o, bir sigara değildir... ciğelerin orgazm oluşu, değil bayram resmen
rio karnavalı edişidir... parasızlık veya yolculuk gibi
elde olmayan sebeplerle uzun saatler boyu sigara içilememiş, vücut isyan noktasına gelmiş, sinirler alabildiğine zayıflamıştır. sonunda beklenen an gelir ve el önce çakmağa, sonra pakete uzanır... nikotin sonunda vücuda girer, verdiği rahatlama inanılmaz ötesidir... içilen sanki bir adet sigara deği, cigara hatta afyon türevinden birşeydr...
oruç tutanlar için iftardan sonra içilen ilk sigaradır.
sabah 10dan beri içmediğim için az sona içeceğim ve beni bulutların üzerine çıkarmasını beklediğim sigaradır.iyiki vardır.
ilk çekişte bir öksürme etkisi yapar, ardından baş dönmesi yapar. devamında ise keyif verir. özellikle de yemekten sonra içildiyse.
ayakta ve çabuk içilirse baş dönmesi yapar.
ıssız adam kucaklaşması yapılacak sigaradır.
ara verildikten sonra zevk alınamayan fakat bir sonra ki içime davetiye çıkaran eylem
eski bir dostla yeniden buluşmaktır.
yarım saat bekledim, deneyerek yazmak için. zira ailesine bıraktım diyen biri olarak yakalanmak benim için risk. sigaranın çağrıştırdığı çok şey var bende. o yüzden deneyerek yazmak istedim.
ilk nefesi aldım biraz önce. yaktı. bırakmadan önce yakmazdı. çoğu şey gibi, çoğu şey bırakılmadan önce yakmazdı. bırakıldıktan sonra acı verirdi, sonra alışılırdı. sigara gibi. benim sigara bırakmam zor olmadı gerçi, ama üç gün de olsa acıttı.
ikinci nefes biraz daha rahattı. bu arada yazıcam diye bi kısmını ziyan ettim. sorun değil. üçüncü nefesten sonrasında ise hafif bir baş dönmesi söz konusu. ama keyifli. her zaman keyif verdi bana bu baş dönmesi. içtiğim zamanlarda da, uyandıktan sonra içtiğim ilk sigara başımı döndürürdü hep.
bi kaç nefes daha ve bitti şimdi sigara. kısa winston, çok çabuk bitiyor.
şimdi tekrar düşünüyorum ilk nefesten itibaren çağrıştırdıklarını. hani, sevgili terk eder ya sizi, siz istemezsiniz, bırakır gider bırakıldığınız anda acı çekersiniz, sigarayı bırakmak gibi, sonrasında zaman geçer ve onu yeniden görürsünüz, bu uzun süreden sonraki ilk nefestir. o ilk bakışınızda canınız acır, o size gülümser ama boğazınızda bi yerleri yakar farkında olmadan. ama bakmaya devam edersiniz, baktıkça alışırsınız, başınızı döndürür. evet, tam anlamıyla bu o ilk nefes.
...ve, yeniden bırakıyorum sigarayı.
(anime, 12.09.2009 00:58)
4 günlük direnişin sonunda gelen keyiftir. bu tadı alabilmek için bile arada sırada bırakmaya değer.
sırf verdiği duygu için özel olarak uzun bir ara sigara içmemeye değebilir.
baş döndürücüdür.
içinde bulunduğumuz eylül ayında sigara içmemiş birisi olarak yarın tecrübe edeceğim sigaradır.
bazıları diyor ki madem 10 gün içmeden durabiliyorsan bıraksana hacı. bırakmak değil de "ara verelim" diyorum, özlüyorum, tekrar birlikte oluyorum. ama asla terketmiyorum. o günler de gelecek bakalım.
düzeltme: değil azizim değil, dudak tiryakiliği değil, günde 2-3 tane değil, ilk seferde günde 1 paketten anca yarım pakete indirdik...
uzun otobüs yolculuğu ya da uçak yolculuğundan sonra içilen sigaradır kendileri aynı zamanda. bu sigara diğerleri gibi içilmez,
ayrılık acısının yarattığı heyecan ve açlık, ona bambaşka duygular yüklenmesine sebep olur. hele ki bu sigaradan alınan ilk nefes,
oh bebek...
(bkz:
ciğerlerin bayram etmesi)
(skuba, 12.09.2009 02:01 ~ 02:02)
25 günlük bir bırakma deneyiminin ardından arkadaşlarla çıkılan bir alkol gecesinde içilince deliler gibi öksürten sigara tipi.
bu sigaralar genelde uzun bi aradan sonra kavuşmanın mutluluğuyla el titreyerek içilir boğazda acı bi tat bırakması ihtimaldir fakat ikinci sigarada artık kendinizi bulur eski sevgiliyle sohbete devam edersiniz.ama garanti verilirki oruç tuttuktan sonra iftar açıp açık havada içilen sigaranın verdiği keyif nirvanaya ulaşmaktır.
(bajko, 12.09.2009 13:01)