va dove ti porta il cuore   

adana çık aradan

1. susanna tamaro tarafından yazılan döneminin bestsellerı. yaşlı anneannenin torununa yazdığı mektuplardan oluşur. hem bir vasiyet hem de bir dertleşme aracı olarak ayzdığı bu mektuplardan oluşan kitap, tarihe umberto econun gülün adından sonra en başarılı italyan romanı olarak geçmiştir.
    (ascella, 22.07.2004 02:03 ~ 03.09.2004 17:19)
  2. isimden kaybetse de, değişik, hoş ve içten bir anlatımı olan okunası bir kitap
    (solti, 15.02.2005 16:40)
  3. güzel kitap...hayat kullanım kılavuzu olarak kullanılabilir.
    (culdesac, 15.02.2005 16:50 ~ 16:51)
  4. 90lı yıllarda susanna tamaro nun yazmış olduğu bu kitap,,herkesce çok beğenilmemesine rağmen medyanın ve tv nin bas bas çok güzel bir kitap diye bağırması sayesinde sıkılınarak çok okunmuş ve çok satılmıştır.kendine hala çok küçük hisseden ve hayattan kazık yemeyenlere tavsiye edilebilinir bir kitap.
    (infernal majesty, 05.02.2007 19:16)
  5. yüreğinin götürdüğü yere git derken, "haydi şu çizelgeyi bir hafta uygulayalım bakalım ne olacak" gibisinden çetere tutturan kitap adı.
    (fashiondesigner, 28.03.2007 21:28)
  6. susanna tamaro' nun muhteşem kitabı.yaşlı bir kadının torununa yazdığı gönderilmemiş gönderilememiş mektuplardan oluşuyor.ağlaya ağlaya okumuştum.

teyzemle yürüyorduk akmarın önündeydik sanırım küçüktüm.4. sınıfa gidiyordum bir çok kitap içinden gözüme çarpmıştı severdim kitap okumayı halada severim ama kitap almaya çıkmamıştık.teyzeme beğendiğimi almak istediğimi söyledim kitap okumamı severdi aldık hemen ama satıcı bana uygun olmadığını savunmuştum.kalbinin sesini duyabilcek kadar büyük değil demişti benim için ama nerden bilebilirdi ki büyümüştüm ben büyüyordum büyüyecektim ve o kitap uygundu bana kalbimle yaşıyordum yüreğimden gelen seslerle atıyordum adımlarımı ne istersem oydu doğru olan o yaşımda öğrenmiştim mantık denen tabuya ayak uydurmamam gerektiğini.otobüste eve dönerken başladım kitabı okumaya.büyük annesinden torununa.ne büyük tesadüf bende büyük annemle büyümüştüm.yada büyüdüm sanıyordum.3 yaşından beri kıyafetlerimi kendim seçerdim kıyafetlerimi seçmekti benim için özgürlük beğendiğimi alabilmek.okudukça ağladım ağladıkça duydum yüreğimin sesini.ve tüm hayatım boyunca onun peşinden koştum o ne isterse yaptım kalbimle yaşadım.kendimi duymayı ne istediğimi bilmeyi kalbimden öğrendim.sevmeyi sevilmeyi mutlu olmayı ağlamayı..ve bu kitap sayesinde güvendim kendi doğrularıma bu kitapla inandım herşeyin içimizde başlayıp orda bittiğine.küçük kalbimin yüksek sesleriydi.bazen yavaş bir melodi bazense heryeri dolduracak derecede yüksek çığlıklar.gerçeklerim.yüreğimin içten sesleri..

ve işte kitaptan bir alıntı:

"yoldaki kavşaklarda başka yaşamlarla karşılaşırsın,onları tanıyıp tanımamak,derinine yaşamak yada es geçmek yalnızca bir anlık karar sonucudur;bunu bilmesende dümdüz ilerlemekle sağa sola sapmak söz konusu olduğunda genellikle senin varlığınla,ve yanında olacak kişinin yazgısıyla oynanmaktadır."
    (ihmaiwtd, 09.04.2007 17:50 ~ 17:52)
  7. geyik, sıkıcı ya da karamsar bulmayanların kitabın sonunda yazan;

"önünde pek çok yol açılıp sen hangisini seçeceğini bilemediğin zaman, herhangi birine öylece girme, otur ve bekle. dünyaya geldiğin gün nasıl güvenli ve derin derin soluk aldıysan öyle soluk al. hiçbir şeyin dikkatini dağıtmasına izin verme, bekle ve gene bekle. dur, sessizce dur ve yüreğini dinle. seninle konuştuğu zaman kalk ve 'yüreğinin götürdüğü yere git!'"

satırlarını mutlaka bir yerlere yazdığı kitaptır. sıkıcı bulunması susanna tamaro'nun bir büyükannenin duygularını çok iyi yansıtması ve genellikle gençler tarafından büyükannelerin sıkıcı bulunması yüzündendir. bu nedenle kitap sıkıcı ya da karamsar olarak nitelendirilebilir ama "başarısız" olarak nitelendirelemez bence.
    (nvr ws a crnflk grl, 28.05.2007 00:36 ~ 00:37)
  8. susanna tamaro'nun bir aralar çok satan ve sevilenler arasına girmiş kitabı.
    ölmek üzere olan bir büyükanne'nin kendisiyle küs olan torununa, hayat tecrübelerini düşünce betimlemeleri ve benzetmelerle süsleyerek yazdığı mektupların tümü olarak tasarlanmış.
    acıklıydı ama bir yandan da pozitifti. bu iki zıtlığı çok dengeli dağıtmış, sorgulayıcı monologlarla dolu, hayat detaylarını başlık yapan bir kitaptı.
    (creme brulee, 07.07.2007 15:12 ~ 15:16)
  9. 'yapmaya değecek tek yolculuk, insanın kendi içine yapacağı yolculuktur' cümlesiyle felsefesi açıklanabilecek, bir çırpıda okunabilen,anlamlı mesajlar içeren, italyan yazar susanna tamaro'nun en ünlü eseri.
    80 yaşındaki bir anneannenin uzaklara giden torununa her gün yazdığı tavsiyeler ve vasiyet niteliği taşıyan mektuplardan oluşan kitap, eco'nun gülün adı adlı romanından sonra en başarılı italyan romanı sayılmıştır.bu kitabın devamı niteliğinde olan yüreğimin sesini dinle adlı ikinci kitabı da çıkmıştır
    (ahududu, 13.07.2007 18:15 ~ 18:15)
  10. susanna tamaro nun satış rekorları kıran kitabı...
    ihtiyar bir kadının hayal kırıklıklarıyla dolu yaşamının bir döküntüsü olarak, torununa bıraktığı güncelerden oluşur.
    sonderece yalın ve melankolik bi trajedidir özünde... "bir tek yalan söyledim üç yaşam mahvettim" cümlesi bile romandaki
    bahtsız ve mutsuz havayı özetliyor zaten...
    "yüreğinin sesini dinel" adlı serinin ikinci kitabı ise ilkine göre oldukça düz ve kanımca yüzeysel kalmıştır ki ilkini defalarca okumama rağmen
    ikincisini bir kez zorlukla okuyabildim...
    (incebelii, 21.11.2007 01:08)
  11. .....
    ''söylediği herşeyde tutku, hareket vardı; onun yanında olup da her cümlesinin, bedeninin yaydığı ısının sana bulaşmaması olanaksızdı.''
    seni görmesem de ben böyle hissettim bu kitabı okuyunca sevgilim.
    (özlemce, 09.01.2008 17:18)
  12. ortaokul yıllarımın en popüler kitabı. okuyanlar ve okumayanlar diye ikiye ayrılırdık.
    (dendelis, 11.06.2008 23:26)