uykuda sayıklayan kişiler bu soruya "hıhı" ya da "uyuyorum" diye karşılık verirler uyanmaksızın ya da gördükleri rüyaya ilişkin olarak soruyla alakasız şeyler söylerler. bu kimi zaman bilinmedik bir dil aracılığıyla olur ki bu, uykuda konuşanların kullandığı ortak bir dil olup olmadığı sorusunu düşürür akıllara. tabii dil ayrımı olmaksızın karşı taraf kişinin uyuyor olduğunu anlar. ısrarlı davranıldığındaysa uyanan şahsın küfürle karşılık vermesi yüksek ihtimaller dahilindedir.
ama bu konuda, ilginç olan üç tane haleti ruhiyeden hangisine daha bir çok şaşıp kalmam gerektiği mevzuunda gayet yüzeysel sorgulamalara gark olmaktayım:
uyuyan bir insandan cevap vermesini beklemek mi daha takdire şayandır?
yoksa '' evet uyuyorum '' cevabını vermesine rağmen, hala uyuduğuna inanan kararlı insan mı daha evlere şenliktir?
yoksa, bu cevabı aldıktan sonra, bu cevapla tatmin olup da, o insanın '' gerçekten '' uyuduğuna kanaat getirip, karşısındakinin uykusunu bir güzel darma duman ettikten sonra, kıçını kırıp ve de yana dönüp fosur fosur uyuyan insan mı alnı en bir öpülesidir?
ara ara düşünüyorum bu konuyu böyle. seyrek. evet.
(tamamı ile gerçek bir olaydan alınmıştır. bir arkadaş ağır derecede ateşlenmiş sonrasında revire kaldırılmıştır. ertesi gün doktarlar şöyle bir diyalogdan bahsetmişlerdir kendisine. bana da arkadaş söyledi.)
arkadaş elini çenesinin altına koymuş, yatar vaziyette sol tarafına doğru bakmaktadır.
doktor: uyuyor musun?
arkadaş: şşşş sessiz. semih saygıner üç banttan sayı alacak şimdi.
+ uyuyo musun?
- neden sordun?
+ neden sorduumu neden sordun?
- cevabımı senin soru sorma nedenine göre belirliycem de ondan
+ kasma ya aldım bile ben cevabımı
- ii!
+ ii!
a)hııhııı(evet)
b)ııhıııhh(hayır)
c)sen sorana kadar öyleydi(asabi tavır)
d)uyumadım neden sordun ki(merak kediyi öldürdü)
e)hiçbiri
(bkz: öss gençliği bitirdi)
ya da durun bi saniye ya:
(bkz: anket lan bu)
bizzati şu cevabı vermişliğim vardır.
a: abla
b: ben
a: kimulanbendenönceludmilladiyekayıtolan uyuyo musun
b: evet uyuyorum.
a: nasıl uyumak bu lan. numara mı yapıyorsun?
b: yok abla valla uyuyorum.
a: yemin et
b: valla abla. yemin ederim kiiii