herkese nasip olmayan bir şans
(mavio, 19.02.2005 14:15)
tanrının iyi kulu olmak...
ölümün nasıl bişey olduğunu merak edenler için tavsiye edilmeyen hadise
ölüm acısından kurtulunamayacak olan hadise. insan uyurken de ölse, yanarak da ölse, ölüm acısını zaten çekecektir.
acı çekmeden ölmektir. hissetmezsiniz, anlamazsınız başınıza geleni. belki de yüzünüzde bir huzur gülümsemesi...
(bkz:
ölürsem böyle öleyim)
(bkz:
her canlı bir gün ölümü tadacaktır)
(sphinks, 20.03.2007 21:58 ~ 21:59)
kendini rüyada sanmak, gerçekle hayali karıştırmak sonucunu doğurabilecek fantastik bir ölüm biçimi; ben öldüm mü yoksa rüya mı görüyorum?
sessizce gelip koyna girer.suçlu bir sevgilidir.üzgün olduğunu mırıldanır kulağına.ne kadar da bencil olduğunu.uyurken ona karşı gelemeyeceğini nasıl da bilir.hayatının ta kendisidir.nasıl da tanır.küçük bir rüya ortasında elinden usulca tutup sonsuza dek yanına alır.
bir arkadasımın babasının, "koltukta otururken uyudu adam" diye düşünüp "git içeri yat" demelerine kalmadan başına gelmiş olduğunu anladıkları durum.
koltukta uyurken ölmüş...
insanların ısrarla sanki birer defa uykularında ölmüşlercesine ahkam kesebildikleri ölüm şekli..garip..
4llah'ın sevgili kuluymuş dedirten ölüm şeklidir. diğer ölüm şekillerine göre en huzurlu ve acısız olanı budur ama malesef ki her insana nasip olmaz. hayat kısa ölümün ne zaman geliceği belli mi olur lafına en iyi örneklerden biridir.
ölümlerin en acısızıdır belki de. kapkaranlık bir yolun ortasında yalnız başına yürümek ve sonunda uçurumdan aşağı düşmek..
hey dostum sadece bir rüyaydı! uyan artık.. seni lanet olası..
ağız horlamak için kocaman açılır, durumdan habersiz zavallı sivrisinek hava akımına kapılır ve içeri girer.
olaylar gelişir..
sessiz ve en güzel ölümlerden biridir.sabaha kalkmamanın verdiği haz ile dahada güzelleşen bir ölüm.
en güzel, ani olduğundan en şaşırtıcı ölüm şeklidir. belki sabah kahvaltıda ne yiyeceğini düşünüp yattı, belki yarın alacağı ayakkabıyı, belki yarın özürdileyecekti kalbini kırdığından...derken yarın yalan oldu
(girift, 20.06.2007 09:48 ~ 09:48)
uykunun içinde bööle debin debin debinmenin yarattığı bi his. sanki bi boşluktan düşmek sonra tam yere çakılırken uyanmak hissi...
hergün yatmadan önce aklıma gelip uykularımı kaçıran korkudan beni uyutmayan ölüm şekli.
sessizce çekip gitmektir,geriye yüzünde kalan huzurlu bir tebessümle..bık bık bık.noluyor lan ? ne çok uykusunda ölen yazar varmış.bir an okuyunca aha dedim,biliyordum öbür dünyadada internet var.teşekkürler ttnet.
(fular, 19.06.2009 08:52 ~ 08:53)
bazı şairlere esin kaynağı olmuş olan bir meraktır.
bazı rüya tabircilerinin "rüyada öldüğünü görmek sonucunda ölünür, bu sebeple rüyada ölmek üzere olanlar hep ölmeden uyanır veya rüyaları sonlanır" diyerek kafa karıştırdığı olaydır.
nasıl olduğu, olabileceği konusunda binlerce onbinlerce giri yazılsa da hakikatte bulunduğumuz zamanda ve mekanda asla bilinemeyecek olan durumdur. ne dense boştur. hepsi olabilir de olmayabilir de.