görseller
urlaurla

belki ilginizi çeker
  1. · kavak yelleri
  2. · seferihisar
  3. · izmir
  4. · sığacık
  5. · izmir de gidilesi yerler
  6. · itü sözlük yazarlarının ölmek istediği yerler
  7. · ünal kardeşler katmer salonu
  8. · çeşmealtı
  9. · hülya avşar
  10. · şahin bayhan
gündem
  1. · yazarların yapmak istediği saçmalıklar
  2. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  3. · boylumlama
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · dinde zorlama yoktur
  6. · ufuk uras
  7. · aşk ı memnu
  8. · takdir belgesi
  9. · nuri bilge ceylan

urla  

1. rakı balık yapılası şirin sahil kasabası .
    (zitox, 31.07.2004 01:44)
  2. italya napoli'deki nato üssünün taşınacağı söylenen ilçe. ayrıca incirlik üssü iran ve suriye menzilinde olduğu için mordoğan'da da bir havaalanı inşa edilecekmiş. bu projeyle 4000 amerikan askeri urla'ya yerleşecek. emlakçıların dediğine göre ev tutmaya başlamışlar bile. ayrıca ileride uzunada'nın da kullanılması planlanıyormuş ki uzunada izmir körfezinin yani donanmamızın çıkış kapısı. işin ağlatan tarafı ise 'amerikalılar geliyor işler açılacak' diye kazanacağı paranın hayaliyle göbek atan yöre esnafı. bayrak yakma eylemi ile denenen ulusal bağımsızlık tepkimiz yeterli bulunmadı herhalde ki işleri ilerletiyor amcalar. yavru vatan satılıyor diye yakınırken anavatan kiralığa çıkmış haberimiz yok...
    (easy company, 29.03.2005 10:46 ~ 11:13)
  3. tanju okan'ın memleketi.
    (plastiklahana, 08.03.2006 15:49)
  4. (bkz: susuz yaz)
    (zeus, 08.03.2006 16:15)
  5. izmirin çeşme yolunun üzerinde bulunan ufak bir ilçe ..devlet hava meydanları işletmesinin kampı haritada neden "deniz kamp yeri" diye yazar hala anlamış değilim..ama çok güzel bir yer olduğu aşikar oranın da
    (profesore, 29.01.2007 01:06)
  6. izmir ilinin 49.269 nüfuslu ve 728 km2 yüzölçümlü ilçesidir.

şahin bayhan ilçenin kaymakamıdır. bademler, birgi, barbaros, gölcük, gülbahçe, kadıovacık, nohutalan, ovacık, özbek, yağcılar, uzunkuyu, zeytineli, zeytinler, demircili, kuşçular, balıklıova isimlerinde toplam 16 köyü bulunur.
    (rio, 29.05.2007 18:50)
  7. bir necati cumalı şiiri.

diyelim bir masa önümde
    elimde bardak
    oturmuş içiyorum
    bardak mı urla mı tuttuğum

bardağı masaya
    tak!
    vurdum mu vurdum
    masaya dönüyorum
    urla uzak, uzak, uzak

diyelim oturmuş yazıyorum
    birden duruyor kalem
    bir görüntü ak kağıtlarda
    ev ev, sokak sokak
    yine urla oluyor konum

bir ağız mızıkam var
    üflüyorum
    re mi fa sol la
    bir es giriyor araya
    - ya urla?

bardak değil o baylar
    tak!
    masaya vurduğum
    hak arıyorum
    düpedüz hak!
    bütün mahpus kasabalar
    küçük ölü kentler
    soyulan tarla tarla
    onlardan biridir urla!

yavaş yavaş sarhoş oluyorum…
    (stairway to heaven, 02.07.2007 23:49)
  8. yazları gençlerin, kışları ise emeklilerin buluştuğu izmir ilçesi
    (havankimeyabancı, 10.09.2007 15:43)
  9. kavak yelleri dizisinin ilk bilmemkaç bölümünün çekildiği, şirin izmir ilçesi.
    (kopuk uçurtma, 03.10.2007 21:12)
  10. izmir de tıpkı ege'nin tüm kıyıları gibi öylesine yumuşak bir iklime sahip ki; kışı, rüzgarı, yağmuru göz açıp kapayıncaya kadar geçer.. yağmur, hatta fırtınanın öncüsü bulutlar dolu dolu indiğinde yer gök karışacak zannedilirken; çok geçmez siyahtan maviye dönüverir tüm gökyüzü. buram buram toprak kokusu kalır yalnızca geriye...

işte urla'da öyle. hava sürpriz çıkışlar yapar bazen. gökyüzünde sahne alan öfkeli bulutlar günlerce ağlayacak derken, yazdan kalma bir gün sarıverir sizi hemen...
    (sezenehir, 05.12.2007 12:47)
  11. arıtma tesisleri bulunmaması yüzünden pis suların denize verilerek denizi günden güne bile bile kirletilen izmir'in sahil ilçesi
    yerli halkı genelde tarimcılıkla uğraşır bamya ve nohutu meşhurdur. bunun yanı sıra bağcılık ve zeytincilik de yapılmaktadır
    çok sevimlidir görülmesi gerekir...
    (zıppır, 28.03.2008 23:01)
  12. (bkz: izmir yüksek teknoloji enstitüsü)
    (depresif, 10.04.2008 15:02)
  13. it. bağırmak-çığlık atmak anlamına gelen "urlare" fiilinin emir kipinde 2.tekil şahsa çekimi. "bağır!" anlamına gelir.
    (ness, 10.04.2008 15:06)
  14. (bkz: kaptanoğlu)
    (exorientlux, 16.04.2008 13:31)
  15. insanı şair yapan kent..

hele ki uzun süredir, nedenini bilemeden, yazmayı bırakmış insanlara "yeniden şiirler yazdıran kent"tir..
    (elm sokağı nda freddy i arayan adam, 28.07.2008 16:07)
  16. bilenler bilir,ege üniversitesi su ürünleri fakültesi'nin bir binası da urla iskelededir.öğrenciler haftada 1 kez lab dersleri için oraya gitmek zorundadırlar.düşünün sabahın köründe sıcacık yataktan kalkıp sert rüzgara rağmen gidersiniz urla'ya.ilk başlarda hiç sevmezsiniz.urla'ya derse gitmek ölümdür.para ve zaman kaybıdır.ama günler geçtikçe öyle olmaz;çok şirin ve güzel gelir burası insana.her sokaktan duyulan iyot kokusu aklını başından alır.

bir gece yakın bir arkadaşınla taa karşıyaka'da balık yer rakı içersin.sarhoş olursun;hayatında ilk defa.araba kullanmayı bırak yürüyecek halin kalmaz.arabaya binersin,saçmalarsın ama canın eve gitmek istemez.dersin ki 'urla'ya gidelim'.aylardan aralık,rüzgarın en sert estiği zamanlar.saat gecenin bilmem kaçı..yavaş yavaş urla'ya gidersin hiç üşenmeden.limandan sonraki ilk tahta iskelenin üzerine çıkarsın,elinde bira şişesi...o muhteşem koku ve sert esen rüzgar var ya,seni kendine getirir.sabaha kadar gitmezsin o iskeleden,oturur içersin.sarhoşluğun gider,ayılırsın.sonra bir bakmışsın sabah olmuş.anlamazsın zaman nasıl geçmiş.toplanıp eve gidersin.

sonra her sarhoş olduğunda canın urla'ya gitmek,o iskelenin üzerine çıkmak ister.sanırsın ki o geceki kadar yakın.aklına gelmez dünyanın bir ucunda olduğun.özlersin,özlersin ve yine özlersin.urla öyle bir yerdir;hep özlersin.o iskelenin üzerinde olsan bile...
    (poison, 04.10.2008 23:31 ~ 23:32)
  17. çocukluğuk-yaz-tatil üçlemesinin kilit noktasını oluşturan ilçe. son zamanlarda kasaba görüntüsünden çıkıp, modern bir ilçe olma yolunda ilerlemekteydi. cuma günleri izmir'den gelecek anneyi beklerken, dolaşılan cuma pazarının kokusu hala silinmemektedir aklımdan. ben bu ilçede yaşadım bir zamanlar diyebilmek, mutluluk kaynağıdır şahsım için.
    (eski sevgili itlaf ekibi, 21.01.2009 01:44)
  18. 2009 yerel seçimlerinde chp'li m. selçuk karaosmanoğlu'nun büyük ihtimalle kazanacağı izmir ilçesi.
    (nebuchadnezar, 29.03.2009 22:58)
  19. sağlık bakanlığının karantina adasındaki eğitim kampı vesilesiyle müşerref olduğum ilçe. iskele civarıyla yorgo'dan gayrı bi tek tansaşını görebildim ama hakkat rakı balık yapılası bi yandan masanın altında gezinen kedileri beslenesi ilçe... lakin bakanlığı da burdan tebrik etmek isterim adından coğrafyasına o nasıl bi eğitim kampı düzeneğidir denizini gösterip vermezler, şahane yemek yapıp kan şekerinizi yüksek tutarlar, kaçacak yeriniz yoktur zira adaya gelen vasıta yoktur, kampın tek kapısı bekçi doludur alkollü gelmeye utanırsın... ama her şeye rağmen o nasıl güzel bir personel topluluğudur:)
    (excavatio, 25.05.2009 16:45)
  20. bu arada adada bi de karantina müzesi var daha doğrusu tahaffuzhane eskiden yolcular gemilerden alınıp binaya getirilir şu an halen çalışmakta olan büyük buharlı etüvlerde eşyaları dezenfekte edilir kendileri de kontrol edilirmiş... termal kameraları yok gerçi ama o dönem için iyi bi yöntem gidilmeli görülmeli...
    (excavatio, 25.05.2009 16:50)
  21. 24 senedir hiç değişmeyen izmir ilçesi.
    (ialleesedat, 05.11.2009 12:04)
  22. şehrin karmaşısından kaçmak için ideal mekanlardan biri.
    (sukura bamka, 05.11.2009 12:19)
  23. kıyıdan veya zıpkınla , güzel balık tutabileceğiniz bir yer
    (way truth n life, 05.11.2009 12:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil