belki ilginizi çeker
  1. · aczimendi
  2. · senin peygamberin de uzun saçlıydı
  3. · uzun saçla cumaya gitmek
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  3. · 29 kasım 2009 sivasspor beşiktaş maçı
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · giyotine yolladılar gitmedim
  7. · the twilight saga new moon
  8. · 8 ekim 2005 türkiye almanya maçı
  9. · sözlükle ilgili istekler

uzun saçlıyken camiye girmek  

1. 50-65 yaş arası halkımızın eleştiren bakışlarının üstünüzde olmasına sebep olacak davranış.
    (finarod, 01.10.2005 19:22)
  2. islam'ın peygamberinin de uzun saçlı olduğu hesaba katıldığında yadırganmaması gereken hadise.
    (cerceve, 01.10.2005 19:27)
  3. ilk anda cemaat tarafından garip şekilde karşılanır, caminin önünde "hadi vakti gelsinde girelim" diye beklerken "neyi bekliyor bunlar, bir pislik mi düşünüyorlar" diye sorular oluşmasına sebep olur. eğer bir kaç kez bu olay tekrarlanırsa cemaat alışmaya başlar.

ayrıca abartıp ilk gidişte sakalı kırmızıya boyamamanız ve din için sizi sorguya çekip tipinize laf edenlere senin peygamberin de uzun saçlıydı diye çıkışmamanız tavsiye edilir.
    (venom, 01.10.2005 19:31 ~ 03.10.2005 12:01)
  4. (bkz: aczimendi)
    (azwepsa, 01.10.2005 19:52)
  5. hafif kirli sakal konulursa götü kurtarma ihtimali yükselen vaka.
    (bard, 01.10.2005 20:22)
  6. "amca peygamberin sakalını yapmışın o tamam da saçı eksik bunun ben de onu yaptım sünnet babında" diyerek amca beyinlerinde kısa devre yaptırmak için ortam hazırlamak.
    (nickini vermek istemeyen seyirci, 29.11.2005 11:46)
  7. küpeli ve uzun saçlı arkadaşlarımın cuma günleri namaz kılmak için girdikleri camide,namazdan sonra bazı amcalar tarafından tebrik edilmesiyle sonuçlanan olay.
    (bkz: bir arkadaşım ekolü)
    (dünyayı kurtaran adam, 07.02.2007 01:19 ~ 19:20)
  8. her uzun saçlı satanist sanıldığı için garip karşılanabilir.
    (alkolik2000, 07.02.2007 01:24)
  9. uzun saçın islamda değil türk töresinde garip karşılanması sonucu evet insanlara garip gelir. fakat insana hayatının en büyük dersini verir bu durum.
    şöyle ki:
    yurdun merdivenlerinden cuma namazını kılmak üzere inilmektedir. önde giden uzun saçlı, top sakallı, siyah giyimli elemana bakılarak "ulan biz camiye gidiyoruz bu pezevenk kim bilir nereye gidiyor, şuna bak" diye içten içe saydırılmaktadır. nitekim yaklaşık 10 dakika sonra önünüzde yürüyen elemanla yan yana saf tutarsınız ve bir daha insanları görünüşleriyle değerlendirmemeye yemin edersiniz.
    (bkz: based on a true story)
    (talisman, 24.02.2007 23:14)
  10. şeklin ne önemi var herşey kalpte biter dedirten olaydır.
    (minel aşk, 15.03.2007 21:57)
  11. defalarca kez yapmama rağmen hiçbir tepkiyle karşılanmadığım, aksine "allah kabul etsin" gibi söylemlerle karşılandığım durum. neymiş, camiye gitmeden, bilip bilmeden atıp tutmamak lazımmış.

not: eğer sırf uzun saçlısınız diye size camide bile kem gözlerle bakan varsa, siz öyle insanları en başından sallamayın zaten, "gerikafalılık ne?" sorusunun cevabını bulmaya çalışıyor.
    (7 insan b50 eder, 15.03.2007 22:03)
  12. izmirde pek te farketmeyen durum. hatta kulaklarda koca koca halka küpelerlede girebilirsiniz kimse sizi yadırgamaz.(denedim ordan biliyorum)tabi cami'nin bulunduğu semtte önemli , bu deney bornova özkanlar camisinde denenmiş ve onaylanmıştır)bi daki sefere noter çağırıcam.
    (transalp, 15.03.2007 22:11)
  13. bazen sinir olabileceğiniz bir durumdur. bazen "bunun ne işi var burada" bakışı atan insanlarla karşılaşırsınız. tabi bu keyfinizi kaçırabilir.
    (ceyyar kermit, 15.03.2007 23:28 ~ 04.07.2009 12:20)
  14. hz muhammed in de dönem dönem uzun saçlı olduğu düşünülürse, sünnet kavramı içerisinde düşünülebilir. ayrıca, saç uzatmak bir sabır işidir ve bu sabrı kendinde gören kişinin etrafça hoş görülmesi gerekir.
    (banker bilo, 11.08.2007 14:22)
  15. kısa saçlıyken camiye girmekten tek farkı, uzun saçlıyken camiye girmiş olmaktır.
    (zet, 24.09.2008 00:51 ~ 00:51)
  16. yaşlılar tarafından değil de, genellikle camiye gelmiş işi gücü hınzırlık olan 8-12 yaş arası çocukların dikkatini çeken bir eylem bu.

böyle cami pencerelerinden falan bakarlar, içeride hocanın vaazını dinlerken çaprazdan iki çift gözün sizi izlediğini farkedersiniz.

ayrıca diğer insanlardan farklı bir görünüşe sahip olmanız cemaat ve hoca tarafından ayırdedilmenize ve mahallede dolanırken bu kişilerden selam almanıza da vesile olur.

"allah kabul etsin çocuğum"
    (sycrone one, 24.09.2008 00:55)
  17. (bkz: jackass)
    (kuduz kedi, 24.09.2008 01:56)
  18. camiye girildiği anda bütün dikkatleri üzerine çekmek demektir. bütün herkez dönüp bakar "kim bu..?" gibilerinden zaman zaman ön saflara alınmama sebebidir. bursa ulu camide bir amca arkamdan yaklaşıp bana; "hanım kızım sizin ayakkabılarınız arka tarafta" demişti bir keresinde.
    (brujo, 24.09.2008 02:00)
  19. kadınsan sorun değil, yoksa sorun mu tam bilmiyorum.
    (4815162342, 24.09.2008 17:53)
  20. (keyif pezevengi, 24.09.2008 17:54)
  21. insanları şekillerine göre değerlendirme hastalığımızın camilerde, özellikle ihtiyar heyetindeki karşılığı. cumaya ya da teravihe gittiyseniz, çocukluğnuu göstermekten çekinmeyen bir çocuğu yaşlılar hemen azarlar. bu hastalık da artık değişiyor. yeni nesiller daha hoşgörülü bakıyor.
    (endip, 15.07.2009 14:26)
  22. kökten dincilere "toplarda namaz kılıyor" dedirtebilecek eylem. bana göre hava hoş aslında.lakin şekilci olan bir toplumda yaşayoruz ve bu gibi durumlarda değişik yorumlar meydana gelebiliyor. tabiki insan ortama veya ortamdakilere bir şekilde saygı veya sevgisini gösterirken kullandığı, seviyorum sayıyorum mesajını verdiği konulardan biride kılık-kıyafettir. düğnünüze çiçekli yaz şortunuzla gidemezsiniz mesela, bayramda anne-baba ziyaretinede yırtık-yamalı kot, hard-rock tişörtünüzlede gidilmez. holding toplantısına takunyalarla giremezsiniz. saçınızı zenci kardeşler gibi kıvır kıvır havalandırıp, kafaya bob marley beresi geçirip, burnunuzda,kaşınızda halkalarla tez sunumuna çıkamazsınız. çelişiyor muyum? tabiki hayır. rahat olabilmeli insan. bu kıstaslara dikkat ederek toplumsal tepkiyi azdırmamak şartıyla isteyen istediği kılıkta gezebilmeli. yeter ki yakıştırsın, kendinede,ortamada. kulak asmayın laf atanlara diyecem ama bende yapamıyorum. aile, sevgili, mahalle,ülke baskısı var arkadaş. dövme yapçam dedim; annem sütümü helal etmem dedi. top sakal bıraktım; patronun ağzıma sıçmadığı kaldı.küpe takçam dedim;sevgilim ben erkekte küpeyi sevmiyorum dedi,surat beş karış. ulan bari saçı uzatayım dedim;allah kıl köklerini kuruttu,kelim işte şansımı sikeyim. anlayacağınız ne emmeye ne gömmeye.rahat olalım,olun diyoruz,diyorum ama nafile.bu devran böyle sürüp gitmez ki şarkısı dudaklarımda ıslıklanıyor gökselin......
    (manofthegod, 15.07.2009 17:56)
  23. kaportaya değil motora bakan nice müslüman amcanın olduğunu öğrenmenize yardımcı olacak eylemdir. he bazısı için arabanın motorunun yanında kaporta da önemlidir. tavsiyede bulunabilir size bundan da iyi birşey yoktur. eğer 70 yaşındaki biri sizi muhatap alıp konuşuyorsa onu dinlemek gerekir.
    (otsuz deli ökkeş, 15.07.2009 18:44)
  24. (bkz: töbe estafurullah)

