saçı uzun olanın aklı kısa olur... ya da
anan gibi saç yetiştireceğine baban gibi bıyık yetiştir...
(comatose, 17.09.2004 10:52 ~ 20.05.2007 04:13)
anne: yıkamadın di mi yine bak on metre öteden belli oluyor nası kirli saçlar.. o kız sana nası katlanıo anlamıyorum..
arkadaş: abi bak limon suyunu dene, içine şunu şunu şunu da kat nası güçlenecek saçların..
sevgili: kırıklarını aldırmaya gidiyorum saçlarımın benle gelsene
**
- oğlum kısa saç sana daha çok yakışır hem daha beyefendi daha hede daha hödö olursun hem kızlar daha çok beğenir...
+ amca kızlar zaten beğeniyo... (lan sana ne babam diilsin bişey diilsin altı üstü yer verdik ona da pişman olduk...)
- ay benim oolum saçlarını da tararmış bak neler aldım sana ne şeker cici tokalar aldıımm...
+ anne
oha!
*
* bankaya giden uzun sarı saçlı genç kendisine bakan bir çift göz hisseder,sonrasında da şu soru gelir kendisine bakan küçük çocuktan:
-baksana,sen abla mısın abi misin??
-senin için veriyor diyorlar ?
(bkz.
yok artık daha neler)
eğer saçlarını uzatan erkek kişi dalgalı bir saç yapısına sahipse; arkadan,önden,yandan vs. bölgelerden uzayan saçlar düz uzamaktansa farklı yönlere meylederek gelişmeyi tercih eder..henüz saçlar yeni yeni enseye ulaşmışsa bu saçlar yukarı doğru kıvrılmıştır.ve bu gruba giren uzun
saçlı erkeklerin sık karşılaştığı sözlerden biri "hehe,abi afedersin ama kafan ayynı tavukgötü gibi olmuş" ..aslında gayet seksi duran
* `kafanın arka kısmında henüz enseye yeni yeni ulaşmış yukarı doğru meylederek gelişen saçlar grubunun` bu şekilde nitelendirilmesi kişinin soluğunu berberde almasına ve uzaması da bir hayli zaman alan saç öbeğinin kıtır kıtır,acımasızca,gaddarca,ceyarca vs. kaka duyguları çağrıştıran şekilde kesilmesine sebep olmuştur...lütfen bu acıklı ve yaşanmış hikaye herkese ibret olsun.kıymayın kafanın arka kısmında henüz enseye yeni yeni ulaşmış yukarı doğru meylederek gelişen saçlara..
(vunrama, 17.09.2004 22:26 ~ 22:27)
ayooooollll diye seslenmeleri biraz karıştırıcı olabilir.
*
-saçı uzun olanın her şeyi uzun olur
-öyhashs
*
(bkz:
yaran hoca öğrenci diyalogları)
bide efsaneleşmiş dilden dile atlayan bi klişe vardır:
dolmuşta...
yaşlı tezze: kızım bi yer verirmisin?
uzun saclı abi: ben kız değilim!
y.t.: vay yavrum genç yaşta dul mu kaldın?!!!
- yavrum saçına bi şey demiyolar mı okulunda?
- ne desinler teyzecim üniversite ora
- nası okulmuş o öyle canım böyle gidilir mi?
- gidiliyo işte teyze gidiyoruz baksana
- cık cık iyice yoldan çıkıyo bu memleket, gençler de yoldan çıkmış şuna bak upuzun saçlar, küpeler tövbe tövbe
- ... (teyzeyaşınabaşınabakmamküfrederimadamınasabınıbozma)
- ben bu yaşıma geldim daha senin kadar uzatamadım saçımı...
- iyi günler teyze iniyim ben (yürügitalllaansalaauzatsaysınbanamısordunadamızorlaterbiyesizedicen)
-bok gibi olmuş saçların, kestir hemen mal..
-lan mısıra dönmüşsün püsküllerin ne güzel öyle.
askere gitmeden önce uzun seneler emek harcayarak saç sakal robinson crouise tarzında dolaşan abimi yolda,yaşlı bir teyze durdurmuştu:
+tüüü oğlum sen aczmendi misin?
uzun saçlı zamanlarımdan birkaç anı
kahraman çoğu zaman olduğu gibi ufak veletler.
birkaç arkadaş yolda yürümekteyiz ve gözlerinden piçlik akan bi ufaklık tam yanından geçerken
-ulaa benim karı geçiyo laaa baksana
10 yaş büyük olsa yol ortasında zikecek piç.
diğer olayımız da bindiğim takside başıma gelmiştir.taksinin ön koltuğuna binmişim,saçlarım montumdan içeri girip boynuma sıkışıyo,ben de huylanıp kafamı oynatıyodum.post modern orospu çocuğu taksici amca bana döner ve
-barda salladığın yetmedi şimdi de arabada mı sallıyon kafanı
-sen yoluna bak(bu da benden)
-lan yarak ben seni kız sandım lan arkadan möhehe, tam yavşıycaktım şerefsizim.
+siktir git lan siktir git, koymayım amına...
*
genelde islamcı takılan kişilerden uzak dursam da, bu tipte ender saydığım abilerden biri (saçı kısa, sakal uzun):
-vay görmeyeli saça sakala karışmışsın. bu ne böyle yahu?
-e bıraktık işte abi, berber masrafı filan...
-hade yeme bizi...çık çık çık (tasvib etmeme durumu)
-lakin bedrettin abi tüm peygamberler uzun saçlı ve sakallıydı!
-(saçını sakalını sıvazlar) sakal konusunda eminim de saç konusu tartışmaya açık. neyse küpeleri çıkar ama sen.
-taam abi...
-lan dökülmüyo mu bunlar , git kestir bak kel kalacaksın yarın bir gün..
yaşadığınız yere göre değişen sözlerdir bunlar.
mesela
mecidiyeköy maslak taksim hattında pek birşey söylemezler sadece hayran hayran bakarlar
*
ama başka yerler için aynı şeyi söyleyemem. sizde her yerde dolaşmayın canım.
hoş geçen mecidiyeköyde bir
bursa spor taraftarı şaçlarımdan çekip ibnemisin ulan dedi ama olsun
hoş sakallarımı görünce bi dumur yaşadı sonra küfretti ben de bi güzel düvdüm adamı
*
sevgili ile yürüyorken arkadaki adamımsılardan "lezbiyen bunlar la, hoğh hoğh.." diye bir söz duyulabilir(duyabilirsiniz,duydum...). cevap olarak da olağanca kalın ses ve sakalla dönüp "hayır, bu erkek" deyip sevgili gösterilebilir.
ortaköy'de sevgili ile samimi bir şekilde oturulmaktadır. bir adet mendil satan amca gelir(peçeteci değil
*)
l.m(love metal)
m.a(mendilci amca)
m.a:çocuklar bi mendil alın
l.m.:yok amca sağol
m.a:(bana bakarak) kız mı bu?
l.m.:evet kız
m.a:efendim?
l.m:amca sakalı görmüyor musun ya???(o değil de sesi de mi duymuyosun
*)
m.a:haa...kusura bakma..peki bu?
l.m:???
m.a:(sevgiliyi erkek, bizi de eşcinsel
* sanarak)eyvah...
der ve gider...
- olm ne ulen o saçlar, berber yok mu buralarda, paran yoksa veriyim git, erkeğe benze biraz.
+ ama enişte tüm padişahların saçları uzunmuş.
- hepsi ibneydi onların hahahaha.
- burası gazi, ayağını denk al senin ananı sikeriz!