asla hafife alınmaması gereken psikolojik rahatsızlık. çaresi karanlıkta evi dolaşıp ben burada uyuyabilirim diyebileceğiniz bir kuytu köşe aramaktır. yerde, halı üstünde yatmak çare olabilir. eğer halusinasyon da görüyorsanız, kafayı kırmışsınız, travmanın kralını geçiriyorsunuz demektir. psikoloğa gidilesi durumdur.
saat 3 cıvarına kadar oturulur.böyle oturularak uykunun gelmiyeceğine karar verilir yavaştan yatağa doğru geçilir. fakat bu da bir çözüm olmaz.yatakta dönelme saatleri başlar.1 saatlik sürenin 60 dakika olup olmadığı sorgulanır.sabah ezanı duyulunca debelenmekten sıkılınır ve kalkıp kahvaltı hazırlanır...
yarına proje çizimi olduğu halde geceye kadar bilgisayar başında oturup sonra uykun gelince çizmeye başlamaktır.tabi sonra sabaha kadar oturup bitirmeye çalışmaktır.
melatonin hormonu içeren kapsüller almak suretiyle düzene sokulabilecek problemdir. ha ben hormon mormon almam diyorsanız valerian bitkisinin çayı da uykusuzluğunuzu gidermede kullanılabilir. kendim de dahil bu saat itibariyle halen giri girme gayreti içinde olan gece kuşlarının bilgilerine...
akıldaki milyon ayrı düşüncenin rahat vermemesi durumu. insan bu düşüncelerden hangisini düşüneceğine dahi karar veremez. akabinde şiddetli bir baş ağrısı ve gözlerde hafif yanma ile pes edilip yataktan çıkılır.
bi gece içinde yarım saat aralıklarla bi kaç kez deneyip uyuyamama olayı en sinir bozucu olanıdır..sürekli olarak yatağa yatıp debelenme olayı gerçekleştirilip kalkılıp gezinilir.5.denemede yatağa bakıldığında tanınmicak haldedir.çarşaf,yastık,yorgan hepsi bi yerdedir.başka bi değişik olay ise,son denemelere doğru uykunun gelmesi ama sinir bozukluğundan dolayı uyunamamasıdır.akıl sağlığının yitirilmemesine dikkat edilmelidir..
çaresizlik bir yerde. herkes mis gibi uyurken siz oturursunuz yatakta sabaha kadar(küçükken de böyleydim ben herkes yatmadan uyuyamazdım). insanın gün içinde aptal aptal dolaşmasına yol açar. performansınız düşer zihinsel olarak. uyuyamama süreniz arttıkça, başınız dönmeye ve haliyle mideniz bulanmaya başlar. bir zaman sonra hala uyuyamıyorsanız(birkaç gün örneğin) sanrılar görürsünüz. başlarda çevreniz süt iç falan gibi önerilerde bulunsa da, doktora gitmek en iyi çözümlerden biri olabilir. aklınıza al pacino'nun hillary swank'e "uyumak istiyorum. bırak beni." demesi gelir; filmin son sahnesi olacağı için kendi sonunuzun da aynı olmasından korkarsınız.