olacak iş değil...
    (ıspanaklıpasta, 15.07.2009 19:04)
  25. uzun saç görünce sinirden çıldıran abilerimizin işine geldi mi:

''biz var ya, çok süper bir türk medeniyetiydik, orta asya bozkırlarında kombi, çamaşır-bulaşık makinesi, elektrikli fırın icat ettiydik, aha sonra 751 talas savaşı, karluklular islamiyeti, kabul etti, gerizekâlı, çirkin, cahil arapların bu özellikleri bize de bulaştı. yoksa, yani şimdi medeniyetin doruğundaydık biz abi, bak ne diyor yaşar nuri hoca, araplar bize, din diyerek kültürlerini dayattı he mi abi...''

uzun saç, arap kültürünün bir ürünü, bizim medeni ötesi, çağdaş uygarlık düzeyiyle ip atlayan kanallardaki, ''ooohaaa ibişnur çok güzel garı hacı'' ya da ''aayyyy hedecan çok tatlıaaaa'' şeklinde izlenen boktan dizilerden bir gözümüzü çekip, çirkin ve cahil arapların kanallarına baksak, hani o dönem dizilerinde-onlar da dönem dizisi çekiyor bi kereaaa- kısa saçlı, kolye, bilezik takmayan, hatta parlak giyinmeyen adam görene, yirmi dört ayar altın, aynı zamanda pırlantalı gerdanlık hediye etmeyi planlıyorum.

işine geldi mi, milletin bütün gerikafalılığını, salaklığını, ''hep arap kültürü bu, islamiyetle beraber bize de geçti, ondan şe oldu yani, yoksa biz süper gelişmiştik yani'' şeklinde açıkla. süper vallahi.

arap kültürü, ciddi ciddi çok etkilemiş olsa, erkeklerde uzun saç, bu kadar sorun olmaz, göze batmazdı. gayet önemli bir kültürel unsur bu.

ama kolayı da var tabii, ''yaaa baaak, şimdi bu araplar çok gerikafalı, kızlarını gömüyolar bi kereaaa, ama biz türklerde öyle mi, bağğyan bizde çok önemli, at, avrat, silah yaanee, hem hatun, hakan ile beraber ülkeyi yönetiyo, bizim farkımız yanneee, işte sonra bizi etkiledi onlar yanee...''

böyle düşününce daha iyi hissediyorum kendimi. asdşlaksjdglşgf
    (pembe diş macunu, 16.07.2009 11:58 ~ 15:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil