görseller
uykuda konuşmak 

belki ilginizi çeker
  1. · uykuda osurmak
  2. · sayıklamak
  3. · sana o değil martı çarpmış
  4. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · öğretmenler günü
  2. · domuz gribi
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  6. · yaran diyaloglar
  7. · marjinal isim meraklısı aile
  8. · dolmuş efsaneleri
  9. · system of a down

uykuda konuşmak  

sayfa  / 2
  1. tehlikeli bir durumdur
    eğer sizinle aynı odada yatanlar varsa bu yolla gizli bilgilerinizi ele geçirebilirler
    (arch angel, 18.08.2004 11:07)
  2. uykuda konuşan insanlar; uyanıkken söyleyeceklerinin çoğunu söylemeyip karşılarındakinden gizlerler, e haliyle daha söyleyecekleri çok şey olur ve horlamadıklarında konuşurlar.
    (su damlası, 14.03.2007 22:30)
  3. "-bu rengin 7,5 u var mı?"
    (bkz: shoe shopping)
    (ferforje, 28.08.2007 13:54)
  4. (bkz: sayıklamak)
    (themummy87, 28.08.2007 13:55)
  5. en yakın arkadaşınız uykusunda konuşuyorsa ve söyledikleri gerçekten çıkıyorsa, iki de bir de uyanıp, onu konuşturmaya çalışmanıza sebep olacak hadisedir.

örnek 1 ;
    - bu gece onlar-gece yatmadan önce bahsettiğimiz iki adet insan- hiç uyuyamayacaklar.
    + ne alaka?

ertesi gün okula gidilir, ve hakikat öğrenilir, biri ders çalıştığından, diğeri depresyona girdiğinden uyuyamamıştır.

örnek 2;
    x: tek çocuk olduğunu bildiğimiz bir arkadaş.
    - esra
    + esra kim?
    - x`in kız kardeşi.
    + ama o tek çocuk.

ertesi gün yine okula gidilir, x ile gerçekleştirilen bir muhabbette, x in annesinin 0 kan grubundan, babasının b, x in de ab kan grubundan olduğu öğrenilir. bu tıbben imkansız birşeydir. x arkadaşımıza pek bir şey çaktırmadan yaşamaya devam edilir. `
    (elifabeth, 23.04.2008 23:26)
  6. ertesi gün laboratuvar sınavı olan arkadaş gece geç bir saatte yatar. aynı odayı paylaştığı yurt arkadaşının da ara ara geceleri uykusu kaçmakta ve uyanmaktadır. ve o gece oda arkadaşının uykusu kaçar ve korktuğu için arkadaşını uyandırır.
    aralarında geçen diyalog;
    x:uyandırılan kişi, y:korkan oda arkadaşı,z: olaydan habersiz diğer oda arkadaşı

y: (x kişisine uyandırmak için seslenir ve uyandırır) x uyandın mı ben çok korktum uykum kaçtı.
    x: korkma korkma deneyde su kaynatmayacak. (hala beyninde dersi düşündüğünden olsa gerek)
    y: (zaten korkuyo olan arkadaşımız daha da fazla korkmaya başlar ve merakla) uyandın mı sen?
    x:(yataktan doğrulur ve gözlerini tam açarak)uyandım uyandım.
    y:bir sorun mu var, diye sorar.
    x:tek sorun adsl kaldı. (o dönemlerde bir arkadaşının adsl'inde bir problem vardır ve başı fena halde bu konuyla şişmiştir.) ardından
    ekler, biliyomusun y, bugün z ne dedi. (ayağa kalkarak yüksek sesle) 'x yok burda, x yok burda' diye iki defa tekrarlar.
    y: (olanlardan sonra daha da fazla korkmuş, uyandırdığına bin pişman olmuştur ve tırsa tırsa) tamam ben yatıyorum.
    x:tamam (yorganı üzerine çekmeden yatağına uzanmıştır.)
    y:(her ne kadar tırssada arkadaşının üstünü örtmüştür.)
    x:(yüzünde bir tebessüm ifadesiyle) teşekkür ederim.

