bi de yetenek varsa basketçi olursunuz paraya para demezsiniz
bir de dezavantajları vardır ki avantajlarından fazladır bence.mesela yolculuk esnasında koltuklara sığamazsınız,sinemada arkanızda oturanlar tarafından göremedikleri için rahatsız edilirsiniz,boyunuza göre kıyafet bulamazsınız,eğilmediğiniz için merdivenlere kafayı çarparsınız...(bu liste böyle uzaaaaaaaaar gider...)
(bkz:
uzun boylu olmanın zararları)
herkese tepeden bakmak bunlardan biridir.insanlar daha bi' dikkatli olur yanınızda,saygılı olurlar.bi' de uzunboylu insanların yere yakın olanlardan daha güvenilir ve doğru insanlar olduğu söylenir
**
kişiyi dikkatli kılmasıdır.
(nilay, 15.09.2008 14:52)
kot pantolunun paçasını kıvırabilirsiniz, saçlarınızı istediğiniz kadar uzatabilirsiniz, uzun etek giydiğinizde kimse size '' öcü'' ibi bakmaz, şalvar tipli modeller kahretsin ki çok güzel durur, '' uzun boy '' ile ilgili girileri yazarken acı çekmezsiniz ve en önemlisi topuklu ayakkabı giymek zorunda kalmazsınız.
(bkz:
lanet olsun)
ne var ? özledim on altı yaşımı..
yararlı mı zararlı mı anlaşılmayandır bazen.
"boyu uzun olanın sikide büyük olur" demişti mahalleden fahrettin abimiz.
fahrettin abi 2 metreden fazlaydı allahı var. genç yaşta karısı ölünce kötü söylentiler çıktı, acımadılar fahrettin abimize arkasından konuştular hep.
(yaqui, 15.09.2008 16:00)
mutfak ya da elbise dolabının üst raflarına sandalye olmadan yetişebilmek
topuklu ayakkabıyla boy takviyesi yapmaya gerek duymamak
çok fazla olan yararlardır. perde asmak bu kategoriye girmez tabii.
olmadığım için bilmiyorum. ben orta boylu kalem kaşım. oh canıma değsin.
kalabalıkta kolay farkedilmek.
perdeyi rahatça asabilirsiniz
size deve diyen kısa boylu arkadaşlarınıza "devenin başını eşşek çekiyo olm" diye laf sokup eşşek edebilirsiniz.
dikkat çekersiniz. hemde deli gibi, sizi bir kere gören muhtemelen bir daha gördüğünde hatırlar. ortalama boyda olanlar dikkat çekebilmek için türlü şeyler yaparken (süslenmek, saçını yapmak bile buna girer) uzun boylular bunları nadir yaparlar.
(comex, 18.11.2008 01:06)
hafıza gelişimine katkı sağlıyor sanırım!?
bu kanıya nasıl mı vardım?
5 yaşındaki yeğenimi hayvanat bahçesine götürmüştüm. uçanından sürüngenine kadar onlarca farklı hayvan görmesine rağmen aylar sonra sadece iki hayvanı hatırlayabilmişti.
(bkz:
deve)
(bkz:
zürefa)
detaylarla burun buruna yaşamak zorunda kalmaksızın; her detayıyla büyük resmi görebilmektir.
erkekler için en büyük yararı hatun kişilerin 'erkek dediğin yanındaki bayandan uzun olmalı' şartını doldurmuş olmak.
(bkz:
şartımı dolduralı çok oldu,diplomayı bekliyorum)
6 kişi bir arabaya binecekseniz, şoförün yanına sıkışan 2 dallamadan biri asla siz olmazsınız.
ya da diğer kombinasyona göre; arkada sıkışan 4 dallamadan da biri siz olmazsınız.
rahat gidersiniz yani.
başka da bir yararını görmedim çok şükür.
türkiye'de giyim kuşam konusunda çektiği sıkıntılar dışında cillop gibi avantajların tamamıdır.
(bkz:
çok şükür)
ulaşılamayana ulaşmaktır. misal, hatunun evdesin, dolabın üstünde şey var. herhangi bir şey (orasını da siz dolduruverin) neyse oraya yetişemeyen hatun sizi çağırır, o herhangi bir şeyi siz alırsınız. kahraman olursunuz. kucaklanırsınız, kucaklarsınız. gerisi size kalmış.
uzun boyda oran eğer bacaklar kısa, gövde uzun şeklinde ise havuzda hızın doruklarına ulaştırabilir.
(bkz:
michael phelps)
(rng, 06.09.2009 12:12 ~ 11.09.2009 22:23)
kısa boyluların neler çektiğini öğrenerek daha net sonuca varılabilir.
yüksek bir dolaptan bir şey alırken, çaresizce yardım beklememek, bornozunu 5 kez zıplayıp asmamak, perde asacak insan bulamayıp perde yıkamayı ertelememek, "ulan bunu niye yükseğe koydun, ben çağla şıkel miyim?" diye bağırmamak.
uzun değilim lan, kısayım. bir şeyin yararlarını, o şeyden yoksun olanlara soracaksın. çeken bilir mirim.
kadın-erkek ilişkilerinde erkek için ilişkiye 1-0 önde başlama durumudur. ayrıca diğer erkeklerle rekabet açısından da aynı avantaj sözkonusudur.