uzaktan yardım   

adana çık aradan

1. windows xp'nin güzel bir özelliği. bu özelliğin kullanılabilmesi için bilgisayarınızda ayrıca windows messenger* yüklü olması gerekiyor. daha sonra messenger'da oturum açarak online olan ve bilgisayarında yine windows messenger yüklü olan herhangi bir arkadaşınızdan uzaktan yardım alabilirsiniz. yardım aldığınız kişi bilgisayarınızın kontrolünü eline almış olur. imleci hareket ettirir, bişeyler yazar, sorun varsa çözer, online olan arkadaşlarınıza küfreder vs. bu gibi durumlarda da o gönder'e tıklamadan sizin esc tuşuna basmanız gerekiyor.
    (stairway to heaven, 06.03.2007 16:54)

2. msn messenger, windows live messenger'a entegre edilmiş, yamulmuyorsam windows xp içerinde de yer alan bir özellik. remote desktop gibi bilgisayara bağlanıyor, fakat bilgisayarı yönetmeyip, sadece izliyor ve açılan konuşma penceresinden yardım veriyorsunuz. isterseniz bu pencereden karşı taraftan kontrolü size aktarmasını isteyip, bilgisayara direkt müdahale de edebiliyorsunuz.

ne işe yarar? "şöyle bir program var, kuramadım abi, yardım pls" diyen, durumun ne olduğunu da aktaramayan arkadaşlarınız için birebir.
    (thedewil, 17.12.2007 23:30)