|
|
- ayna nın şarkılarından biri.
sen de unuttum hayalleri
sen de unuttum sevilmeyi
bari sen unutma beni
- (bkz: esmeray)
- incecik açılmış ve uygun şartlarda kurutulmuş yufka, siyah pekmez (isteğe bağlı olarak dut ya da üzüm pekmezi olabilir) ve ceviz ile yapılan bir tatlı. yufkaları parçalayıp bir tepsiye cevizler arada kalacak şekilde kat kat dizmek ve üzerine sıcak pekmezi dökmek şeklinde iki adımdan ibaret gibi görünen hazırlama süreci aslında dışı seni yakar içi beni misali çok ustalık ister. zira pekmezin uygun sıcaklığını ve cevizlerin yufkalar arasına adil bir şekilde yerleştirilmesini temin etmek sanıldığı kadar kolay değildir. yufkaları tekrar hamur etme riski sözkonusudur. ayrıca soğutulmadan sıcak sıcak yenmelidir. bu yüzden aman bütün hazırlıklarımı misafirler gelmeden 5 saat önce bitirmiş olayım düşüncesindeki insanlara uygun bir ikram değildir. ayrıca anadolu'da bir yerde bu tatlının hazırlandığını öğrenen bir vezirin soğutmadan yetişmek için yolda bir at çatlattığı anlatılır.
- metin şentürk'ün aynı adlı dizisinin şarkısı.sözleri de şöyledir;
bir resim saklarım kalbimde ucundan birazcık yırtılmış
başını öne eğmiş yine güzel kız
güzel kız, utanmış.
hüzünlü acı dolu gözlerin ah, sakın yapma bunu bana!...
gül biraz güneş doğsun içime
bakayım sana doya doya
unutma unutma beni, kalbimde saklarım resmini
unutma unutma beni, ölsem de unutmam ben seni
- (bkz: unutama beni)
- dahiler topluluğu turgul ailesinin hikayesini, geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz usta senarist sulhi dölek'in senaryosunu yazdığı; son yılların en iyi tv yönetmeni türkan derya'nın yönettiği, başrollerden birinde de şevket altuğ gibi büyük bir oyuncunun yer aldığı ama bir sezonda batan tv dizisi... eh, ne alemi vardı bu kadar mükemmel bir kadroya metin şentürk'ü sokmanın??
- unutulmak ölmek gibidir... ölüm kadar ürkütür insanı. var gücümüzle hayata sarılmak ister gibi bir yalvarıştır bu, "unutma beni "
- "önemsiz olduğumu hissetmek istemiyorum,
en azından bir iz bırakmış olduğumu hissetmem gerek...
unutma beni,
unutulmak yok sayılmaktır,
yok sayma beni..."
- bu mükemmel şarkının sözleri eksikmiş yazık. işte esmeraydan geliyor. unutma beni:
boğazında düğümlenen hıçkırık olayım
unutma beni, unutama beni
gözünden damlayamayan göz yaşın olayım
gölgen gibi adım adım
her solukta benim adım
ben nasıl ki unutmadım
sende unutma beni, unutama beni
bitmek bilmez kapkaranlık geceler boyunca
unutma beni, unutamam beni
ayrılığın acısını kalbinde duyunca
sevişirken, öpüşürken
yapayalnız dolaşırken
unutmaya çalışırken
unutama beni, unutama beni
- sessiz feryadımdır sana.
gözlerinde gözlerimin izi kalsın, avuçlarında sıcaklığım.
kulakta üç kemik vardır: çekiç, örs ve üzengi...
her birinde bir kelimemi sakla emi!
parmaklarında saçlarımın kokusu,
dudaklarında dudaklarımın tadı kalsın. unutma!
terli terli soğuk su içme. geceleri üstün açık uyuma.
bir de zihninde bir oda ver bana beynin toprağa karışana dek orada kalayım.
büyüttüğümüz o çiçekleri soldurma.
bak! dokunduğum eşyalarda parmak izlerim yanıyor.
söndür onları!
bak. zaman nasıl da kemiriyor hatıramı...
yüzüm siliniyor aklından.
burnumun şekli, gözlerimin rengi siliniyor.
usulca bir silüete dönüşüyor fotoğrafım.
kenarlarını kalemle bir daha çiz!
sulu boyalarını al. renklerimi tamamla.
ışıkları sönmüş o sahnede bir başıma bırakma beni.
daha söyleyecek sözlerim var sana
unutma beni.
- (bkz: hatırla sevgili)
- (bkz: beni unutma)
- bizim evin halleri dizisinin yapımcılarından 19 mayıs'ta başlamış yepyeni, tazecik günlük dizi. başrollerinde ankara devlet tiyatrosu'nun önde gelen isimleri oynuyor. dizi her gün fox tv'de 15.30'da yayınlanıyor. tiyatro sezonunun bitimi üzerine canı sıkılanlar için iyi bir alternatif olacağa benziyor, elbette sahnelerin yerini tutamasa da.
- harika bir el hareketinin(burada şak diye efekt verin bakıyım, hah şimdi oldu) ardından ''oldu, saklayıpta turşu mu yapcam senden?!'' deyip , baştan savulması gereken kişicanın söylediği laftır bu, aman sakın kanmayın yoksa siz unutulursunuz işin, eğer sizde nevi şahsına münhasır kişinin pılı pırtı kaldıysa da onları da gönderin arkanızdan vikvik yapmasın hem böylelikle süreci de hızlandırmış olursunuz, sonra ne biliyim allen iverson hayranı falan olun odanıza onun resminin yerine iverson resimleri asın, onun atkısı eğer hala duruyorsa dolapta üstüne terli t-shirtinizi atın zaten o iğrenç parfüm kokusunu ancak bastırırsınız.bu arada aman sigaraya, içkiye de vurmayın kendinizi.gece sakın uykusuz kalmayın erken yatın erken kalkın, artık hayatınızı bok eden de yok vakti geldi herşeyi düzene sokmanın.
- bütün karakterlerinde sesli bir şekilde kendi kendine konuşma gibi bir durum olan fox tv dizisi.
- (bkz: unutma beni çiçeği)
|