belki ilginizi çeker
  1. · upuzun smse cevaben çağrı atan insan
  2. · sms e smileyle cevap vermek
  3. · oha burcu erkeği
  4. · yaran telefon mesajları
  5. · ademden havvaya ilk kısa mesaj ve havva nın cevabı
  6. · msn de cevap olarak hmm yazmak
gündem
  1. · demokratik sol halk partisi
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · google wave
  4. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  5. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  6. · cehennemin girişinde yazan söz
  7. · her yerinden öpüyorum rüştü
  8. · rüzgar
  9. · çalın davulları çaydan aşağıya

upuzun smse ok diye cevap atan insan  

sayfa  / 2
  1. dayaklıktır.

uzun bir mevzuyu mesaj ile anlatmak zorunda olduğunuz bir durumda, telefonunuzun karakter sınırlarını zorlayarak yazdığınız 4-5 mesaj uzunluğundaki smse yalnızca "ok" * diye cevap atan insan bozuntusudur. cevabın "ok" olması şart değil tabi; "tmm", "evet", "anladım" gibi türevleri de olabilir. ama benim başıma gelen "ok"li olanıydı.

lan mesaj sadece "ok" denilebilecek bi mesaj bile olsa, insan sırf nezaket gereği bir cümle kurar en azından, iki üç kelime kullanır anasını satim.

bu duruma maruz kalırsanız, arayın bunu yapanı ve "a.k" diyip kapatın. görüşmeyin ya da. evet, iyisimi görüşmeyin.
    (kopush, 07.03.2009 01:03)
  2. ağzını burnunu dağıtasım gelen insandır. lan allahsız o kadar uğraşmışım, yazmışım, parmaklarım yorulmuş, telefondaki numaralar silinmiş belki de o derece yani sen tut ok de. öldürsem de değer misin bilemiyorum kendimle çelişiyorum. bir insan olun lan. dellendim bak yine ha.
    (coolgirl, 07.03.2009 01:09)
  3. zarara geçmiştir. iki gıdım kontörünü iki harfcik için heba etmiştir. uzun yazsa değecek hiç olmazsa!
    (kuroneko, 07.03.2009 01:13)
  4. kuğl kasıyordur. "çok fena artizim ben, öyle de umursamaz adamım" havası vermeye çalışıyordur. önemsenmemelidir. minicik egosuyla başbaşa bırakmak gerekir.
    (sleeplessbeauty, 07.03.2009 01:15)
  5. daha kötüsü için;

(bkz: upuzun smse cevaben çağrı atan insan)
    (condom kursunu, 07.03.2009 01:17)
  6. msnde konuşulduğunda da "hmm..." diye cevap verecek olan insandır. kaçın lan bunlardan yoksa katil olursunuz.
    (brevibakter, 07.03.2009 01:19 ~ 19.07.2009 00:06)
  7. kısaca; (bkz: göt)
    (damdanakan, 07.03.2009 01:19)
  8. bu kadar hakaret edilince allah bin belamı versin dediğim insandır. birazcık empati sevgili sözlükçüler. okula gittiğinizi düşünün. bir elinizde maket, kırılmasın diye ters, düz, çapraz atmadığınız takla türü kalmamış, diğer elinizde çantanız, buruşmasın diye çocuğunuz gibi elinden tuttuğunuz çizimleriniz. normal şartlar altında o telefon ellenmez bile ama içiniz elvermedi ve baktınız gelen mesaja. ok'den daha mantıklı bir cevap verme türü olmayabiliyormuş değil mi?*
    (r el mayer, 07.03.2009 01:20)
  9. çok konuşuyorsun demiştir,yeter artık sus demiştir,çık hayatımdan demiştir,çok meşgulüm demiştir...o kısacık kelimeye ne anlamlar yüklemiştir..
    (anyway, 07.03.2009 01:26)
  10. telefonun ekranında "ok" yazısı görüldükten sonra oturma odasındaki ok fırlatan silahın yanına gidilip, oka doğru açı ve yeteri kadar falso verildikten sonra, beyninden mıhlanmayı hak eden insandır.

referans için: (bkz: wanted)
    (beyazleblebi, 07.03.2009 01:33 ~ 14:26)
  11. ''o ok sana girsin, çıksın çıksın bir daha girsin'' denilebilecek kişinin üşengeçliği...
    (ahir zaman, 07.03.2009 02:01)
  12. kendisini fazla ilgilendirmeyen 3sayfalık mesaj karşısında yapılacak en doğru şeyi yapmış insandır, sayfalar dolusu hede höde şeklinde gelen ve özünde tek bir cümle yatan bir mesaja verilebilecek en anlamlı cevabı vermiştir, genelde hiç iplemezler bu tarz mesajları lakin mesajı atan sms canavarı şahsiyet o cevap atana kadar beyninin etini yemek suretiyle 20-30 çağrı bırakır, başka çaresi olmadığını anlayan mağdur da ok diyerek kendini kurtarır.
    (brain damage, 07.03.2009 02:10)
  13. (vgarter, 07.03.2009 02:15)
  14. meşguliyeti hat safhada olan insandır. ancak kötekle terbiye edileceğinmden haberi olmadığı için bukadar kısa yazması mehtemeldir. nitekim kötekten sonraki en uzun cevap niteliğindeki mesajı; okey olacaktır.
    (ptt, 07.03.2009 02:17)
  15. kısacık short message service'e beş sayfa cevap veren ibne kadar iğrenç bir ibnedir.
    (yenisekme, 08.03.2009 00:31 ~ 00:31)
  16. hele birde sevdiğinizse, gerekli gereksiz insanı paranoyaya sokup sinir eden, uyuz kişi.
    (darp, 08.03.2009 00:32)
  17. delirtmeye programlı insandır.

eğer ilk hareketiyse, ok'a cevaben "yay" iğrençliği sunulabilir.

ikinci hatada " mızrak " olarak mesaja karşılık verirsiniz.

ha baktınız alışkanlık halindeyse terbiyesizliği, " o ok *ötüne girsin emi?" denilir ve yola devam edilir.
    (dertli bahattin, 08.03.2009 00:39)
  18. bedava mesaj hakkı olan insandır.
    (bir martıyım ben, 08.03.2009 00:44)
  19. u zun lafın kısasını yazanlar
    p iç gibi gidip ortada bırakırlar
    u kela tavırlar
    z annımca bunu kızlar yapar
    u muyorum bu giri götümde patlar
    n asıl olsa feministtir tüm duygular..

s antraller böyle para kırar
    m esajda hep erkekler uzun tutar
    s allamasyon yapar
    e mbesil gibi ortada bırakırlar..

o k diye mesaj atarlar
    k arikatürde bile böyle kısa tutmazlar

d üz adam mantığı tutarlar
    i bneliği ön sırada kovalarlar
    y erine göre muamele yaparlar
    e elini kolunu bağlı tuttururlar

c evap atmazsan göt olduğunu anlarlar
    e n güzelini en sona saklarlar
    v ahim bir durumu ortaya atarlar
    a ğzı açık avanaklar
    p embemsi hayallere dalarlar

a tınca uzun mesajı şaşırtırlar
    t adını damagında bırakırlar
    a nsızın çıkarlar
    n asıl olur da boş mesaj atarlar

i bneliği diz boyu olanlar
    n anesini bol keseden tutanlar
    s eslendiğim bu tür insanlar
    a kıllı olsunlar
    n eden yazıyorum diye bana sormasınlar...
    (bi sor neden yazıyorum, 08.03.2009 01:07)
  20. çoğu zaman insanı çıldırtan insandır. msn'de de uzun uzun yazdığınız şeyleri hmm... diyerek ya da gülücükle geçiştirirler ki bu daha da çıldırtıcıdır.

gel gelelim bu insanların böyle sizi tek kelimeyle geçiştirmesi bazen işinize de gelebilir. bununla alakalı bir anektodu ileteyim.

lise birdeyim o zamanlar, üst sınıftan bir kızın peşinden koşuyorum. o sene de o üst sınıfa yenice bir eleman gelmiş. ne zaman görsem adamı ilgilendiğim kızın yanında. bir gün yurttan çarşı iznine çıktım. sevisle gideceğim çarşıya kadar. adamın yanına oturdum. bizim eleman kalk diyor bana oturduğum yerden. neymiş o kız oturacakmış oraya, ayakta mı kalsınmış falan filan. normalde kalkardım ama o it dedi ya öyle, kalkmıyorum. hem o hayvanın yanına oturacağına ayakta kalsın kız. neyse gerginlik çıkarmadı çocuk. yalnız artık uyarılma zamanı geldi diye düşünüyorum. inince gittim kenarda dedim, "bak buralarda fazla kızlarla yakın olma, yanlış anlaşılır" (doğrudan niyetimi söyleyemiyorum ya, cemaat okulunda okumamızdan dem vuruyorum.). neyse bu iplemedi, biraz konuştu falan, biz sadece arkadaşız falan filan. en sonunda da ekledi hem birader bugün bacım yarın ihtiyacım. fazla uzatmadım.

gel zaman git zaman bu eleman gitti başka şehre. bir haftasonu okula girdim, kızın oturduğu sırayı buldum. sıranın altından bir defter çıktı. biraz karıştırdım (sanki cıa'in gizli dosyaları çıkacak ya içinden) içinde bu elemanın msn adresi çıktı. deftere yazdım, çizdim sonra yurda çıktım. akşam konuşurken muhabbeti geçti üst sınıflarla sonra dumura uğradığım an geldi:

-lan o defter hande'nindi herhalde. onlar yanyana oturuyorlar.

bahsi geçen kızımız da okulun en popüler kızlarından. defterine yazdıklarım da beni beter eder icabında.

sonra benim ilgilendiğim kıza mesaj attım o defter kimindi diye. sonuna da ekledim, bak hayat memat meselesi diye. tek kelimelik bir cevap geldi: hande. ulan ben hayat memat meselesi demişim sen tek kelimeyle geçiştirmişsin. olacak şey mi? o an umrumda değil, gece okula sefer yapılıp defterden o yaprak kopartılacak. ben onun hesaplarıyla meşgulüm. hem sorsa ne cevap vereceğim? yav ben sen elemanın msn'ini falan almışsın adamın ettiği laflara rağmen sanmıştım da, ondan iyi bir kalaylamıştım mı diyecem? ne güzel etti işte tek kelimeyle geçiştirdi de.
    (whitestorm, 08.03.2009 01:37)
  21. - yayla atılan, ucunda sivri bir demir bulunan ince ve kısa tahta çubuk ?
    + ok
    - yön göstermek amacıyla belli yerlere konulabilen, oka benzer işaret ?
    + ok
    - bir dairede bir kirişin ortasında bu kirişi gören yayın ortasına indirilen doğru parçası ?
    + ok
    - adriana lima erkekmiş olum
    + ok.....ha siktir len !
    (selçukdereliseninanannereli, 08.03.2009 02:09)
  22. (kira, 28.03.2009 05:26)
  23. (butterflyeffect, 26.05.2009 20:16)
  24. parmaklarımın o kadar yorulmasından sonra gözlerimi hiç yormayan mesajı atıpta beni sinir eden, bazen de güzelce küfür yiyen insandır.
    (nickcode, 26.05.2009 20:17)
  25. annedir.sen ona uzunca durumu açıklarsın açıklarsın, sonra karşılığında gelen mesaj: tamam.
    sözkonusu anne olunca, "ok"in yerini "tamam" alıyor haliyle.gerçi babadan o bile gelmez, mesaj yazmayı bilmez, öğrenmeye de çalışmaz çünkü.
    (görmedimduymadımbilmiyorum, 26.05.2009 20:25)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil