belki ilginizi çeker
  1. · uzun saçlı erkeklerden hoşlanmayan kızlar
  2. · tıp fakültesi öğrencisi
  3. · ali ural
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · google wave
  6. · okan bayülgen
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · kahramana sırayla saldıran kötü adamlar
  9. · solaryum mağduru

uzun saçlı erkeğin saçını kısacık kestirmesi  

sayfa  / 5
  1. (zaknafein, 06.02.2006 21:58)
  2. iki kelime ile "zevk meselesi"dir.
    (sükun, 06.02.2006 22:27)
  3. gözler zor alışır bu insanlara. ilk bakışta yolunmuş tavuğa benzerler. sonra zamanla bu tipine de alışılır. beraber çay bira nargile içilir; geçer gider...
    (eksiksizuyum, 06.02.2006 22:29)
  4. bazen göze eski halinden daha çekici gelir. hatta kısmeti açılır.
    (amy, 06.02.2006 23:00)
  5. yaz tatili sonrası bir gazla içine düştüğüm durumdur. ilk anda pişmanlık yaşanır, sonra yavaş yavaş geçer. en azından artık kimse kızım diye hitap etmediği için bir rahatlama olur. yeniden uzatmaya vebal kalmadığı için düzenli olarak berbere gidilir.
    (cyd, 07.02.2006 08:41)
  6. tuhaftır,alışmaları uzun zaman alabilir ve bu arada (saç sorunsalı nedeniyle) sevgiliyi çıldırtabilirler...
    (karde, 07.02.2006 11:31)
  7. takıntılı bir hocadan sözlüye girecek öğrencinin mecbur kaldığı şey
    (bkz: tıp fakültesi öğrencisi)
    (nepenthe, 07.02.2006 11:34)
  8. hemen arkasından çevre tarafından 1-2 hafta sürecek bir yadırgama dönemi izleyen eylem. yapanı tebrik ederim.
    (twinkle, 23.11.2006 01:19)
  9. vakti zamanında gerçekleştirdiğim eylem. insanların daha önce neden yaptırmadın sorularıyla karşılaşmıştım.
    kişiyi, tipine göre daha da yakışıklı yapabildiği gibi, gizli kalmış bir maymunu da açığa çıkartabilir, dikkat edilmelidir.*
    (dedi ki normal, 23.11.2006 04:43)
  10. öyle düşünüldüğü kadar çılgınca bir eylem değildir. hatta saç uzatma kararını almak, saçı kestirme kararını vermekten çok daha uzun sürmüştür muhtemelen. durup dururken girersiniz berbere ve oturursunuz koltuğa. o güne kadar uçlarını almaya alışmış olan ağbiniz, kafayı kazıtma kararına önce bir karşı çıkar (kısacık kestirme kararına da karşı çıkar haliyle, aynı kalmanızı ister), sonra kararınız karşısında boyun eğer vs. ortaya çıkan görüntüye alışmak zor değildir, eğer saçla birlikte sakalı falan da kesmediyseniz. fakat yıllardan beri gelen el alışkanlıkları vardır ya, işte onlar zorlar insanı gün içerisinde. saçınızı toplamak için hamle yaparsınız, eliniz boş kalır. masanın üzerindeki tokaya saldırırsınız istemsiz şekilde, yine aynı sonla karşılaşırsınız. artık uzun saçlı değilsinizdir ve uzun saçlılara özenerek bakan insanlara dahil olmuşsunuzdur.
    (jellicle, 23.11.2006 08:08 ~ 08:09)
  11. bir süre sonra büyük pişmanlık yaratabilecek olay. hayır kendimden biliyorum, hala pişmanım
    (universalmind, 23.11.2006 09:21)
  12. bu kestirme kararı genelde 1 dakika içerisinde verilir. ancak tabiki bu kararı vermede etraftaki nice tanıdığın " erkek dediğin kısa saçlı olur hahaha " , " küpede takarsın sen yakında hehehe " , " ayyy ben erkekte uzun saç seavmiyorooumm şekoşum " laflarıda mutlaka etkilidir.

bu karar genelde ya sabah aynaya bakarken , yada insanın kendisini bir yerde görmesiyle şimşek gibi beyinde çakar ve direkt olarak insana berberin yolunu tuturur. ancak işin kolay kısmı bitti sanıyorsanız yanılıyorsunuz sıra şimdi berberin unutulmaz replikleri ile yüzyüze gelmeye, gelmiştir.

berbere girilir ve

- ooo mikeyx kardesim nasilsin, saclarda uzamış çok ehehehehe (...)
    - ehehe evet abi uzatiyoruz işte
    - ee yine uçlardan mı alıyoruz
    - yok abi bu sefer komple kestirmeye karar verdim 3-4 numara yapalım hepsini

(her nedense bu cümle berberde bir bomba etkisi yaratır, ve sanki kendi saçları kesiliyormuş gibi bir tepki verir)

- neeeeeeaaaaa?!? abi eminmisin kaç senedir uzatıyordun sen ? (bu soruyu neden sorarlar anlamam, hayır güzin ablalık yapacaklarını mı zannediyorlar ayşe beni beğenmedi ondan kestiriyorum abi dertliyim... kardeşim hoşuma gitmiyor demek ki artık var bir nedeni sanane)
    - evet abi eminim ben vazgeçmeden kes şu saçları!!!!
    - dur ya bi sakinleş, bi çay koy bakalım kardeşimize şu kararı bir daha düşünsün! (ulan saç benim karar benim, hem kısa kestirsem daha çok berbere gelicem sanane be bilader)
    - yok çay may istemiyorum hadi kes

- grrrrrrr grrrrrrrr grrrrrrrr grrrrrrrr

en son bomba konuşma
    - abi böylesi daha iyi oldu sana, insanın yüz güzelliği gibisi var mı be
    - eyw abi bende beğendim borcum ne kadar
    - x ytl
    - ne zam mı geldi abi daha önce y ytl alıyordun
    - bilader o kadar saç kestik!
    - ?!?!?!?!!???!!?!
    (mikeyx, 23.11.2006 09:30)
  13. (julian apostate, 23.11.2006 09:46)
  14. berberin "ne bu saçlar! çabuk git kestir de gel!" diye kızmasından korkup zar zor gerçekleştirilen etkinlik.

kızmıyorlar. sadece biraz dalga geçiyorlar, o kadar.
    (ali kamber, 23.11.2006 11:50)
  15. galatasaraylı necati'nin bir an önce yapması gerektiğini düşündüğüm eylem. sonuç şu andakinden vahim olabilir belki ama en azından modası geçmiş bir görüntüden kurtulurduk.
    (tricky, 23.11.2006 12:20)
  16. akıllıca bir iştir.
    (bkz: uzun saçlı erkeklerden hoşlanmayan kızlar)
    (betty blue, 23.11.2006 14:00)
  17. (minel aşk ve minel garaib, 12.01.2007 18:42)
  18. ne güzel alışılmış hallerinden bir anda farklı bir şekle bürünmeleridir,, bir de bu eylem kız arkadaşa sorulmadan aniden yapılırsa ilişkiyi derinden sarsabilir,, ama anlayış ve sevgi ile çözülmeyecek bir problem değildir,, "nasıl olsa kökü bende uzatırım yine" diye düşünülüp iç rahatlatılır,,
    (temporary peace, 08.02.2007 21:52)
  19. sonuna kadar destekleyeceğim harekettir. buradan bütün uzun saçlı sözlük erkeklerine de sesleneyim hatta, bu başlığı okur okumaz saçınızı kestirme fikrine alışın ve yarın sabah berberinizin yolunu tutun. kaç kişi kurtulursa kârdır şu hiçbir erkeğe yakışmayan uzun saçlardan. ben kıvırcığım, ben kumralım, ben dümdüz fön çekiyorum gibi bahanelerden de vazgeçin, yakışmıyor.
    *
    (1 ocak 2006, 08.02.2007 21:56 ~ 21:56)
  20. 2-3 yıl at kuyruğu modundaki saçı bir anda 1 numara kestirmek buna örnektir, kişi erkek olduğu için, bir bayan kadar saçını taramaz, saçına bir bayan kadar özen gösteremez, bu ve buna benzer bir sürü sebepten dolayı saç zayıf düşer, soluk bir renge, kepeklere sahip olur, ayrıca rahat erkek adama duştan sonra 45 dakka saç kurutma, 35 dakka saç tarama yok bakım kapsülü sürme doğasına aykırıdır, bitkin düşen saçları vurursun 1e oh mis , süper, ilk kalkılan sabah çok gariptir, elinizi kafanıza götürürsünüz hafif hüzünlü bir tebessüm ile, hasiktir ya dersiniz, saçlarınızı saklarsınız, şahane
    he bir daha saç uzatır mıyım? asla...
    arada bir niye kestirdim ? keşke uzun saçlı olsaydım diyormuyum ?
    evet...
    (sert, 08.02.2007 22:01)
  21. askerlik vaktinin yaklaştığına işarettir.
    (saçmaladı yine bu, 08.02.2007 22:02)
  22. eğer saçlarınız kıvırcıksa banyoda ön hazırlık olarak saç açma işi için harcanılan yarım saate kış gününün olumsuz şartlarını eklersek öğrenci olmanın verdiği dayanılmaz hafiflik son bulmuş,bir de bakmışsın su elektrik ve grip olarak bi yerlere kaçmaya başlamış.yıllarca yazın o uzun saçla denizde yapılacak karizmanın* size sağlayacağı faydalar için hep ertelemek bir noktada son bulur.bu son buluş sizin için çok önemli bir olay olmasa da işin bahanesi olur ve kestirirsiniz.sonra eve kuş gibi geri döndükten sonra aile eşrafının takdiri,arkadaş eşrafının ise dalgalarıyla bir nevi arada kalırsınız.bu arada kalma pek uzun sürmez.tıraş vakti geldiğinde berbere gitme işini erteler ve sonunda tekrar uzatmaya başlarsınız.

sonra kısa saçın uzama evresindeki saçın hiç şekle girmeme durumunu bere şapka gibi kamufle edici malzemelerle bertaraf eder kararınızdan geri dönmezsiniz.bir müddet sonra uzun saçla devam edersiniz hayata.okulun uzaması nedeniyle rahatınız kaçar ve bir yandan iş bulma zorunluluğu kafanızı kurcalamaya başlar ve okul bitince sap gibi ortada kalmamak için iş başvurularına başlarsınız.ve işte o andan sonra bir karış uzattığınız sakal,omuzlara düşen saçlar her aynayla karşılaşıldığında batmaya başlar.

ertesi gün berber koltuğu;

b* :uçlardan mı alacaz abicim?
    use* :vur 3 numaraya a.k!
    b :mavi ekran
    (jugador, 14.12.2007 16:42 ~ 16:44)
  23. teşekkür edilecek bir harekettir zira ben saçını kestirince daha yakışıklı olmayan bi eski uzun saçlı yeni kısa saçlı erkek görmedim.
    (tersdönenşemsiye, 29.09.2008 16:09)
  24. karizmanın çöküşüdür.uzun saç insanı belli ortamlarda karizmatik yapar.
    artık o insan metallica konserinde saçını dalgalandıracak kişi değildir, sokakta yürürken arkadan kız gibi görünecek kişi de değildir en acısı da bu kişi en yakın arkadaşlarınızdan biri ise artık eve geldiğinizde annenizin giysinizden uzun saç kılını gösterip kızımız da esmermiş gibi söylemlerine maruz kalmayacağınızdır
    (mezarlık gülleri, 29.09.2008 16:16)
  25. ali ural ın yapmasını tavsiye ettiğim eylemdir.
    (z3yn3p, 29.09.2008 16:20)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil