eğer geceleri uyumayıp gündüzleri uyuyan biri iseniz sizi çıldırtabilecek olaylardan biridir. bir anneniz arar, bir arkadaşınız her birine cevap verirsiniz ama hiçbir konuşmayı hatırlamazsınız. en son telefonun kapatılması veya atılıp kırılmasıyla sonuçlanır. benzer bir durum için (bkz: mastürbasyon yaparken telefon çalması)
salaklık derecesinde kibarsanız, karşı tarafın uyuyor muydun sorusuna yooo diye cevap vermenizle devam eder bu olay.
uyuyordum ulan uyuyordum hadi kapat.
telefonu açıp karşı tarafı hiç dinlemeden sadece o an görülen rüyayla ilgili bir şeyler saçmalayıp sonra kapamak şeklinde olanı var. bizzat yaşadım ordan biliyorum..
bir keresinde sabahlanıp ertesi gün 19da yatılmış ve uyunmuştur aşırı yorgunluk hakimdir bünyeye. çalan telefon açılır arkadaşın ismi bağırılarak söylenir ve telefon kapatılır. 2 gün geçip arkadaş arandığında böyle böyle oldu şeklinde olay arkadaş tarafından aktarılır. kendinden korkulur ve artık uyku düzenine bir çeki düzen vermenin zamanı geldiği anlaşılır.
arayan kişi eğer sinir eden biri ise; her türlü küfürü saymak isteyeceğiniz kişidir.
şöyle ki: sabahın beşinde uyuduğum bir vakit sabahın onunda eski patronum tarafından pişkin pişkin; "yoksa uyuyor muydun?" sorusu üzerine: "ne arıyorsun bre zındık!" cevabını vermek istemiştim.
diğer tarafta bir süre görünmezseniz ve merak edilirseniz aranabilirsiniz. sevdiğiniz dostunuzdur çünkü arayan kimse ve bu size hiç koymaz. hatta; her zaman incelikli kimseler arasalar keşke dersiniz.
eğer telefon melodisi megadeth'ten hızlı bir giriş olarak ayarlanmışsa ve noluyoruz lan ?! şeklinde yataktan fırlamanın akabinde arayan kişiye : hmpfm ben uyumuodumkiğğ haha ilahi anne bu saatte uyurmuyum hiç -saat17.00civarıdır- denilerek telefon açılmasıyla zuhur bulan hadise.
telefonu açarsanız,kapattıktan sonra eğer arayan mühim bir kişi ise 'eyvah ne saçmaladım acaba?'diye düşünmenize yol açacak olan durum.bir diğer olası şey ise 'ya rüyamda beni falanca aradı' diye düşünmektir.
aynı anda bir de kapı çalıyorsa oluşacak bir karambolde telefonu cevaplamaya çalışırken yanıbaşınızdaki gözlüğünüzün yere düşmesi ve de üzerine basmanızla sonuçlanabilecek olay. size yamuk bir gözlük bir de bol miktarda sinir bırakır.
zıırrrr(ölüm çanları gibi çalmaktadır o an)
biri:alo...ağır hasarlı nbr?
ağır hasarlı:!?!
biri:ne yapıyorsun?
ağır hasarlı:(uzun süren bir nefes alıp vermeden sonra)uyuyorum
biri:bişi sorcaktım ben sana...bıdı..bıdı..bıdı...
ağır hasarlı:amk..(sessizlik)...ya ben şimdi konuşamıyorm...sonra ara..çat!
sevgili ya da sevilen kişi arıyorsa güzeldir, uykudan uyandırılmaya değer. o saatte bile düşünüldüğünü gösterir. hatta sen uyur da düşünmezken onun seni düşündüğünü bilmek daha bir güzel gelir. uykulu uykulu konuşursun, sevdiğine sesin daha bir tatlı gelir.
dolayısıyla taraflar arasındaki ilişkiye bağlıdır uyurken çalan telefonun yarattığı etki...
uyurken çalan telefon cevap verilmeyesidir.karşıdakinin sorularına verilecek saçma cevaplar ve bunları daha sonra hatırlamama olasılığı yeterli sebeplerdir kanımca.ısrarla çalmaya devam ederse de meşgule verip, "alarm sandım kapattım" denilebilir.*
çok sinir bozucu bir durumdur..
gelen aramayı kabul ederseniz arayan çok saçma bir mevzudan da konuşabilir
ama bu sefer çok önemli bir şey olma ihtimali de vardır
kendi adıma konuşayım
evde telefon yastığımın altında durur.sağ el baş parmağım da telefonun meşgule alma tuşunun tam üzerindedir.
gece bir arama geldiği zaman elimde eğittiğim akıllı kaslar elimi harekete geçirerek gelen aramayı otomatik olarak reddeder ve meşgul durumuna atar.
eğer arayan oldukça inatçı ise bir kaç seferden sonra aynı parmakla telefon kapanır
yok biraz sessiz sakin bir adamsa derdini mesaj atarak anlatır ve ceza aka keskinkılıç uykusuna rahat rahat devam eder
tavsiye ederim çok işe yarıyor..
genelde derin uyuduğumda hatırlamayıp saçmaladığım durumdur. hatırlanmazsa bana yapıldığı gibi şunu geçen söylemiştin diyerekten karşı taraf koz olarak kullanabilir.
yine de uyandırsa bile küfredilendir, bir de hiç önemli değil ne olcak ben de uyanacaktım zaten tripleri atılır karşı tarafa ama içinden saydırır uyandırılan.
açılacaktır illa susmaz yoksa! bir de saat "uyanmış olunası saatler"se, örneğin öğlenin üçü, akşamın altısı gibi... ve arayan patronunuz, anneniz ya da hocanızsa... kesinlikle o uykulu halinizle dahi telefon açılmadan ses denemesi yaptırır insana,, alohhoööğğkk,, ıımm öhöhhöö alo aloo alooooooo diye sesinizi açarsınız ilkin. "uyumuyordum ya, bu saatte uyunur mu" ses tonuna kavuşulmalıdır. yoksa bu saate kadar uyuyor musun sen sorusuna cevap bulamayabilirsiniz uykulu kafa, ses işini ayarladıktan sonra cevaplanır telefon sanki herşey yolunda, tüm işi gücü bitirmişsiniz de kitap mitap okuyorsunuz gibilerinden... gün bitti hiç bir iş yapmadın mı lakırdılarından korktuğunuz için yaparsınız, yapan vardır, yaparım...