belki ilginizi çeker
  1. · uyurken sayıklamak
gündem
  1. · öğretmenler günü
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · boylumlama
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · uludağ sözlük
  6. · dünyanın en seksi şarkısı
  7. · aşk ı memnu
  8. · çok sevip kendine bile itiraf edememek
  9. · serez

uyurken kahkaha atmak  

1. aynı odada bir kaç kişi uyuyorsa,kahkaha atan için önemsiz,diğerleri için ürkütücü bi durumdur.içine şeytan mı girdi,noldu,niye güldü şimdi bu diye korkabilir insan.sabah olduğunda kahkaha attığı söylendiğinde hayli şaşırırsa kişi,rüyasını da hatırlamıyorsa bilincaltı/dışında neler olduğunu merak eder,neye gülmüşüm ki ben öyle der.dedim.
    (bkz: hasbinallah)
    (böcek, 18.10.2005 18:24)
  2. (bkz: oha)
    (selenikom, 18.10.2005 18:41)
  3. çok kez başıma gelmiş hadise. akabinde uyandırılırsam 10 erol taş gücünde hissediyorum kendimi.
    (fantastik karakter, 18.10.2005 20:00)
  4. odadaki diğer insanların kanını donduracak hadise.
    (favorius, 18.10.2005 22:16)
  5. koğuş ve bazı okul (ilköğretim-ortaöğretim) yatakhaneleri gibi içinde 20den fazla kişi barındıran (zaman zaman 60 ı da bulur) yerlerde kimin attığı da anlaşılmayan, gecenin bir yarısı sizi uyandırıp korkuya sevk eden olay. hatta bir kabusun tam kötü adamın ortaya çıktığı yerinde vuku bulursa fevkalade olur, sabahı edersiniz (bkz: kötü adam gülüşü)
    (nighttimebird, 03.01.2007 20:11)
  6. dünya tatlısı, sevimli mi sevimli bebekler yapar bunu genellikle. hatta kahkaha sebebi olarak ''melekler görünmüştür ona'' diye bir inanış vardır.
    (applepie, 03.01.2007 23:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil