lemanyak ta bir çizgihikayeydi. gerçi hala öyle. eski sayılarda yer aldığı için hikayeydi demek saçma aslında. hem adı üstünde aylık dergi. her ay bittiğinden eskimiş oluyor. hikayeydi yazınca sanki eskiden hikayeydi de şimdi değilmiş gibi oldu. halbuki hala bir hikaye o. güzel bir hikaye hem de. hem de çizgi.
5 eylülden itibaren her çarşamba bayilerde yer alacak mizah dergisidir. penguen'den ayrılan yiğit özgür, ersin karabulut, oky, yılmaz aslantürk, uğur gürsoy, deniz ensari, barış uygur, vedat özdemiroğlu, umut sarıkaya, memo tembelçizer, yavuz öztürk, fırat budacı, ender yıldızhan veeee yazılarıyla engin günaydın bu dergide buluşuyor. harika.
maillere bakarken birden "aaa umut sarıkaya'dan mail gelmiş?!" diye aptallaşmama sebep olan mizah dergisi.
ya da
umut sarıkayanın iletişime geçtiği insanlara maille reklamını yolladığı, kadrosuyla insanı mutlu eden, büyük bi heyecanla beklenen dergi.
maalesef ki penguen'in tarih olmasına sebebiyet verecek dergidir. nitekim, yiğit özgür, umut sarıkaya, ersin karabulut, oky..vs. fazlasıyla yeterli isimlerdir. üstüne bir de, kadroya engin günaydın eklenmiştir; bünye merakla 5 eylül'ü bekler.
sabah gazete bayisine gittiğimde kapısında asılı bir şekilde gördüğüm, deliler gibi sevindiğim, rüya olduğunu sandığım, oha erken çıkmış yuh dememe neden olan süper dergi.
bugünkü milliyet pazar ekine de röportaj vermişler. ilk sayısı bugün piyasaya çıkmış. (evet, hemen evden çıkıp gazete bayiisine doğru yollanın) çarşamba günleri yayımlanacakmış, fiyatı da 1,50 ytl olacakmış. en bomba haber ise, engin günaydın da yazar olarak ekibe katılmış.
penguen' den kanatlanan ikinci grubun kurduğu dergi.
şahsen bir bitki veya hayvan ismi bekliyordum dergiye . "uykusuz" ismi beni hayal kırıklığına uğrattı. vedat özdemiroğlu ve yılmaz aslantürk'ün de yazıp çizecek olmasını hafifletici neden sayarak hayırlı uğurlu olsun dileklerimi postalarım kendilerine.
ender yıldızhan ı yeniden bizlerle buluşturacak olan dergidir. adamım geçen kemik in kapaanı çizdiydi lakin bi karikatürüne rastlayamadıydım. böyle her hafta onu okuyacak olmamız güzel. ancak deniz ensari ne ayak onu çözemedim. eğer fi tarihindeki işleri tarzında çizecekse yine boşuna yer kaplayacak gibi. (ilk eleştiri benden gelsin bakalım)