ve o gece y kişisi tekrardan uyumaya çalışmış ve 2 saat sonra uyuyabilmiştir.
    ertesi gün y, x arkadaşına ben seni gece uyandırdım diye söylediğinde x arkadaşı, nasıl yani ben dün gece hiç uyanmadım ki, diye cevap vermiştir. ve en ilginç yanı da oda da bulunan diğer arkadaşının uykusu hafif olduğu halde o da bu diyalogları ve yüksek sesle söylediklerini duymamıştır. bu olay gerçekten yaşanmıştı.
    (tosbağa, 26.04.2008 03:09)
  7. bu fiiliyat esnasında
    beni sevmessen maymunları sev
    demişliğim bile vardır.
    (kahnesty, 26.04.2008 11:45)
  8. konuşan siz değilseniz eğlencelidir.
    şöledir ki benim sevgili babam bu konuda çok yaratıcıdır.
    uykusunda kenan doğulu'nun sheake it up şekerim şarkısını söyler,
    işyerindeki çalışanlarına fırça atar, kabak çekirdeği bile ister.
    (gıyabında, 28.10.2008 16:31)
  9. bayram öncesi öğrenci evini silip süpürmenin, onlarca sadece su ya da çay içilmiş bardak yıkamanın, üzerine lost room'un üç bölümünü de izlemenin verdiği yorgunlukla saat dört civarı uykuya dalınmıştır. on dakika bile geçmeden sızıldıktan sonra ne kadar olduğu bilinmeyen bir vakit diliminin ardından karşı yatakta uyumakta olan arkadaşım doğrulur ve gayet bağırarak bana seslenir.

-amniah, amniah!
    +nolyoo lan?!
    -olum normal gittim, normal döndüm.
    +nereye gittin lan? o ne demek ayrıca?
    -abi normal gittim, normal döndüm işte. yok mu hani işte ya.* normal gittim, normal döndüm.
    +ne dediğinden zerre sikim bişey anlamıyorum olum. yat zıbar yarın sabah anlatırsın.
    -ya off.*

bu olaydan yaklaşık 6 saat sonra uyanmamızın ardından, meraka yenilinmiştir. malum soru; yani arkadaşın nereye gittiği, normal ya da anormal hangi şartlar altında gittiği sorulur. ama karşı taraf olaydan habersizdir. olayın gelişimini anlatılırken karşı tarafın ağzının bi karış açılması, "acaba rüya mı gördüm lan." sorusunu akıllara getirir amma lakinki öyle değildir.
    (amniah, 25.12.2008 19:35)
  10. uyurken farkında olmadan yapılan kişiyi saçma durumlara düşüren olaydır. görülen rüyaya göre değişir konuşmanın konusu.

ben artık ne gördüysem gece yatağa oturup

"cüceler ülkesine hoşgeldiniz" diyerek geri yatmışım. böyle şeyleri kınamamalıyız böyle insanları koruyup topluma kazandırmalıyız bence *
    (kahrıbela, 15.04.2009 02:24)
  11. "ben küçükken çok küçük bir çocuktum" denildiği de görülmüştür.
    (2rüdmülö kamlo nadarıs, 15.04.2009 02:35)
  12. amasrada geçen bir günün ardından yanda uyuyan kişi uyandırılır:

- mehmet! mehmet!
    + efendim
    - mehmet çok saçma bi şey diycem
    + noldu
    - mehmet sana o değil martı çarpmış
    + hıı tamam.

işin garip tarafı iki kişi de uyuyor bu sırada. ertesi gün serviste giderken birden hatırlanıyor ve sonuç: yarım saat yarılmak.
    (krizantem, 15.04.2009 02:48)
  13. uyurken bir de gelen sorulara cevap verebiliyorsanız durum daha da ilginçleşir...
    (bkz: based on a true story)

