uzun beyaz bulut gelibolu   

adana çık aradan

1. buket uzuner'in gelibolu'da yaşayan yaşlı bir teyzenin gözünden çanakkale savaşı'nı anlattığı romanı. teyzenin babası yeni zelanda'lımyış, sonra türkiye'de kalmış. teyze mükemmel ingilizce konuşuyor. ayrıca teyze.
    (wondrous, 09.01.2005 22:48)

2. mektup kısımları dışında harika olan kitap
    (sizofrenkedi, 09.01.2005 22:50)
  3. kurgusu televizyonlarda son zamanlarda popüler olan sırlı programlara benzeyen roman. kitapta birtakım ilginç çelişkiler mevcut.
    (selenge, 09.01.2005 22:51)
  4. kitabın yarısı çelişki. turist rehberi çocuktan "çok uzun saçlı" diye bahsediliyor. "nasıl bakıyorsun bu saçlara" diye bir soruya çocuk "üç günde bir kaliteli şampuanla yıkıyorum, hiç bir şey olmuyor" şeklinde cevap veriyor. sen o saçı üç günde bir yıkarsan o saç olur erkin koray saçı, bilemedin hasan cihat örter saçı.
    (wondrous, 09.01.2005 22:54)
  5. çanakkale savaşı'nda ortadan kaybolan büyük dedesinin izini gelibolu'da arayan yeni zelandalı genç bir kadının başından geçen ilginç olayları ve savaşın anlamsızlığını anlatan güzel bir buket uzuner romanı.
    (guglielminpietro, 16.10.2006 01:48)
  6. buket uzunerin yeni zelanda nın maori dilindeki adından esinlenerek isimlendirdiği kitabıdır.
    (bkz: aotearoa)
    (aquila, 30.01.2007 20:58 ~ 31.01.2007 09:55)
  7. buket uzuner'in büyük bir çocukça hevesle yazdığı kitap.duygularına hakim olamadığını göze çarpıyor.tabii ki bu tür bir davranışın profesyonellikle ilişkisi yoktur.
    kitapta cümleleri genelde şu tarzdadır örnek verirsek:
    ali ata bak.
    bak ali ata.
    ali ata baktı.
    baktı.
    beyaz hala'yı tasvirlerken,tasvirinden çok onun çocukça,safça gözünde ilahlaştırmalarına takıldım.biraz da ona bayıldım.
    ama gabriel garcia marquez bir röportajında "yazar ne kadar tarafsız ve duygularına kapılmadan yazarsa o kadar profesyoneldir." diyordu.maalesef bunu ben bu kitapta rastlamadım.
    (şimdi ben ne desem, 20.08.2007 18:31)
  8. 3 ayda 60 sayfa okuyup bir kenara bıraktığım, lakin dün gece elime alıp, 'bi bakıyım şuna ya' diye başlıyıp sabahlamama sebep veren destansı kitapdır. rüyalarıma bile girmiştir. mutlaka filmi çekilmelidir bu kitabın. kitapda ki ilk düğüm 190'lı sayfalarda diğer düğüm ise son sayfalara doğu çözülmektedir. yazar buket uzuner'in 4 yılını almıştır bu çalışma.
    (stay away, 29.09.2007 20:17)