belki ilginizi çeker
  1. · taksim de esrar tişörtü ile dolaşan ezik
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · yeşim salkım
  4. · marjinal isim meraklısı aile
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · yılmaz özdil
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · too young to die too drunk to live
  9. · im juli

uyuşturucu sembolü baskılı tişört giymek  

1. özenti olarak tanımlanan ancak kimi zaman büyük haz veren,etraftakilerin dikkatini çekmeyi başaran,ancak elle tutulur faydasının ne olduğu bilinmeyen giyinme zevki.ben giymem o ayrı.
    (sevmek bir eylemdir, 03.09.2007 01:23)
  2. (bkz: taksim de esrar tişörtü ile dolaşan ezik)
    (dünyayı kurtaran adam, 03.09.2007 01:28)
  3. şöyle bir örneği mevcuttur.yaratıcıdır o ayrı.
    ön kısım: we don't smoke..
    arka kısım:marijuana alone..
    (sevmek bir eylemdir, 03.09.2007 02:02)
  4. (bkz: kelime esprili genç tişörtü)
    (insert coin, 03.09.2007 02:03)
  5. üzeri starfucks baskılı tişört giymekten farksız olan eylem.
    (eleanor rigby, 03.09.2007 02:15)
  6. keyif ve tercih meselesidir. görsel olarak kaba durmadığı sürece neden olmasındır. kişi bob marley felsefesini benimsemiş, kenevir bitkisinin yaprağınıda tişörtünde logo olarak taşımayı seçmiştir. duruşunu tamamlayan bir aksesuar olarak tişörtünü kullanmıştır. nedir yani ne ?

-olurmu efenim, uyuşturucunun reklamımı olur, normal bir şeymi bu ?
    -tamam değil ama, kişinin bedeni ve kıyafetleri onun özelidir, ahlak dışı bir logosuda yoktur, ki olsada eyvallah bana da, senin için diyorum bunu, bırak giysindir. kenevir yapragı yada renk renk beresiyle ot çeken bob abinin logosu sana göre ahlak dışıysa, oda bir görüştür, saygı duyarım, yani duymam da şimdi özgür ve demokratik bir platformdayız, "burda sana o öyle değil bak aslında şöyle" diye açıklamaya kasamam.
    onun temsil ettiği değeri kaç kişi bakınca anlayacaktır, bir çok insan için yapraktır, hadi iyice abarttım yoncadır o yonca, şans getirsin diye giymektedir.

belki özenti bi gençtir tamam bu olabilir, belki de adamın ortamı öyledir, her gece takılıyordur, içiyordur, sarıyodur nerden bilebilirsin bunu? hemen özenti diyerek kesip atıyorsun. bir takım ortamlarda satıcı olduğunu belli etmek amaçlı bunu giyen adamlar biliyorum. bu da mı özenti şimdi? iyi birşey demiyorum yada onaylamıyorum, yanlış bir anlam çıkarma sözlerimden hemen, sadece insanlar hakkında yargıya varırken biraz daha geniş bak, objektif ol, hemen sonuca varıp kesip atma diyorum?

ben hiç giymedim, giydiğimden değilde, bir yığın insan biliyorum, özentiden uzak olan ve bu tarz tişörtler giyen. genelleme yapmadan önce iyi gözlem yapmalı, tarafsız bakmalı derim bir de. hayır adam içici, dumanlanmayı seviyor, pis adam yani, cıs kötü, zararlı, ayıp. şimdi bu adam bile bu tişörtü giyse özenti? e durumu varsa giyimiyle aksesuarıyla dışa vurmayacakmı bu adam zevkini, isyanını, kederini ne bileyim v.b duygularını. onun imajıda o, onu seçmiş?
    dışa vurunca özenti.
    özentinin kelime olarak anlamıda aldı yürüdü zaten. korkarım kendimi bir an, bir aralar bütün tvlerde farklı farklı adlarla yer alan magazin programlarında, kim ne giymiş, nasıl yakışmışmı,kaç puan verelim bölümünün içinde, zıtlık çıkarmaya çalışan oyunbozan gibi hissettim.

böyle şeylere takılmamalıdır. sen ben takılmamalıdır. ülke nüfusunun çoğu takılmaktadır zaten. ayrıca kasmadım gittim sordum bob marley faruk'a bu durumu;
    -ben turbulanstayım dönüyorum abi, ne diyosun
    dedi.
    (rene, 03.09.2007 02:55 ~ 04:34)
  7. uyuşturucuyu sevmek ve bunu itiraf etmektir.
    "seviyorum kahretsin
    seviyorum elimde değil
    seviyorum ah neden yaşadığım en deli aşksın sen"
    (sezen aksu şarkısı)
    (kızkurusu, 03.09.2007 03:17 ~ 03:18)
  8. bunların kampanya düzenleyenleri de mevcuttur.(bkz: legalize it)
    (sevmek bir eylemdir, 03.09.2007 12:39)
  9. ülkemizde bundan böyle herhangi bir uyuşturucu maddesinin tişörtünü giyen kişi kullanıyor olarak görülücekmiş..
    yakında bu tişörtü giyenlere ceza bile verirler..
    (ucgolgelisey, 24.03.2008 13:09)
  10. (bkz: yassah hemşerim)
    (bart, 24.03.2008 13:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil