uyumak istiyorum   

adana çık aradan

1. günlerdir uykusuz kalmış ya da bütün gün derse girip çıkmaktan feleğini şaşırmış öğrenci repliği **
    (mazzo, 16.03.2004 20:32 ~ 20:32)

2. "uyumak istiyorum rahatsız etmeyin.." *
    (dibap, 29.03.2004 22:51)
  3. bunalıma girildiğinde aranılan kaçış yollarından biri olan eylemi gerçekliştirmek adına kurulan cümle
    (tenekeci, 29.03.2004 23:05)
  4. ertesi gün sınavınız varsa bunalıma ya da uykusuzluğa ihtiyacınız olmadan da çok rahat kurulabilecek bi cümle
    (tenekeci, 29.03.2004 23:07)
  5. "ölmek istiyorum" sözünün biraz daha anlaşılmaz ve kibarca söylenme biçimi de olabilir
    (ekzo, 29.03.2004 23:17)
  6. gece içilen bir şişe şaraptan sonra sabahtan beri dilimden düşmeyen kelimeler
    (mia, 30.03.2004 12:00)
  7. daha önce yaptığınız hiçbir şeyden artık zevk alamıyorsanız, dünyada ve çevrenizde olan bitenler sizin zerre kadar umrunuzda değilse, artık acı çekmek, sıkıntı yaşamak, düşünmek istemiyorsanız ve intihar etmeye de g.tünüz yemiyorsa yapacak en güzel, en mantıklı şeye arzu duyduğunuzda, ağzınızdan dökülen iki kelime.
    (marla singer, 22.09.2004 02:01)
  8. dünya işlerini bırakıp rüya alemine dalış için duyulan özlemi dile getiren yalın söz öbeği
    (delilah, 22.09.2004 10:48)
  9. (bkz. uyumak istememek)
    (lethe, 22.09.2004 13:21)
  10. kayıt akşamı yapamak istediğim ve tüm gücümle yaptığım şey...özellikle gümüşsuyu kampüsü önünde sıra bekleyenlerin şiddetle yapmasını istediğim olay çünkü garipler bir de yoklam ile uğraştılar o soğukta
    (okang, 22.09.2004 13:28)
  11. mahmur gözlerle "uyiym mi yoksa uyaniym mi" diye sorduğunuzda kastettiğiniz
    (naeknhu, 23.11.2005 12:28)
  12. iki yıldız arası göğe asılı hamak
    uyku, uyku... zamansız ve mekansız, uyumak
    uyumak istiyorum; başım bir cenk meydanı
    harfsiz ve kelimesiz düşünmek yaradanı
    ilgisizlik, herşeyden kesilmiş ilgisizlik
    bilmeyiz ki, en büyük ilme denk bilgisizlik
    usandım boş yere hep gitmelerden, gelmelerden
    bırakın uyuyayım, yandım kelimelerden
    göz kapaklarımda gün, kapkara bir kızıllık
    kulağımda tarihin çıkrık sesi, bin yıllık
    bir yurt ki bu, diriler ölü, ölüler diri
    raflarda toza batmış peygamberden bildiri
    her gün yalnız namazdan namaza uyanayım
    bir dilim kuru ekmek; acı suya banayım
    ve tekrar uyuyayım ve kalkayım ezanla
    yaşaya dursun insan, hayat dediği zanla

(bkz: necip fazıl kısakürek)
    (easy company, 28.03.2007 00:19)
  13. ilerde uyanmak da isemiyorum diyecek bünyenin ölüm provası.
    (marlasinger, 12.05.2007 23:38)
  14. okullu olmuş olan genç yaşlı herkesin rutin olarak tekrarladığı, hayatın en acı cümlesidir. şimdi okullu olunmuştur ve erkenden kalkılması gerekir hiç de şarkılardaki gibi sevinçliyiz hepimiz durumu yoktur. aksine bir ne yaptığını bilmeme bir üşüme hali içinde depresif bir ruh yataktan zorlamalarla kalkar. uyumak istiyorum diye inletir insanı işte bu sancılı durum.
    (galadriel86950, 13.05.2007 18:03)
  15. bunalım zamanlarının en iyi kaçış yoludur ama bitişi en kötü olanıdır.
    sonraki aşama uyanmak istememekdir.
    (chericheri, 27.03.2008 00:24)
  16. ---uyumak istiyorum, bırak soruları---

unut beni - feridun düzağaç
    (oregon, 01.08.2008 09:28)
  17. ''yokluğunla fark ettim bazı şeyleri. aslında böyle olacağını tahmin ediyordum ama çoğunun üstesinden gelirim diyordum. kısmen haklı da çıktım. öyle böyle götürüyorum günlük hayatı. halledemediğim tek şey kaldı. bunu öngörüyordum ama bu derece olduğunu tahmin etmiyordum.

sensiz uyuyamıyorum!

yatak takımları yine varlığındaki sürede değiştiriliyor. tıpkı senin istediğin gibi. yaz döneminde haftada bir. tek bir şey dokunmuyorum. senin yastığına. sen kokuyor hala. bunu en baştan planlamıştım aslında. hatırlıyor musun; kızımızın doğumunun ardından kısa bir süre sonra işe başlamam gerekmişti. gece nöbetlerimde sürekli ağladığı için bir yol bulmuştun sen. benim terli olduğu için kirli sepetine attığım atletimi yastığına geçirmeyi akıl etmiştin. kokulara karşı hep hassas olmuştu doğduğu andan itibaren. sanırım bu huyunu benden almış. 'senin kokunu özlüyor' demiştin tıpkı şimdi benim senin kokunu özlediğim gibi.

senin kokun, varlığın, sıcaklığın, yatağın çoğunu kaplayıp benim kenarda kolun bacağının altında kıvrılıp uyumak zorunda kalmalarım, aslında ne kadar önemliymiş hayatımda. gideceğin belli olduğunda içimden 'oh be !artık geniş geniş yayılır yatarım' demiştim. halt etmişim. meğerse bizim yatak ne kadar genişmiş ve ben sensiz ne kadar ufakmışım.

yastığındaki koku gün geçtikçe azalıyor. çok kokladığım için mi, sensiz gecelerde yokluğuna döktüğüm gözyaşları mı siliyor kokunu bilmiyorum. bildiğim tek şey seni özlüyorum.

ve artık uyumak istiyorum.''
    (jassmine, 01.08.2008 10:20)
  18. (bkz: herşeyi unutmak için uyumak istiyorum)
    (eristhabella, 01.08.2008 11:10)