uykunun gelmesi için ders çalışmak   

adana çık aradan

1. uykusuzluğa birebirdir. beş dakika çalışmak hemen uykuyu getirir.
    (viola, 17.12.2004 14:48)
  2. uykum gelsin diye ders çalışmışlığım yoktur ama ders çalıştığımda yaklaşık 15dk içinde uykum gelmiştir..

- tık tık tık (odamda ki kapı çalınma sesi)
    > efendim..
    - oğlum ne yapıyorsun?
    > ders çalışıyorum anne!
    - afferim benim oğluma, çalış çalış..
    > hay zokucam hala uykum gelmedi!!
    (geyik, 17.12.2004 15:00)
  3. (bkz: ders çalışmamak için uyumak)
    (tinklend, 30.05.2006 00:56)
  4. otobüsün gelmesi için sigara yakmak gibi birşeydir
    (dmoment, 30.05.2006 01:38)
  5. sebebi aslında ders çalışılmadığı için uyuyamamak olan durum, kişi kalkar belli süre yapması gereken dersini yapar huzur içinde uyur daha sonra.
    (toshiba, 30.05.2006 01:48)
  6. tüm uykusuzluk hastalığı olan insanlara önerilebilecek en etkili uyuma yoludur.
    kesin etki yaratır.
    uykusuzluğa bire birdir.
    hiç bir kimyasal bileşim içermez.
    doğaldır.
    daha ötesi yoktur.*
    (angelic lover, 29.02.2008 11:50 ~ 11:51)
  7. x:bu akşam ne yapacaksın?
    y:bilmiyorum ya ders çalışmam lazım.

(aradan bir süre geçer.akşam olur ve x in uykusu gelir.çünkü bilinçaltında ders çalışması gerktiği vardır.ama o neyse artık çok uykum geldi yarın akşam çalışırım diye kendini teselli eder.tam uyuyacakken telefon çalar.arayan y dir)

y:parti varmış bu gece gidelim mi?
    x:tamam o zaman ben hemen hazırlanıyorum.
    (the world is mine, 29.02.2008 12:20)
  8. uyumak için yapılacak en güzel işlemdir. bira, uyku ilacı, yasemin çayı, melissadan bile daha etkilidir. tembel bünyelerde hemen etki eder. özellikle vize haftalarında anında etkilidir. final haftalarında ise vücudun kendi kendine oluşturduğu koruma duvarı sayesinde tesir süresi gecikir ama en nihayetinde kazanan o olacaktır. istatistiklere bakıldığında 1dk önce hiç uykunuz yok ve "abi kalk lan çıkalım" derken " "yok lan ne dışarısı otur abi ders çalışalım yarın sınav var" diye ders çalışmaya başladığınız ilk yarım saat içinde "adaş ben yatıyorum. deli gibi uykum geldi sabah bakarım" demeniz muhtemeldir.
    (mi atze, 29.02.2008 19:17 ~ 19:21)