mahsun kırmızıgül'ün kot pantolon ile jet ski'ye binmesi. ayrıca yine mahsun kırmızıgül'ün klipteki bayanı sabit tutarak, kafasını bayanın bir sağ tarafından, bir sol tarafından göstermek sureti ile "allahını seveyim, canımı (a harfini uzatıyoruz caaanımı gibi) vereyim, uğrunda öleyim, bebeğim benim." demesi.
parabola klibinin unutulmaz sahnesi boldur. özellikle de sonlarında 3.gözün oluşumu beni dumura uğratmıştır, melodinin de gazıyla apışıp kadığımı hatırlarım..
a perfect circle -passive ,hatun kişinin küvetten musluktan düşen bir su damlasıyla birlikte parçanın kopma noktasında küveti parçalayarak fırlaması...
rem - losing my religion klibinde solistin (adını bilmiyorum malesef) kollarını dirsekten bükmek suretiyle dansa benzer figurler yapması ve etrafında hafiften dönmesi.
görünce aklıma geldi a perfect circle'in judith parçasının klibinin bi yerinde paz lenchantin saçlarını toplaması. neden bilmiyorum ama bi türlü unutamıyor insan.
grup vitaminin tüm kliplerinin tüm sahneleri. hele kayahanın klibiyle dalga geçtikleri o sahne. "al aşkını sok gözüne" şarkısında selçuk beğendiği hatunun otel odasına sürekli servis yapıyor ama bir türlü hatundan yüz bulamıyor. en son mücevherle geldiğinde kapıyı açan iki izbandut selçuk'u odaya çekiyor 2 sn. sonra odadan çıkışı ve öpücük atması unutulmaz. hala ilk defa izlemiş gibi gülüyorum.
banu alkan'ın neremi neremi isimli başarılı(!) parçasına çektiği klipteki havuzlu sahne.bol göğüslü ve bol silikonlu olan.hangi açıdan unutulamadığını söylemeye gerek kalmadı heralde.
(bkz: kabus)
(bkz: anne korkuyorum)
motörhead'in killed by death klibinde lemmy'nin, cenazesinde papaz dua okurken bir anda mezardan motosikleti ve şoför gözlükleriyle fırladığı ve motör hatunu motorun arkasına atıp mekanı terk ettiği sahne. zaten absürd sahnelerle dolu olan klibin sonunda iyice dumura uğratır.