21 ağustos 1986 doğumlu jamaikalı sprinter. 100 ve 200 metre koşmaktadır. 100 metrede en iyi derecesi şimdilik 10.03. ancak asıl dalı olan 200 metrede
jamaika rekoru ve dünya gençler rekoru kendisine ait. 24 haziran 2007 tarihinde kendi ülkesindeki bir şampiyonada 19.75 koşmuştur.
2007 dünya atletizm şampiyonasında elemelerde ve yarı final serisinde çok rahat koşması ve en iyi dereceleri elde etmesi - benim için - 200 metre finalinin en büyük adayı olduğunu gösterir. bu da baskıyı, en büyük şampiyonluk adayı olan
tyson gay'in üzerine yıkar.
erkekler 100 metrede yeni dünya rekorunun sahibi olmuş new york'da yapılan yarışta. 9.72 saniye derecesi, seni gidi rüzgarın oğlu, kaslarına kuvvet.
(bkz:
http://www.dailymotion.com/...)
olimpiyatlar 100 metre erkekler yarı finalinde rakipleri ile dalga geçer gibi rahat koşan atlet. finale
asafa powell ile çekişir. kendisine rakip olarak gösterilen birleşik devletli
tyson gay'in bu grandprix'de herhangi bir şansı yok. belki üçüncü olabilir o kadar. bu adam fena halde ezecek gibi görünüyor rakiplerini.
(ya hu, 15.08.2008 15:29)
1,94 lük boyu ile psikopatın önde gideni. adam milleti geçtiği gibi bir de makara yapıyor yavaşlıyor. finale kalmıştır kendisi.
an itibariyle 9.69 ile dünya rekoru kırmış hayvan.
edit: 69 diye tescillenmiş.
9.69 ile 100 metre dünya rekorunu ve olimpiyat rekorunu kıran adamdır. arkadaki atletler için hava boşluğu oluşturdu adam
oha demekten başka hiç bir şey yapmadığım uçan giden adam. ellerini açıp, yavaşlamasa daha da sapıkça bir rekor gelebilirdi. ama yaş 22, yolun daha başı... tırstırıyor insanı
michael phelps'i unutturmuştur bir anlığına. sonra hatırladım ama ben.
insan değil. sonlarda yavaşlamasına rağmen 9.69 koştu. insan değil demiş miydim? ha tamam.
son anlarda dans şov yaptı adam.ve rekor geldi (!)
(bkz:
korkunç bir şey)
(mkopaw, 16.08.2008 17:35 ~ 17:36)
2008 pekin olimpiyatları 100 metre erkekler finalinde sikini sallaya sallaya dünya rekoru kırmış atlet. yarış bitmeden sevinmeye başladı falan. genç daha.
sağa sola bakıp "nerdesin amerika?" diyen insanoğlu.
resmen sike sike şampiyondur.son anlarda ekranda kendisine bakmasa 9.50 lerde koşabilirdi.
en güzelini yapan uçan adam. sonlarda da kassa 9.69'un altına da inerdi. ama sadece dünya rekorunu kırmış olurdu. ama o son anlarda ellerini açarak kutlamasını da yaparak hafızalara da kazımıştır kendisini. diğer tarafdan ilerde kıracağı rekorlara da pay bırakmıştır. bidahakine 9.68, sonra 9.67, 9.63 falan diye 9.00'a doğru gider kısmetse.
o değil de 2. olan delikanlı ondan daha çok sevindi. bu bile belli etti neyin ne olduğunu.
birinci belli ikinci kim gibisinden yani.
hani okullarda öğretmenler haşarılık eden öğrencilerini uyarır ya
hayvan herif diye aha bu da onlardan.abi ne yaptın sen.9.69 ne demek lan?yazık günah değil mi birlikte yarıştığın insanlara?bak bak birde son da farkı koyuca bıraktı koşmayı,göğsüne vura vura,"heleleloey,adlım madalyayı hacı" şeklinde dalga geçmeye başladı.
şahsi fikrim sonunuda ciddiye alsa 9.60'ın altında koşardı bu insan(?)
ayrıca yarış öncesi 2 jamaica'lının ortalığı domine ettiği bilgisi bende.jamaica'lıların çitalardan evrildiği izlenimi uyandırdı.breh breh.
düşünün yani ben bu giriyi tamamlamadan adam yüz metre koşuyo. taşak geçmek böle bişey işte.
tüm zamanların en büyük daşak geçme rekorunu da kırmıştır benim gözümde. aferim.
(bkz:
usein koş)
ailesinden birinin trakyalı olma ihtimali yüksek olan atlet
*
koşarken her bir adımının 2.60'ı bulduğu söylenen süpersonik adam. küçük yau daha, çocuk mu deseydim ne.
yarış sonrası altın rengi
puma ayakkabılarındaki
beijing 2008 yazısını ekranlara uzun uzun göstermiş ve kanımca puma dan 6 veya 7 haneli sayılarla dolar kazanmıştır. ayrıca resmen taşak geçti diğer atletlerle henüz genç olduğu için ilerki yarışlara da rekor payı bıraktı. ki taşak geçmesi rekorundan daha çok konuşuldu yani amacına ulaştı.
(orsssss, 16.08.2008 17:51 ~ 17:51)
200 m'de arayı iyice açtıktan sonra reggae yaparak finişe varmasını beklediğim tanımlanamayan uçan obje. ayrıca ayıp denen bir şey var lan, diğer yarışmacıların da izzet-i nefsi var !
asafa powell'a nal toplatmıştır; o nasıl koşuştur öyle. tırsıyor insan lan!
soyadının ingilizce karşılığını yerine getirmiş, adeta bi ok gibi fırlayıp süzülerek finişi görmüştür.
ev halkıdan gelen yorumlara göre kaslarından dolayı normal yürümekte zorlanan adam(?); yürüyemen adam koştu, ama ne koştu! 9.69. son 20-25 metrede kollarını açıp, eliyle göğsüne vurup yavaşlamasaydı; ne olacaktı acaba rekor? bu sorunun cevabını verecek, yeni rekorları da kıracaktır rahatlıkla, öyle bir izlenim oluşturdu.