yarısına bile yakışmadığı ve çok komik durduğu halde saçlarını uzatan erkek topluluğunu kapsayan madem lise bitti neden saçımı uzatmıyorum mantalitesindeki eril insan modeli
sürekli koluna berberin dayamasının getirdiği berber fobisi ile berbere gitmeyip zamanla saçlarını kendi kesen ve sürekli yamuk saç kesen erkek bireyin zamanla saç kesmeye üşenmesi , bir nevi toplumdan kendini soyutlamasıdır.
küçük yaştan itibaren sürekli kestirildiği için sağlık kazanmış, pırıl pırıl, dor bir tay gibi sırtına vura vura istiklal'de ilerleyen cinslerine bakarken, "allaam benimkilerden bin kat güzel" dediğim modelse, hayranlık uyandıran erkek modeli, şahane şahsiyet.
...nitekim uzun saçlı olmak bir ayrıcalıktır. çünkü bu gruba dahil olmak için 3 ya da 4 yıllık lise hayatının sona ermesini beklemek, yani büyük bir sabır sınavından geçmek gerekir.
9 ay öncesine kadar dahil olduğum modeldir.belli bir seviyeye kadar uzattıktan sonra,kestirmek çok çok zor gelir.defalarca kuaför kapılarından dönülür.sonra kesin karar verirsiniz bu sefer kestiriyorum ulen diye,bu sefer de kuaför ''birader sana yakışıyo niye kestiriyosun ki'' der.siz de ağlamaklı ağlamaklı yine de kestirirsiniz.kestirdiğiniz ilk gün kendinizi çıplak hissedersiniz,hiçbir hatun size bakmıyormuş gibi gelir ama böyle birşey olmadığını zamanla anlarsınız.saç kestirmek elinize büyük de bir koz verir.gidersiniz uzun saçlı bir arkadaşınızla
-sen gay misin la,adam gibi kestir saçlarını
ya da
-satanist ipne,tipini zikiyim senin
diye çeşitli ipnelikler sergileyebilirsiniz.
kısa saçlı hemcinslerine göre çok daha fazla dikkat çeken erkeklerdir. hele de o saçlar çok bakımlıysa, bele kadar falan uzanıyorsa beni bile kıskandırırlar.
bazı kızların kıskanmasına neden olacak kadar güzel saçlara sahiptir bu erkekler.liseden sonra genel olarak saçlar uzatılmaya çalışılır.ama sonuçta çok da önemli değildir . zira hepsi dökülmektedir.
1.toplumakarşıtavıralan
2.farklıyımabi
3.benmetalciyim
4.babasınainat-annesineinat
5.bidebunudeneyelim
6.entelimdantelim
7.tembelim vb. türleri vardır.
toplumun zaman içinde değişen yapısı sayesinde ortaya çıkmış , insanlar için bir önyargı elde etme sebebidir.halbuki bir önceki yüzyılda uzun saçlı erkek böyle tepki almıyordu büyük ihtimalle.kendimden biliyorum , uzun saçlı olunca bizim ülkenin genelinde başta satanist , at hırsızı ... olmak üzere bir çok yakıştırmaya iftiraya maruz kalınabilmekte malesef.
erkeklerde ne kadar yaygın olsa da gerçekten zor yakışan bir model, birçok türk genci gereksiz gaza getirililerek şaklaban gibi ortalıkta dolaşmaktadır malesef, erkek dediğinin saçı kısa olur sonuçta. yakışanı da olmuyor değil ama az kardeşim genelde erkeğe uzun saç yakışmıyo işte o kadar...