uzakdeniz   

adana çık aradan

1. hoş bir anlatımı var kendilerinin, takdir edilesi. en basit girisinde ( basit ile söylemek istediğim kısa fazla sözü uzatmayan)
    bile vuruyor en mühim yerinden anlamları...

eline sağlık.
    (lapsus, 27.03.2006 12:27 ~ 04.04.2006 19:21)

2. makrosefali girisini görmemle birlikte , gelişim - öğrenme dersinden kaldığımı hatırlatan yazar.
    (pudding, 03.04.2006 17:47)
  3. (bkz: sözlük)
    (cabbar, 17.04.2006 03:43)
  4. bizi uzaylı sanan girilere her saniye bir yenisini ekleyen yazar. yazar da yazar...
    (cabbar, 17.04.2006 04:43 ~ 18:27)
  5. özetlenebilite kavramını güzel türkçemize katmasıyla beni benden alan nesildaş arıdır.ayar vermede sınır tanımayışıyla ilgimi bir hayli çekmektedir.başarılarının ve yazabilitesinin* devamını diliyoruz.
    (angelic, 04.05.2006 03:39)
  6. eksi oy'u uğruna tespitler yapıcak kadar umursamayan bir kişiymiş. umursamadığını özellikle belirtmesi ne kadar umursamadığını insanların gözüne sokar nitelikte.
    (radiance, 04.05.2006 04:53)
  7. her eksi oy'u seri eksi oy, her eksi oy vereni de ibne zanneden şahıs.
    (solti, 23.08.2006 11:56 ~ 11:57)
  8. zamanını harcayıp kitaplarla ve şiirlerle ilgili tüm girilerimi okuyup beni yönlendiren, bildiklerime bilmediklerimi katan, gönderdiği mesajlarla beni paylaşmaya teşvik eden, üç gün önce tanıdığım, gerçekten tanınmaya değer kişi.

edit: ben yorulmama rağmen geç saatlere kadar satır satır yazdıklarımı inceleyip beni analiz eden kişidir.
    (sunflower, 29.08.2006 10:24 ~ 10:27)
  9. ilk etapta hakkında "napıyor bu kişilik... her gün bir konu başlığı altında iki kelimelik şeyler giriyor, sol taraftaki başlıklarda o gün ya sadece eski türkçe kelimeler, ya sokak adları oluyor, bu ne biçim iş, ne gerek var, dikkat çekmeye mi çalışıyor, yoksa giri sayısını mı artırmaya çalışıyor?" diye düşündüğüm yazar. bazı girilerini inceledim.. bizi uzaylı zanneden giri sayıları dikkat çekecek boyutta. ancak çeşitli konularda vermiş olduğu kısa bilgiler ya da tanımlamalar da aslında sözlüğün formatına birebir uyuyor. kaldı ki gereksiz olanlar ya da bizi uzaylı zanneden giriler hakettikleri yerleri gerekli ispiklerle buluyor.. kısacası herşeyin kurallara uygun bir yolu var. bu sözlüğün amacı hepimizi ortak paydada buluşturarak kişiye göre değişen bir bilgi havuzu oluşturmaksa, bu sözlüğü güncel olaylar ve eğlenceli geyiklerle birlikte daha çok bir bilgi cenneti haline getirmekse ve bu konuda yazarların çoğunluğunu oluşturduğu mühendislerin bakış açısını yansıtmaksa eğer, bu insan bence elinden geleni yapıyor. birçoğumuzun yazmaya üşendiği, beyinimizin almadığı, ya da hakkında en ufak bir bilgi veremeyeceğimiz şeyleri yazıp, çoğumuzun tercih ettiği geyik yapmak ve bir kısmımızın tercih ettiği seks içerikli başlıklarda takılmak yerine bu işlerle uğraşıyor. bilgisini verdiği konular hangimize kimbilir ne zaman yardımcı olacak orası soru işareti belki ama ben rapor hazırlarken ya da bir konuda bilgi almak isterken bu sözlükten medet umup da hiçbirşey bulamadığımı çok iyi hatırlıyorum. belki sizler de hatırlıyorsunuzdur.
    (cheetosyiyenpenguen, 31.08.2006 01:19)
  10. kendi açtığı zirveye kaydı olmayan yazar.
    (akaydo, 02.09.2006 14:52)
  11. girileri ile bu gece tanıştığım ve takdir ettiğim yazar...

üslubu muazzam...

edit:

nick: uzakdeniz

uzakdeniz'in diğer girilerini okuyup bu giriyi yazdıktan sonra (nedendir bilmem) bu nickin okunuşu bana "uzak deniz"den çok "uz akdeniz" gibi geldi...
    (van den budenmayer, 03.09.2006 03:42 ~ 04:27)
  12. kendisi redaktör bir kişiliktir.giri yazma esnasında dalgınlığınıza gelmiş,elinizin sürçmesi sonucunda oluşmuş bir yanlışlık yada gözünüzden kaçmış bir harf oynamasını bile size mesajla bildircek kadar duyarlı bir yazar.
    dikkat etmek gerek girinizi girdikden sonra her an mesaj ışığınız yanabilir ve uzakdeniz'in girinizi düzeltme çabasına girmiş haliyle karşılaşabilirsiniz.
    he bazen kasıyor o ayrı. *
    (beşamel soslu brokoli, 04.09.2006 14:42 ~ 21:25)
  13. itü sözlüğü gerçek anlamda bir sözlüğe çevirme uğraşı içerisinde olan yazar, leksikograf...

(bkz: leksikoloji)
    (van den budenmayer, 24.09.2006 14:26)
  14. ilgi ve alakada sınır tanımayan duygusal yazar.
    (busadecezihinselvarlığımındijitalyansıması, 24.09.2006 22:03)
  15. üçüncü nesil çaylak.geçmiş olsun diyorum burdan kendisine.
    (mosquito hunter, 26.09.2006 14:20)
  16. (bkz: böyle bir yazar aslında yok)
    son uçurma darbesinde,uçanlar kervanına katılmış,yeni farkettiğim,yazık olmuş dediğim yazar... emeklerinden dolayı,son kez alkışlarla uğurluyorum kendisini. **
    (beşamel soslu brokoli, 14.10.2006 00:26)
  17. girdiği leksikolojik girilerle sözlüğe büyük katkısı olan, ancak maalesef girileriyle birlikte uçurulan yazar...

kendisiyle sözlük dışında başka bir iletişim yolu kuramadığım için üzgünüm...
    (van den budenmayer, 14.10.2006 00:32)
  18. varsıl ikamelerin müsebbibi...

vaktiyle kendisinin bana dediği gibi...
    (van den budenmayer, 30.04.2007 01:22)