deadclown uyumaktadır
    deadclown:hmmmnnrrg
    anne:bana mı dedin
    deadclown:ahmeti okuldan atmışlar
    anne:a-aa niye
    deadclown:duvarı ısırmış
    anne:nasıl yani duvar ısırmak yasak mı ki
    deadclown:evet disiplin suçudur
    anne:peki
    deadclown:hmmnnrrgg
    (deadclown, 10.05.2009 16:28)
  14. uykuda handsfree moduna geçmek.
    (ankilozan spondilit, 26.06.2009 22:56 ~ 22:57)
  15. rüyanızda ne görüyorsanız çevrenizle paylaştığınız durumdur.
    (bkz: kendi kahkahasıyla uyanmak)
    (estel, 26.06.2009 23:05)
  16. uykuda konuşmak her insanın başına gelmiş veya gelebilecekken uykuda konuşturulmak türüne az rastlanan bir özelliktir.bir sohbet esnasında konu uykuda konuşmaya geliyor.arkadaşın eşi;'' benim kocam kendi kendine konuşmaz sadece sorulara cevap verir'' diyor.gün içinde ne yapmışsa nerde, kiminle olduğunu eksiksiz, yalan makinesine bağlanmış'' doğrucu mahmut'' misali tek tek anlatıyormuş.üzüldüm tabi arkadaşa, tamam insanın eşinden saklayacağı fazla sır olmaz ama,olmaz ki bu kadar da anlatılmaz ki.konuşmanın sonunda arkadaşın yüzünde bozuk bir ifede ''yasak koydum''diyor.''bana geceleri artık soru soramıyor''nedeni çok mantıklı ''başı ağrıyormuş'' sabah kalktığında.
    (tekfender, 26.06.2009 23:15)
  17. ya yaran uyku sayıklamalarına, ya da kirli çamaşırların ortaya dökülmesine ve o anda odada kim varsa hakkınızda bir şeyler öğrenmesine sebep olur.
    örneğin bir arkadaşım, evlerine misafirliğe gelen bir teyzeyle aynı odada uyurken konuşmaya başlamış, "sen çok kötü bi insansın, seni çok sevdim ama bana hiç değer vermedin hep üzdün, çok adisin" şeklinde. misafir teyze de "vah yavrıımm kim o seni üzen?" diye ağzından laf almaya çalışmış.*
    velhasılıkelam, dikkatli olmak lazım.*
    (şekspirin sonesi, 26.06.2009 23:17)
  18. karşı komşunuzun bir buçuk yaşındaki bebek kızı ecrin yapıyorsa yüzünüzde tebessüm yaratan eylemdir. hele bir de gözleri kapalı kapalı kalkıp kutu kutu pense söylüyorsa. anam yirim be!
    (idiot, 26.06.2009 23:18)
  19. yurtta aynı odada kalan iki kişide görülüyorsa, uykuda dertleşmek haline gelebilir. ya da uykuda dedikodu. o çok fena ama.
    (evinin kadını çocuklarının anası, 26.06.2009 23:27)
  20. çok tehlikeli bir durumdur helede tehlikeli cümleler kurarsanız ve bunlar duyulursa kötü olur.
    (dextare, 26.06.2009 23:40)
  21. öğrenci evinde daha yeni yeni flört etmeye başladığınız çocuğun ve bir ton arkadaşın yanında uyuyup rüyada bir diğer manita adayını görüp;

lafeyna: (kafayı yastıktan kaldırıp) volkan öldü yaa

ortam: hııı?

lafeyna: (gözler kapalı) aa rüya galiba ya

ortam: ???

lafeyna: yok be ölmemiş görmüyorum şimdi çok korktum volkan ölmesin ya

flört adayı: volkan kim ulen kimle aldatıyorsun beni?

lafeyna: (sırıtarak) anneeeemm (kafayı yastığa gömer ve uyur)

ortam: hönk!?

ben hatırlamıyorum arkadaşların söylediğine göre durum budur.
    (lafeyna, 26.06.2009 23:51)
  22. 3 arkadaş aynı evde kalmaktadır. 1 nolu arkadas uyurken 2 ve 3 nolu arkadaslarda uyumaya hazırlanmaktadır.

1 nolu arkadas: polisler geldimi?
    2 ve 3 nolu arkadaş: hııı?
    1 nolu arkadaş: nee?
    2 ve 3 nolu arkadaş izlemektedir.
    1 nolu arkadaş: tutuklanmışmı ? hemen geliyorum.

akabinde kafayı yastğa koyup bir an önce sabah olmasını umuduyla uyunur.
    (4fingers, 24.07.2009 23:28)
  23. yine bir öğrenci sabahlamasından sonra alkollü kafalarla uyuduk, evde 12 kişiyiz.. yerde yatıyorum misafirperverlik duygum sağolsun... neyse yerde başka bir yer yatağı ve kanepe arasına sıkıştım arkadaşıma da (iri çocuktur) koltuğu itmesini söyledim... iri itince uyuyan doğruldu ve dedi ki:
    +''bu gemi nereye gidiyo, siz beni nereye götürüyosunuz??''

2-3 gün sonra yine benzer bir ortamda herkes uyanıkken mevzu açıldı, uyudurken konuştuğumuzu falan söyledik, anısını anlattı, çanakkaleye şehitleri anma haftasında gitmişler çadırlarla falan, bütün gün şehit-savaş konuştuklarından akılları bulanmış tabi, kahramanımız da 5 kişilik çadırda uyurken gecenin yarısı dikilip bir noktaya bakmış... ne oldu soruları yanıtısız, herkes pür dikkat olanları seyrediyor... karamanımız şöyle demiş parmağını kaldırıp ileriyi gösterek
    +''geliyorlar!!'' sonra vurup kafayı uyumuş ama çadırdaki diğer 4 kişi sabahlamak zorunda kalmışlar... ahraman tabi yine bişey hatırlamıyor
    (nazımın hikmeti, 25.07.2009 00:06)
  24. (bkz: uykuda osurmak)
    (nickcode, 25.07.2009 00:31)
  25. -adı üstünde ajan; zeki, çevik, atik.

ne görüyorsam artık?
    (gorken, 25.07.2009 00:32)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil