yinede hala tahmin edemeyen arkadaşlar için bir kaç örnek vermem gerekebilir.

vadaaaa...
    cepten vadaaaaaaa...
    kasa başında vadaa...
    petrol istasyonunda vadaaa...
    markette vadaaa...
    yatakta vadaaaa...
    oral vadaaaaa..

vesaire vesaire

artık vadaaaaaa yı duyduğunuzda hangi kelimenin kastedildiğini biliyorsunuzz )

tvlerde gördüğünüzde ve duyduğunuzda, radyolarda dinlediğinizde, gastelerde
    gorduğunuzde, bilboardlarda vs. heryerde.. artık bunları gördüğünüzde, duyduğunuzda
    yada okuduğunuzda aklınıza hemen ne geleceğini biliyoruz )))

ehhehe

bugünden itibaren türkçemize benim sayemde yeni bir kelime katıldı ))) ehhehe

eh artık sizlerde gerçekleri öğrendiniz..

lütfen bu iletiyi masum insanoğluna iletelim..

insanlık vazifemizi yerine getirelim...

insan irkını koruyalım....

ben başka bişi demem...
    (bermuda, 22.05.2004 03:46)
  5. reklamdaki vadaaa sesini çıkaran yaratıklar hiç sevimli diil bence. hatta.. hatta ürkünçler *
    (lethe, 09.07.2004 14:19)
  6. (bkz: vadaa anahtarlığı)
    (creepingdeath, 06.11.2004 14:47)
  7. (bkz: vadaaaaa)
    (man on the moon, 27.10.2005 00:30)
  8. (bkz: grafi2000)
    (bkz: flashberk)
    (bkz: vada)
    (songoku, 27.10.2005 00:54)
  9. eminönünde bol miktarda duyulabilecek seyyar satıcı nidası. yaşlı bıyıklı amcalar "vadalar vadalar" diye bağırarak vada yaratığından satıyorlar. sıkınca cıııııyyyykkk şeklinde bir ses çıkarıyor meretler.
    (lightblue, 27.10.2005 01:18)
  10. ilk çıktığında arkadaşımın diline dolanan ve onun rezil olmasına neden olan nida. şöyle ki:

aşağıda beni beklemekten sıkılmış ve sinirlenmiş bir şekilde beni bekleyen kişi zile basar. ve sinirin de etkisiyle "kim o?" sorusunun tamamını işitmeden olanca gücü ile vaddaaaaaaaaaaa diye bağırır. ancak gelen ses ile irkilir. ince ve tiz bir bayan sesi "manyak mısın sen!" diye duafonda çınlar. o an anlaşılır ki bir alt kattaki ve hiç basılmaması gereken zile basılmıştır ama artık çok geçtir.
    (karizmatik, 29.06.2006 20:29)
  11. yapıkredi'y ait pos makinesinden bir adet yapıkredi kartı geçirince de çıkan sesmiş bu.
    kasiyer kız alışmış bir yerde ama ben korkunca kız da korktu tabi.
    (gxix, 29.06.2006 20:32)
  12. wolfshade'le mesai saatlerini "anılar 9" tadında öldürmeye çalıştığımız bir vakit nasıl olduysa sıra film theme'lerine gelmiş. mortal kombat, knight rider derken bi baktım wolf başladı ordan:

when the evil shredder attacks
    ...
    raphael is cool but crude
    michaelangelo is a party dude

hah işte tam burda atladık aynı anda "wadaaaa" diye arka ses tribiyle sonunu tamamladık. bir durdum,

"lan!?" dedim. "acaba?"

eve döndüğümde koydum şarkıyı, açtım lyricsi: http://www.ninjaturtles.com/...

michaelangelo güya arkadan "party!" diye bağırıyormuş. geri alıp alıp aynı kısmı dinliyorum. yok abi bildiğin wadaaa diyor bu. hem de mor yapı-kredi zurnalarıyla aynı tonda, aynı biçimde. böyle bir şaşkınlık içinde, bi hayret içindeyim. bi yandan da hindistan'a gitmeye çalışırken yanlışlıkla amerika'yı keşfeden christophe colomb gibi ebleh ve mağrurum. ya da sadece çok tırt bi insan olduğumdan hemen ninja kaplumbağalardan araklandığına kanaat getirdim. napiim abi valla çok kafama yattı. başka ne olabilir ki di mi? di tabii. isteyen de inanmasın yani. hiç de sorun değil. ama gerisini okumasın bari. sıkılır çünkü. okuma abi inanmıyosan alala. zorla mı okutuyoz. cık cık...

neyse ben şey dicektim... şey, hah taam devam;

yıllar yılı bankaların absürt, antipatik reklam gudikliklerini çekmek zorunda kaldık. belki ara ara aklımıza takıldı;

"ya bu dayılar mannnyak mı? aaarıza mı? nerden buluyor ambiti gibi ses çıkaran mor ibişleri, millete afro peruk giydirme fikrini?"

ama işte görüyorsunuz onlar da çoğumuz gibi 80'lerde, 90'larda çocukluğunu yaşamış, o dönemin izlerini travmatik biçimde ruhlarında taşıyan ve muhtemel ki hala çocukluktan kurtulamamış tuhaf insanlar. oturuyorlar reklam konsepti oluşturacaklar hala 'vadaa'dalar, millete peruk giydirme* derdindeler, osuruktan süper kahraman* türetme fantazisindeler. tamam birader kaplumbağalar güzel bir anı, hala arada göz atarız bir yerde geçse. mikelanjelo parti dyüd vi gana parti layk itş yo börtdey falan tamam kool yo fakat vadaa nedir lan?? bak o kadar empati kurdum, ama hala kızgınlığım geçmedi. üzerine 10 senelik reklam konsepti tasarlayan arızaya mı güleyim sinirden yoksa projeyi onaylayan süpırvayzırının titriyle mi taşak geçeyim bilmiyorum. mor ibibikler götürsün alayınızı.

cowabunga mna koim!
    (spyder, 19.08.2006 11:38)
  13. rpm radar reklam ajansından çıkmış yapı kredi bankasının bir dönem yaptığı promosyonun,morumsu yaratıkların nidalarıyla iç gıcıklayıcı bir hal almış sloganı.
    (beşamel soslu brokoli, 25.09.2006 22:15)
  14. zaten sevimsizken bir de ramazan dolayısıyla çekilen reklamında elemanları bıyıklı yapmışlar daha bir akıllara zarar olmuş.. bıyıklı yaratık mı olur la?
    (gudu bet, 25.09.2006 22:19 ~ 22:20)
  15. koç grubu ile birleşmelerinden sonra boynuz takacaklarını düşündüğümüz acayip şişko mor yaratıklar. boynuzu takamadılar ama olsun. mor olmalarının sebebi ise; mor rengin alışveriş hissi uyandırmasıymış.
    (soldier in the army, 28.02.2007 19:59)
  16. vadaa rusçada su damlası demekmiş. reklamlarda gördüğümüz o mor yaratıklar dikkat ederseniz su damlasına benzerler.
    bir tatil merkezinde, bir kaç rus kendi aralarında bir animasyon hazırlamışlar. canlandırdıkları sahnede çölde susuz kalmış bir grup genç var.güzelim rusçalarıyla vadaa vadaa diye inliyorlar. dramatik bir sahne. bizim türkler her vadaa haykırışında kahkaha atıyorlar. reklam amacına ulaşmış.*
    (papazzz, 06.04.2007 02:16 ~ 02:24)
  17. (bkz: she whispers)
    (bkz: o kendini biliyor)
    (madalyonun güzel yüzü, 07.04.2007 02:06)
  18. küçük çocukları güldürmek veya korkutmak için kullanılan ce eee sözünün yerine geçmiş, yapı ve kredi bankasının kaan girginli "pardon orası yapı kredi değil mi" reklamından sonra icat ettiği en iyi promosyon aracı, kaan girginden sonraki en iyi reklam maskotlarının çıkardığı sürpriz belirten şey* .
    yapı kredi bu sesi çıkaran yaratık/maskotlarını her defasında kullanıldıkları reklama başarıyla adapte etmiştir. en son eve tüp getiren vadaa'lar taktıkları tüpçü şapkları ve sırtlarındaki tüple bir hayli sempatiktir.
    arkadaşlar arasında birbirlerini korkutmak (odadan çıkan arkadaşın suratına vadaa diye bağırmak veya karate yapar gibi yaparken elleri açıp vadaa demek)için sıkça kullanılmasıyla da reklamını yaptığı banka ürünlerinin ve bankanın da akılda sürekli yer etmesini sağlamaktadır. reklamın amacı da bu değilmidir!
    (dereotundannefretederim, 07.06.2007 01:01 ~ 01:03)