belki ilginizi çeker
  1. · uyurgezer olmak
  2. · yaran uyku sayıklamaları
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · dünyanın en seksi şarkısı
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · prison brake
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · babaların garip huyları
  8. · sebastian telfair
  9. · sadi ırmak

uyurken sayıklamak  

sayfa  / 2
  1. çok sık yaptığım ve 3 sene önce annemden habersiz olan eski sevgilimle benim nerede buluşacağımızı gece bağırarak söyleyip annemin bizi basmasına neden olan durum..ne sorulursa uykuda cevaplanması ise daha da kötü durumdur.*içi dışı bir olmayı gerektirir.
    bir üst versiyonu için
    (bkz. uyurgezer olmak)*
    (despinaa, 26.05.2004 12:31)
  2. yıllar öncesi bir kez hasta olduğumda beşiktaş kadrosunu saymama neden olan olay.
    zalad, recep, kadir, gökhan, ulvi, şenol, feyyaz, rıza, mehmet, ali, metin
    hala da unutamam.*
    (joeykeys, 26.05.2004 13:03)
  3. annemin sevgilimin kim olduğu öğrenmesine neden olan özelliğim.
    (kay scarpetta, 26.05.2004 21:33)
  4. ablamdan öğrendiğim kadarıyla her yoğun günün gecesinde yapıyormuşum.bir kere kendi sesimden uyandığımda,ağzımdan refleks olarak son bir kelime daha çıkmıştı ve sayıkladığıma inanmıştım.
    dediğine göre biraz farklıymış benimki.aşırı derecede hızlı konuşuyormuşum ve bu yüzden tepemde beni dinlese bile anlamıyormuş. hatta her hangi bir dilde bile konuşmamış olabileceğimi söylemişti bir kere.
    neyseki kimse bir şey anlamıyor.sanırım bende hep rüyada oluyor.
    duygusal yanı güçlü insanlarda oluyor genelde.*
    (hell guardian, 26.05.2004 21:56 ~ 21:57)
  5. sayesinde en büyük sırlarımı istemeden de olsa annemle paylaştığım hadise
    (vishne, 26.05.2004 22:13)
  6. yazılan girileri okuduğumda annelerin baya bi şey dinlemek zorunda kalmalarına neden olan olay *
    (despinaa, 26.05.2004 22:18)
  7. annemin ingilizce olarak yaptıımı savunduğu,karanlıktan korksam da beni,odamın kapısını kapamaya mecbur eden,bazen de gece yarısı telefonlarını üzerine bok atarak geçiştirdiğim dert..
    (16 inç fileli çorap, 16.09.2004 12:11)
  8. daha da tehlikeli versiyonlarının mevcut olduğu, araştırılması gereken bir durumdur.
    bazen de uyanırsınız, yataktan kalkarsınız fakat uyanmamışsınızdır, konuşmaya başlarsınız ve saçma sapan sözler söylersiniz. benim yaşadıklarım şunlar dır;

(yataktan kalkip elimde yastikla salonda oturan anne-baba'nın yanına gidilir)

whopper: annee
    anne: efendim yavrucuğum
    whopper: başka yastık var mı?
    anne: noldu, elinde ya yastık
    whopper: bunun içi doldu ya, değiştirilmesi gerekiyor
    anne: nasıl yani, ne dolması?
    whopper: ya anne konuşturma beni, çabuk git yeni yastık getir bana
    anne & baba -> dumur
    baba: oğlum uyuyor musun sen?
    whopper: bilmem, olabilir, gidip yatayım ben o zaman

(başka bir gün annem yatağımın yanında bişeylerle uğraşmaktadır, ışığı açmıştır, ben de yataktan doğrulup konuşmaya başlamışımdır)

whopper: aliş *
    anne: ne?
    whopper: oğluş, hanimiş benim kuşum?
    anne: whopper noluyo?
    whopper: fıştık kuş, cici kuş
    anne: ben annen, aliş değil
    whopper: yatayım ben o zaman

son olarak da bir gün elektrik mühendisi olan abimle beraber yatmak zorunda kalmıştım. ben tam dalmak üzereyken şöyle bir diyalog başlatıp, gülmekten karnımın çatlamasını sağlamıştı

whopper'ın abisi (wa): tribünlere bak!
    whopper: ne dedin?
    wa: buhar tribünleri ne durumda
    whopper: ne diyosun ya
    wa: gerilim dalgalanıyor mu hala (bu aşamadan sonra durum anlaşılır, taşak geçme evresine girilir)
    whopper: yok geçti ya, düzeldi
    wa: tamam o zaman ben uyuyorum
    whopper: oldu, ama dur. tirbünlerden biri çalışmıyo galiba
    wa: neeee!?! (burada sıçrayarak uyanmıştır abi)
    (whopper, 16.09.2004 13:30 ~ 13:37)
  9. bir süre sonra oda arkadaşınızın rüyalarına girmenize sebep olabilecek bir durum..
    şahsen oda arkadaşım beni gece üstüne doğru yürürken görmüş, dili falan tutuluyormuş; acıyıverdim, pek iyi bir durum değil bu sayıklama işi..
    özellikle erkek arkadaşının da bulunduğu bir ortamda uyuyakaldıktan sonra hiç alakanız olmayan ve tanımadığınız kadir adında birine bağırırsanız daha da kötü sonuçlara yol açması muhtemel bir şey..
    siz de bu tanımlara uyuyor musunuz, bence doktora gidin, en kısa zamanda ben öyle yapıcam
    (despinaa, 07.10.2005 23:29)
  10. despinaa gecenin bir yarısında bağırmaya başlar..
    durumu anlayamayan oda arkadaşı uyanır..
    ben : japonlarla tıpçılar buurda mııııı ( gayet kıro bir ses tonuyla )
    zavallı oda arkadaşım : ingilizler yok muuuuuuuu
    o sırada rüya değiştiren ben : ama anne yaa lütfen yaaa
    15 dakika konuşmamı dinleyip yorganın altında kopmakta olan oda arkadaşım : despi artık uyan dayanamicam gülmekten ölüyorum 15 dakikadır konuşuyorsun susmadın...

öeah...
    (despinaa, 07.10.2005 23:32)
  11. eğer evde bu özelliğe sahip birisi varsa ertesi gün çok neşeli geçebilir, aklınıza estiğinde sayıkladığı lafları tekrarlayarak kendisini kıl edip zevkten küp şeker halini alabilir, hatta şantaj yapabilirsiniz (öehh). bi' de eğer üşenmezseniz sayıklayanın dediklerini sesli halde kaydederseniz demeyin keyfinize.
    (venom, 08.10.2005 00:17)
  12. -aramın bozuk olduğu bir arkadaşımla rüyamda olmasını beklediğim konuşma gerçekleşmektedir.. "neden böyle oldu?" sorusuna sinirlenerek ve sinirlerimi bastırmaya çalışarak açıklama yapmaktayımdır.. sonra gözlerimi açıp iki kolumu yanlara uzatmış baygın vaziyette, mükemmel bir ifade yeteneğiyle düşüncelerimi anlattığımı farkedip, farketmeme rağmen konuşmayı sürdürüp, iyice ayılmaya başladığımda ise ifade yeteneğimi kaybederek saçmalamaya başlamışımdır..."noluyo lan bana!!" diyerekten de yataktan fırlamışımdır... uykuda sayıklamak, insan kendi sesine uyanınca adeta bi kabus haline gelen tuhaf ve çoğunlukla korkunç bi durumdur... uykuda sayıklayanın o gün işi rast gitmez, cüzdanının bereketi kaçar, taş olur taş....

-zzzzz....

-......

-mırrmırrr mırrrrr...

-noluyo lan bana!!!!!!
    (cheetosyiyenpenguen, 08.10.2005 01:04)
  13. oda arkadaşım, ciddi pazarlıklar peşinde olabiliyor bazen rüyasında..*

oda arkadaşım: en soooann kaça oluuuyynnr?
    zeus: ne?
    oa: mıır hımmırr mırr mır...
    zeus: olm ne diyor bu ya (diğer oda arkadaşıma soruyorum, şaşkınım)
    oa: diyoooyyyrm, en son kaça oluuyyrrnn??
    diğer oa: dur cevap verelim, ne olacak..
    zeus: olur sana 70 kağıda..
    oa: yaaavvv yapyyapma ustacım mır mır mır
    zeus: ..
    oa: fişş almıcayyzz, ööörenciyizz mııırrm mırrr..
    zeus: olmaaz yiğenim, walla azcık kazanıyoruz bu maldan..
    oa: yoookmu ucuza?
    zeus: oo adam iyice kaptırdı lan..
    diğer oa: eeuehuhe, yok güzelim..istersen walla..
    oa: kalsın o zaman..
    zeus: iyi tamam tamam, gel hadi 65'e vereyim sana..(türk mantığı müşteri kaybetmesin)
    oa: mıııır mıırr..oluurr..

ve döner kıçını uyumaya devam eder..

sabah olduğunda meraklı oda arkadaşları sayıklayan gence ne hakkında rüya gördüğünü sormaktadır..

zeus: olm sen dün akşam ne yapıyordun lan rüyanda??
    oa: yaav, ne bileyim, hatırlamam ki..
    diğer oa: olm hatırla, önemli..
    oa: laptop alıyordum herhalde, sonra onu düşürüyordum falan aldığım gün..heeehe
    zeus: tühh ucuza gitmiş

gülüşmeler devam eder..
    (zeus, 08.10.2005 16:03 ~ 13.12.2005 09:32)
  14. bazen sevgilinin adıdır sayıkladığın sözcük bazende korkularını haykırırsın sayıklamalarında...
    (koltuk, 09.10.2005 15:10)
  15. çok tehlikelidir çünkü size soru sorulduğunda şuursuzca cevap verebilirsiniz.hele karşınızdaki bu konuda uzmansa.(bkz: canım annem) yani tüm sırlarınız birer birer dökülebilir ortaya.aman diyim.
    ayrıca (bkz: uyurken kahkaha atmak)
    (böcek, 16.10.2005 14:24)
  16. bir keresinde kendimi evet derken yakaladım. bide her ne kadar sayıklama sayılmasa da uyandırmak için seslenen anneme rüyam bitsin geliyorum önemli yerindeyim diyip rüyamı bitirip gitmiştim. böyle de bir anım var
    (quistis, 21.03.2006 18:40 ~ 18:41)
  17. geleceğin süper gücü türkiye olacak demektir.
    (compasino, 21.03.2006 19:18)
  18. (viola, 21.03.2006 20:14)
  19. sayıklayan sevgiliyse, bir şeyler yakalama arzusuyla uyumadan, soluksuz dinlenen durum..
    (amphitrite, 21.03.2006 20:18)
  20. sayıklayan kişiye cevap verildiğinde diyaloğa dönüşebilen durumdur.

-hrrrr ffffhh hne güzel konuştu..
    +...?
    -ne güzel konuştu di mi.
    +ne dedi?
    -doktoru aradı bu hrhhh...
    +niye ki?
    -öf bi susmadın sen de.
    +ahahah ne diyosun be?
    -hooorrrzzzzz.....
    (ay cadisi, 22.05.2007 22:06 ~ 22:08)
  21. yaşanmış değişik sayıklama örnekleri:

uyumakta olan kuzen birden
    -...benim günaam neee..yazık banaaa yaa...
    ( akabinde odada bulunan diğer üç kuzen ani bir şaşkınlıktan sonra , karınları ağrıyana kadar gülmüştür)

aynalarla kafayı bozmuş kız kardeş gece yarısı onu uyandıran ablaya birden:
    a:...canımm...uyuyor musun
    k:...he ne?....
    a:...uyandın mı?
    k:...yaa bi saçımıı düzeltsene kötü görünüyooo yaaa
    a:??!!??

beraber kalınan bir arkadaş, gece yarısı bağırarak:
    arkadaş:...boş mu buuuu...( eliyle de üzerinde yattığı yastığı işaret etmektedir)
    durugörü:...tabii tabii yatabilirsin(??!!?!)
    (durugörü, 22.05.2007 22:27)
  22. yurt odasında
    r:oda arkadaşı
    a:athelas
    r:athelas çabuk bana kibrit bul!
    a:?!?!?!?! ne?
    r:kibrit bul kibriiiiit!
    athelas gecenin dördünde 5 saniye kadar sersemliği üzerinden atamadan kibrit ara
    a:çakmak versem olmaz mı?
    r: zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

yani oda arkadaşınız sayıklarsa deli deli hareket etmenize neden olabilir gece gece
    (athelas, 22.05.2007 22:35)
  23. genellikle uyurken sıksık sayıklayan durugörünün sayıklayan küçük kuzeniyle dalge geçtiği günün gecesi:
    ...türkan şorayla aynı evde kaldığını, türkan şorayın durugörüye kendi dolabından bir giysi hediye ettiğini ve giysinin tam tabirle bir basma fistan oluşu,durugörünün fistanı üzerine giyip ayna da kendisine baktığı an gülme krizine girip ve akabinde uyanması...uyanması....fakat biraz erken uyanması hatta gülme kriziyle rüyasında o yüksel sesli kahkahalarından birisini atarken uyanması,uyandığı an kulağına kendi kahkaha sesinin gelmesi, ve o gece misafir gelen iki kuzen, bir adet teyze ve bir kardeşin de bu kahkahayı duymuş olup şoka girmeleri ve o gece gülmekten uyuyamamaları, sayıkladığı gerçeğiyle sürekli karşılaşan durugörünün üstelik birde uyurken gülmekten katılabildği gerçeğinin ortaya çıktığı geceye rastlar.
    (durugörü, 22.05.2007 22:40)
  24. hangisini anlatsam diyecek kadar çok yaşadığım ya da milletin benimle taşak geçmek için özellikle söyledikleri eylemler bütünü. ama bir tanesi var ki gerçek ya da yazış herkesi kopartacak kadar güzeldir.

yıl ya 97 ya da 98, babamın ağzından:

"oğlum gece kalktım su içiyim diye, bir baktım sen oturma odasına doğru gidiyosun, ben de arkadan geldim.
    baba:oğlum napıyosun burda?
    wildboy eliyle kalorifer peteğini göstererek: baba bu kalorifer bizim mi?
    baba: bizim oğlum hadi sen git,yat
    wildboy:ha iyi o zaman.
    dedin ve gittin yattın, bir saniye sonra uyumuştun."

tamam nba maçı anlatmışlığımız var ama bu fazla be.
    (wildboy, 22.05.2007 23:01 ~ 11.04.2009 11:43)
  25. ertesi sabah hatırlamadığınız şeyler yüzünden evde bulunan herkesin size kehkeh diye gülmesine sebep olacak saçmalamalar. benim bu konuda evde hırsız var diye bütün apartmanı ayağa kaldırmak, abim evden kaçıyor diye ağlamak, gecenin bir yarısı misafirler geldi diye çay demlemek gibi çok değişik deneyimlerim var.
    (bkz: uyurgezer)
    (bulamadım, 22.05.2007 23:10)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil