görseller
usuyitik 

belki ilginizi çeker
  1. · jorge luis borges
  2. · huzursuzluk külliyatı
  3. · usuyitik
  4. · düzenin yabancılaşması
gündem
  1. · alex hagi den daha iyidir
  2. · geniş aile
  3. · hz ayşe günümüzde yaşıyor olsaydı ugg giyerdi
  4. · yılmaz özdil
  5. · thierry henry
  6. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  7. · kurban bayramı vahşeti
  8. · internet olmasaydı
  9. · grup seks sırasında dinlenecek şarkılar

usuyitik  

1. altıncı nesil yazarımız. bilgi içerikli girileri mevcut bol bol. kendisini tanımam etmem, ama iyi birine benziyor galiba.
    (çürükşehir, 03.07.2009 23:58)
  2. az önce, iyiden iyiye yavaşlamış bilgisayarım açılırken, ' bugün, usuyitik ne yazdı acaba?' diye düşündüğümü farkettim. o yazıyorken, yalnızca okumak istiyorum.

iletişim'den epey etkilendim;

'usuyitik okumak iptiladır, müptelalara selam!'
    (harputi, 04.08.2009 21:52)
  3. öyle kısa ve güzel yazıyor ki, neredeyse daha uzun giriler yazması için rüşvet teklif edicem. yaprak perilerinden dostoyevski'ye, dostoyevski'den ise nefesi efsun kokan ejderhalara uzanan bir repertuvarı var, takip edin derim ben.
    (geber marla singer, 15.08.2009 01:21)
  4. unutulmuş diller sözlüğü.
    (mahmur beste, 14.10.2009 09:53)
  5. yazdığı her giri kaliteli, her girisi okunası bir yazar.. altta usuyitik imzası gördün mü güzel şeyler okuyacağın garanti, mutlu ol..

işte böyle bir yazarı tarif için benden çıkan cümleler de bunlar.. dili yok kalbimin bundan pek çok bizarım..
    (raem, 23.10.2009 22:28)
  6. şimdi efendim, usuyitik denilen bu bilgi abidesi yeğenim olmaktadır. ilkokul beşinci sınıftan beri aynı mahallede ikamet ediyoruz. (çok resmi oldu) çocukluk yıllarına şöyle bir dönersek bu kız hiç değişmemiştir. misal playstation 1 zamanlarında oynadığımız oyunlardan croc, frogger hatta driver ve magical racing tour gibi pek çok oyunu bunun sayesinde geçmişizdir. ataride islanderi, felixi, chip daleyi yine bunun sayesinde geçtik. o yıllarda hakkını teslim etmemişimdir heyhat artık buradan itiraf ediyorum: usuyitikin sayesinde!..

bu tam bir kitap canavarı oldu. az biraz anlamıştım böyle olacağını. fakat bu kadar demedik. her gün bu kadar kitabı, bu denli bilgiyi nasıl sıkılmadan elde ediyor şaşıyorum. odasında yığınla kitap var. üniversitesinden trabzona uçakla geldiğinde bavulların içinde giysi falan yok bildiğin ansiklopediler var. yuh be!

ve usuyitik her anlamda melek gibi bir insandır. en güzelini o görür, en güzelini o duyar, ve ilk o bilir. sinemaya meraklıdır. çok okuyor, görüldüğü üzere buraya bile çok yazıyor. daha önce yine birlikte fantastik bir zamane sözlük hatıramız vardır neyse çok oldu boşver...

akrabadan ziyade çocukluk arkadaşım gibidir, hala tanıma safhasındayım.

harkulade entrylere sahip biricik dayı kızıdır...

ve son olarak ona bu kötülüğü yapmak istiyorum. ha ha ha! (resimde solda görülen o hain insan usuyitiktir. belki bu resimden de haberi yoktur. sağ taraftan pis pis ona bakmaktayım. kim bilir ne düşünüyor! gözlere bak maşallah daha o yılda belliydi böyle olacağı)

(görsel: usuyitik/109605)
    (cemertem, 09.11.2009 12:51)
  7. epeydir takip ettiğimiz bir yazardır kendileri. müşkülpesent bir adam olarak iltifat hususunda pek cömert olmadığımız yakinimizce malumdur. lakin kendilerini epeydir takip ettiğimizi söylediğimiz bu zat-ı muhterem(e)nin bu hususta kırmızı çizgilerimizi epey zorladığını da itiraf etmeden duramayacağız.

kendileri kalem ve kelam erbabı olduğunu kör gözüne parmak seviyesinde üstad olduğunu göstermiştir. (bkz: bilinç altıma kaçırdım örtmenim) ayrıca yalnızca nickine bakarak dahi kendimizi hep güzel ve derin olan tedailere kaptırıp yolumuzu kaybedebiliriz.

nickinden söz etmişken, yaptığımız bir araştırma neticesinde uzun bir sözlük hayatı olduğunu öğrendiğimiz arkadaşımızın, hayranlığımızı ilk gördüğümüz anda celbeden nickinin hikayesi de epeyce uzun, eski ve enteresandır.

ta lise yıllarının başlangıcına kadar (ben diyeyim on yıl siz deyin ten years) uzanan mezkur ve meşhur nicke dair yaptığımız sanal kazılarda elde ettiğimiz bulgulara göre birkaç tane daha aynı nickle arzı endam eden zavallının bulunduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

kendilerini derhal ve şiddetle kınıyoruz, kın kın kın.

bu arkadaşların zavallı olmalarının en başta gelen sebebi, tavuskuşuna özenen karga ayarında bir mukallit olmalarıdır. zaten yazdıklarına baktığımız da bir halt olmadıklarına dair şaşmaz deliller görmemek mümkün değildi.

ne talih ki internet ortamının kişiyi anonimleştirme ihtimaline karşı hala pek muhkem sayılabilecek burçlarımız vardır.

bunlardan en mühimi olan ve insanın hususiyetlerini savunmakta pek mahir kabul edilen "üslup" karşısında online aleminin korsanlarının yapabileceği pek fazla bir şey yok hamdolsun (hür tedaiye açıktır).

kendisiyle yaptığımız bir röportajda, bu mukallitlerin zavallılığını lisan-ı münasiple ifade eden arkadaşımızın hislerine tercüman olabilmek iddiasında değiliz.

lakin bu konuda kendisinin tenezzül etmediği teşebbüse temayül etmemizin sebeb-i hikmeti erbab-ı müdanadan (yalakalar takımı) olmaklığımızdır, ha ha.

neyse bu alemde serazat gezinen arkadaşlarımıza duyurulur. internet ortamının müphemliğinden aldığı güvenle, usuyitik nickini isti'mal ederek (kullanarak) sanal meydanlarda arz-ı endam eden mukallit kargalara (kötüler bir kişi de olsa hep çoğuldur) lütfen itibar etmeyiniz.*

"üslubu beyan ayniyle insandır" cümlesinin de ifade ettiği gibi sözlüğümüzün müstesna yazarlarından olan usuyitik'in üslubu şahanesi "tüm hakları mahfuzdur" kabilinden bir uyarıyı da mündemiçtir.

*çünkü kargalara ancak kabiller itibar eder, o da işlediği cürmü mihman etmek içindir.
    (mete tebeci, 21.11.2009 16:32 ~ 16:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil