|
|
- bir işte yetkin, becerikli kimse. görmüş geçirmiş, tecrübeli
(mavio, 05.11.2004 13:41)
- 3.dereceden mason
(bkz: masonluk dereceleri)(mavio, 05.11.2004 13:41)
- zanaatta bir mevki
- iş, zanaat öğreten kişi. yanlarında tecrübe kazanmaları içinçırak bulundururlar.
- şantiye ortamlarında genellikle "istooouu" şeklinde seslenilen, işin ehli kişilerdir...evet öyledirler.
- (bkz: çırak aranıyor)
- (bkz: master)
- bir müslüm gürses şarkısı
- vardır bir bildiği denilebilecek yegane kişidir usta. her söylediği karşılık beklemeden yapılan adamdır, babadır yeri geldiğinde, baba yarısıdır. saygıda kusur edilemeyecek adamdır. yeri geldiğinde dövendir yeri geldiğinde iki çift cümle ile hal hatır sorarak insanın içinde haftalarca süren bir samimiyet hissi uyandıran, kendisini tüm mesai saatleri içinde seyretsende yine birşeyler öğrenmek için doyamayacağın yanında huzur, korku, güven, cehalet karışımı birşeyler hissedeceğin kişidir usta..
yanında boynuzsundur. baş vermeden önce deri üzerinde kaşıntı yaratacağın için kaşınansındır. zamanı geldiğinde dibinden fışkıracağın kulağı geçeceksindir. ama o zaman bir türlü gelmez. ve kulağı geçtiğinde sen bile anlayamazsın nasıl geçmiş o sıkıntılı zaman..
gün gelir ayrılırsın ustandan. ama ondan öğrendiklerin ile iş başında olduğun her an yad edersin ustanı. ustam şöyle derdi, ustam böyle derdi, ustam böyle yetiştirdi beni gibi cümleler kurarak çevrendekilere ustanı tanımadıkları için acıyarak bakarsın.
sonra biraz daha zaman geçer. sende tıpkı ustan gibi çıraklar yetiştirmeye başlarsın. çırakların senin ustandan korktuğun gibi senden korkarlar, çekinirler. sen de ustan gibi diyalog kurarsın onlarla. severler seni, sayarlar. kimseye laf söyletmezler seninle ilgili.
bir gün ustan çıkar gelir seni ziyarete. yanında kuzu kesilenler senin ustanı gördüğünde süt dökmüş kediye döndüğünü gördüklerinde anlarlar usta-çırak ilişkisinin hiçbir zaman kopmayacak çok güçlü iplerle bağlanmış kimsenin çözemeyeceği bir düğüm olduğunu.
- (bkz: united states tennis association)
(temha, 23.05.2008 15:01)
- yetkin dikinciler, fadik sevin atasoy, şevket çoruh’un rol aldığı, bahadır karataş’ın yönettiği film. vizyon tarihi ise henüz belli değildir.
- ayfer tunç'un senaryosunu yazdığı film. sırf bu nedenle bile izlenmeli.
- (bkz: üstad)
- harika müslüm gürses parçalarından sadece bir tanesi.
çilesiz bir günüm olmadı gitti
bilmedim ömrümün suçu ne usta
allah'ın gücüne gider mi bilmem
verdiği bu candan ben bıktım usta
mutluluk kapımı çalmadı gitti
dalımda bir yaprak görmedim usta
murat yalan imiş umutsa hayal
böyle yaşamaktan bıktım ben usta
bıktım ben usta
böyle yaşamaktan bıktım ben usta
bu kötü yazıma kader diyorlar
dertler zincirine vuruldum usta
gittiğim bu yolun dönüşü yoktur
hakkını helal et elveda usta
- age of empires daki turk işcilerin söyledıkleri söz.
- oğuz yılmaz'ın 'bas bas paraları leylay'a ' diye bilinen şarkısının gerçek ismi
|