22 mayıs 2012 salı
günün başlıkları: 1469 tane
günün başlıkları: 1469 tane
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·gecenin şarkısı (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·şeytan (3)
- ·
- ·
- ·
- ·gerçek nedir (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·aseton (8)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·hasan yalnızoğlu (3)
- ·slav kızlar (24)
- ·adnan aybaba (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
uzun süreli ilişkiden çıkmış biriyle sevgili olmak
- muhtemelen bir önceki verimi elde edemeyeceğiniz anlamına geliyor demektir bu.. ayrıca; tuvalet kağıdı kullansan karşındakinin "ay o da tuvalet kağıdıyla götünü silerdi" serzenişlerine çok defa şahit olursun, uzak durulmalı..
- hiç bir tribiniz çekilmeyecektir. sürekli keyfin bilir modunda karşılanacaksınızdır.
- onlar da sever, belki %5lik bi durum bile olsa. hem de ilkmiş gibi bile sevebilirler, genelleyip herkesi üzmemek lazım
- bir başkası için dikilmiş, bir süre kullanılmış ve sahibi ölmüş hisleri üzerine almaktır; hep bir potluk olacaktır.
- sinir krizi yaşatır karşı taraf size ve uzun sürmez. yok x böyle yapardı yok x şöyle yapardı. nereye kadar çekeceksin ki...
- eskisini unutmak için seninle berber olduğu ihtimalini hep hesap etmen gerekmektedir..
- belki uzak durulması belki de çok yakın olunası gereken insandır.
uzak durmak zorunda olmanızın sebebi onun bir geçiş ilişkisi olmanız tehlikesidir.ama uzun süreli rutin bir ilişkiden size aşık olduğu için çıkıyorsa o zaman yakın olabilirsiniz. - siz de uzun süreli bir ilişkiden çıkmışsanız eğer pek de sorun olmayacaktır. anlarsınız zaten önemli olanın ilişkinin süresinin değil de yaşananların önemli olduğunu. ilk başlarda birbirinizi anladığınızı düşünürsünüz, eski ilişkinizde yaptığınız hataları yapmamaya özen gösterir, kırıldığınız için kırmamaya çalışırsınız.
ancak, bir ilişkiye başlamadan önce düşünülmesi gereken şudur; acaba ikinizde bu ilişkiye başlarken eski ilişkilerinizde bıraktığınız parçaları toplayabildiniz mi? eğer toplayamadıysanız sorun orda başlar. bir parça hep eskilerde kaldığı için ne karşı tarafa tam kendinizi verirsiniz ne de onun size verdiklerini tam anlamıyla kapsar ve görürsünüz. puzzle gibi insanoğlu parça parça.parçalar tam olmayınca hiç bir şey tam olmaz. eski sevgilinizi özlediğiniz an da karşınızdaki insan size ne yapsa suç, ne söylese yanlış gelir. onun, o olmadığını farkettiğiniz ve özleminizin dinmediği an, karşınızdakiyle artık sevgili değil düşman olursunuz. biten ilişkinizi düşündüğünüz her an aslında o insana ihanet edersiniz. aldatmak ille fiziki olacak diye bir şey yok, ruhen aldatırsınız onu. ruhen aldatmak aldatmaların en şerefsizcesidir zaten. ve siz her yaptığınız kötü şeylere kılıf uydurmaya çalıştıkça karşınızdaki insan anlar bunu. söylediği zaman onu komplekslilikle suçlayarak aslında kendi egonuzun size izin vermediğinden anlayamazsınız. farkedip de canı yandığında ve canının yandığı anları size göstermeye çalıştığında kapris yapmakla suçlarsınız onu. size göre o kaprisli, kıskanç ve kompleksli bir insandır ama sizin hiç suçunuz yoktur(!).
her yeni ilişki her yeni insandır aslında, her yeni hayat, yeni başlangıçlar. belki de yapılan hatalardan tek ders alınmaması gereken konu da yeni bir ilişkiye başlamaktır. ama can kırıklarınız varsa başlanmamalıdır. kendi can kırıklarınızı toplayacaksınız derken başkasını kırmaya hakkınız yoktur. - o birinin ilişkiden nasıl çıktığına göre değişecek durumdur.
1. durum;
adam/kadın uzun bir ilişki yaşıyordur, aralarında belki sorunlar vardır belki yoktur. sen meriç edasıyla yavşayıp o ilişkiyi bitirip ve sonra birlikte oluyorsan önce senin amk. sonra da olacaktan bahsedeyim, başka biri bulduğunda da seni terk edecektir. sana müstahak zaten.
2. durum;
adam/kadın uzun bir ilişki yaşamış ve ilişkiden sıkılmış terk etmiştir. ilk zamanlar sana yeni heyecan olduğun için mükemmel tatlar yaşatacaktır ve senden de sıkılıp başka birine gidecektir.
3. durum;
adam/kadın uzun bir ilişki yaşıyordur ve terk edilmiştir. çok acı çekiyordur ve unutmak için seninle birlikte oluyordur. yarabandı görevi görürsün. ilgi ve teselliye ihtiyacı olduğu için bu dönemdeki o duygusallığı aşk sanıp birlikte olur seninle ve durumun farkında varınca "olmuyor, yapamıyorum" demeye başlar. geçimsizlik baş gösterip ayrılırsınız bir müddet sonra. ha bu arada karşılıklı "eskisi böyle değildi", "onun gibi seni terk etmem gerekiyor" gibi atışmalar yaşanabilir.
4. durum;
adam/kadın uzun bir ilişki yaşamış ve terk edilmiştir. çok acı çekiyordur ama bu durumdayken çivi çiviyi söker mantığının yanlışlığının farkında olup, acısını kendi içinde dindirmeye çalışır ve bu dönemi dinlenme süreci olarak görür. peşinden hiç beklemediği anda, hiçbir şeye bir duygu beslemezken ve hatta geçmişinde yaşadığı duyguları bile unutmuşken biri çıkar karşısına ve aşka düşer. önce korkar yine mi aynısı olacak diye. cesaret edememe durumu yüksektir yeniden başlamaya ancak cesaret eder de başlarsa geçmişinde haksız yere verdiği kıymeti bu sefer hak edecek şekilde ve belki de daha fazla şekilde karşısındakine verir. ve geçmişte yaşanan tecrübelerle ilişkiler üzerindeki gereksiz ayrıntıları sorun etmekten çıkarır. liseli aşık modunda değil, ayakları yere basan, güçlü bir aşk yaşar. - heleki yaptığınız bir hata da yada yaşattığınız bir olumsuzlukta "ama o böyle yapmıyordu, şöyle iyiydi, böyle anlyışlıydı" gibi tenkitlerle karşı karşıya kalabilirsiniz, hazırlıklı olunuz..
- aman diyim yapmayın abi. bide kız ilişkiyi bitiren taraf değilde terk edilense sizi zaten gerçekten sevmiyodur. yalnızdır ve o psikoloji ile size sarılmıştır.
sonrası (başıma geldi biliyorum) zaten belli (bkz: sorun sende değil bende) - başlanmaması gereken kişiyle bir ilişkiye başlayıp ne bok yediğini bilememektir.
yapmayın, etmeyin, bulaşmayın, ne psikolojiniz pert olsun ne de o pertliğini size bulaştırsın. sağlam adamlar bulun lan. sonra da hayatınızı yaşayın!! - boktan durum. ne olursa olsun, uzak durulması gerekir.
düzeltme ; hızımı alamadım lan, hatta son bitirdiği ilişki çok ciddi bi ilişki olmasın da geçmişinde yine de böyle bir ilişki olsun. misal bundan iki önceki sevgilisiyle çok uzun ve ciddi bir ilişki yaşamış olsun. ne anlattım ben de anlamadım da neyse siz ondan da uzak durun . bundan da uzak durun. kime yakın duracağız orasını bilemiyorum. - (bkz: sakın)
- sürekli kıyaslamalara maruz kalmana neden olacak, en kısa ilişkini yaşatacak sevgilidir.uzak durulmalıdır..
- zor ilişkidir uzun süreli ilişkiden çıkmış kişi dünyayı kurtarmışcasına bir edayla kendinde karşı tarafa her şeyi yapma hakkı görür çünkü o acı çekmiştir çöllere düşmüştür huysuz lanet biri olup çıkmıştır farkında değildir
- (bkz: yara bandı)
(bkz: sargı bezi)
(bkz: tuvalet kağıdı) - sizi siklemeyeceğini bile bile risk almaktır. uzun süreli bir ilişkiden çıkmasından mütevellit ruh hali boku yemiştir. geçmişinden kalma bavulları değil bildiğiniz vinçle kaldırılamayacak ağırlıkta yükleri vardır boşaltılmayı beklenen.
ya biraz çile çekip tüm yüklerini indirmesine yardım edeceksiniz, ya da sallamayıp yolunuza gideceksiniz. sevginizin derecesini ben bilemem tabi, bundan sonrasını siz bileceksiniz. - eski sevgilisinin adını ve sabır taşı olsa çatlardı gibi deyimleri duymanıza sebep olacak eylemdir.
çevrenizde böyle biri varsa engel olun efendim. - uzak durulmasında fayda olandır.
çünkü derdi tasası bitmez ben diyim.
yok eski sevgilisi hortlar arar, yok bu özler yok kafası karışır. hiç olmadı siz emin olamazsınız unuttu mu noldu ne durumda bilmemne.. bence araya zaman girmesinde ve kesin olarak bittiğinden emin olunmasında fayda vardır - zordur efendim çok zor.bu zor aşamayı şu aşamalarla atlatmak mümkündür.
aşama 1: ilk olarak size muhtemelen eski sevgilisine davrandığı gibi davranacağından.kavgalı bir bitiriş yaptıysa ilişkisine sizede kötü davranacaktır.bunları sineye çekip sabretmelisiniz.
aşama 2: ikinci olarak size hemen aşık olamayacaktır(belkide hiç olamayacaktır).hemen sevemeyecektir bu süreçte o sürekli içince eski sevgilisini düşünecek,bazı şarkıları dinleyince eski sevgilisi aklına gelecektir.bunlara bozulup gitmeyin dayanın.
aşama 3: yavaş yavaş unutma sürecine girecektir ama bu süreçte sizden ayrılmak isteyecektir kafasını rahatlatmak isteyecektir.ya onu birazcık rahat bırakın yada kısa süreli ayrılık yaşayın ama peşini bırakmayın çok sıkmadan kendinizi hatırlatın.
aşama 4:sizi özlemeye başlayacaktır.gidin ve 0'dan ilişkiye başlamış gibi başlayın artık sizi sevdiğini anlamıştır muhtemelen.
(bkz: azimle sıçan taşı delermiş) - (bkz: çıktım ben aşkım nerdesin)
(bkz: geldim geldim) - üzebilir, fark etmeyebilir. kasıtlı olmayarak, ince ince ayrıntılarda ondan bahsettiğini farkedip farketmediğinize bakar. eğer yeterince uzun süre sevgili olursanız, bu ayrıntıları silip atabilirsiniz. bol bol kıskançlık getirir bir de, nedense kısa kısa yüz kişiden uzun uzadıya bir kişiyi daha çok kıskanır kadınlar. bu düşünceye kapıldığınızda uzayan sürenin her zaman değeri artırmadığını, bazen alışkanlığa dönüşüp can sıkabileceğini hatırlayın, kendinizden de bilmeniz muhtemel. çok çektim ben de bu durumdan. mazi kalbimde yaradır.
- kısa sürer, seversin sevilirsin ama her zaman bişeyler eksiktir... o sende başakasından kalan alışkanlıklarını arar, sen onda başkasını ararsın.ya da kimse bişey aramaz yuvarlanır gider...bilmemek en iyisidir, ya da söylememek.
- (bkz: kaç)
eğer ilişkiden çıkmış kişi,ilişki yaşadığı kişiyi çok sevmişse,bence hiç bulaşma yem olursun resmen unutmak için zaman geçirir senle,seni sevemez,seni sürekli onunla kıyaslar,ne kadar mutlu edersen et layık olamazsın çünkü aklı sende değil,ondadır.