belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · geniş aile
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · galatasaray
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · yaran diyaloglar
  8. · dinden çıkmak
  9. · 4

unutmak istemek  

1. unutamamakla sonuçlanan bir arzudur.

(bkz: isteyince unutamassın ama unutunca da istemessin)
    (gülümsün, 10.06.2005 22:51)
  2. onun seni unuttuğunu bildiğinde şiddetlenen arzu..

(bkz: acının dinmesini istemek)
    (bkz: güne onu düşünerek başlamaktan nefret etmek)
    (amy, 10.06.2005 23:28)
  3. istedikçe olmayan hadisedir unutmak...
    istemekle kalmayıp,kafayı duvara vurup, karpuz gibi dağıtmakla olur.
    (luto, 20.04.2007 22:12 ~ 22:12)
  4. unutmak istediğim pek çok yaşantım var içimde gizli gizli kanayan. pek çok an, derin yaralar açan. beklenmedik bir anda havadaki bir kokuyla, telefonun bir çalışıyla uyanan, sonra günler ve geceler boyu peşimi bırakmayan anılar.

unutmak istediğim yüzler, geceler, yürüyüşler, bekleyişler, uyanışlar var. unutmak istediğim gülümsemeler, iç çekişler, kucaklaşmalar, vedalar ve kavuşmalar var. unutmak istediğim bir başka ben var içimde.

unutulamayan bir gece. unutulmuş anılar. hatırlamak istediğim her şey dağılıp parçalanıyor beynimde. hatırlamak istediğim her şey unufak oluyor ve hepsi unutmak istediklerime bırakıyorlar yerlerini. o yüzden her şeyi silmek istiyorum bu gece.

her şeyi unutmak istiyorum. adımı, nereden gelip nereye gittiğimi, en sevdiğim şarkının sözlerini, kahveyi nasıl sevdiğimi. unutmak istiyorum. her şey uçsun gitsin geride sadece boş teneke bir kutu kalsın istiyorum. her gördüğüm insana ilk defa görüyormuş gibi bakmak, duyduğum hiç bir sesi ve şarkıyı anımsamamak istiyorum.

yüzüme bir yabancıya aitmiş gibi bakmak, derinliklerimi ve sığlıklarımı bilmemek istiyorum. zaaflarım ve güçlü yanlarım kalın bir sis perdesinin arkasında kaybolsun ve geçmişi ya da geleceği olmayan, sabit, belirsiz, şekilsiz bir insan olayım istiyorum.

acılar ve mutluluklar birbirine girsin ve artık bana ait olmayan bir hayatta, bir yabancı gibi suskun ve sade varolayım istiyorum.
    (te5ir, 27.06.2007 05:11)
  5. (bkz: olvido)
    (weirdlola, 19.11.2008 21:18)
  6. yaşanılmışı yok etmek isteyen umarsız kişinin umarsız kara delik arayışıdır. yazıktır. boşunadır. yine de çabadır.. yaşanacaklara yol açmak uğruna harcanan.. kimi zaman.. kimi zaman da saygısızca bir inkardır. yaşanılmışa karşı ayıptır. yaşamış olan da aynıdır yaşayacak olan da nitekim. hayat aynı hayattır. kaçış yok. çıkmaz sokak. park yasak.
    (charlie, 19.11.2008 21:36)
  7. (bkz: unuttum demek hatırlamaktır)
    (neva, 19.11.2008 21:44)
  8. asla unutamamaya sebebiyet verecek olan eylemdir.

aklında sürekli "unutmalıyım!" kelimesi çınlarken, neyi, neden unutman gerektiğini düşünmeye başlarsın.

yaşadığın acı tatlı her şey bir anda etrafını sarar. birden yerinden fırlayıp unutmalıyım artık dersin. yeniden her şeyi daha detaylı hatırlamak ve asla unutamamak için.
    (ppr, 29.06.2009 00:39)
  9. unutmak istemek haline dönüştüyse hiç akıldan çıkamayacak olandır.
    (dondurmalısufle, 29.06.2009 16:55)
  10. sebebi de unutamaktır,sonucuda.
    (swetlana, 17.09.2009 06:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil