22 mayıs 2012 salı
günün başlıkları: 1467 tane
günün başlıkları: 1467 tane
- ·
- ·gecenin şarkısı (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·şeytan (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·gerçek nedir (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·aseton (8)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·hasan yalnızoğlu (3)
- ·slav kızlar (24)
- ·adnan aybaba (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·itü sözlük radyosu (11)
- ·
uzayda kılınan ilk namaz
- malezyalı astronot dr. sheikh muszaphar shukori'nin kıldığı namazdır...
http://www.8sutun.com/... - (bkz: kutupta kılınan ilk namaz)
(bkz: sadettin teksoy) - - peki kıble ?
biri bunu soracaktı. - tesbihi sallayarak kıble bulma yöntemini kullanıp * gerçekleştirdiği ibadettir. allah herkese nasip etsin.
- malezyalı astronotun dediği gibi 45 dakikada bir güneş bi batıp bi doğuyorsa, sabah namazı niyetine başlayıp yatsı namazını da kıldıktan sonra tekrar sabah namazına başlamak gerekir ki, namazın hiç bitmeyeceği anlamına gelir. hiç gitmedim ama benim bildiğim, seferi sayılır, gerçi şov yapacaksa sayılmaya da bilir tam bilmiyorum
- uzaya çıkamamamızın müslümanlıkla dinle imanla alakasının olmadığını gösteren namazdır. elin malezyalısı çalışıp çıkmış uzaya.
- asla son namaz olmayacaktır..
- (bkz: yıldız tozu ile teyemmüm abdesti almak)
- insanoğlu tarafından uzayda kılınan ilk namazdır. bildiğimiz üzere melekler her yerlerde ibadet etmektedirler, uzay da dahildir buna. namaz da kılmışlıkları vardır.
dur bakıym. e adam gemide kılmış ama gemide ben de kılarım. çık ayın üstüne beyaz beyaz öyle kıl demi ama. astronot kıyafetiyle eğilmek biraz zor olabilir ama neyse ya buna da şükür. - fantastik eylem. yapabileydim iyiydi.
- (bkz: uzayda namaz kılma rehberi)
- gereksizdir. namaz, bu dünyada farz olan bir ibadettir. ama adam dünyadan ayrılmış uzaya çıkmış. gene kendi bileceği iş tabi.
edit: aaah eksileri yiyince anladım hatamı tabi ya bu dünya derken beden vücuttan bahsediliyor pardon huahaha - adam işini garantiye almış. namazın şartlarından biri vakittir. fakat uzayda vakit girme olayı olmadığından kılmasa olurmuş sanki. ama memleketindeki saati baz alıp kılmış uzaydaki ilk namazı. peygamber savaşın en şiddetli anında bile terketmemis namazı. ok yağmurunun altında sırayla vücutlarını birbirine siper ederek namaz kılmış sahabeler. hal böyleyken yer çekimi yok diye namazı mi terketsin adam?
- secdeye giderken takla atması olasıdır.
- vakit namazı olmasada şükür namazıdır. düşünmek yeter