unutamam unutmam
hiç kimseyi hiç birşeyi ben
ne kendi aşklarımı
nede başkalarınınkini
ben ne çektiğim ne çekilen acıları unuturum..
bilhassa eski dostları
bitmeyen sohbetleri birbirimizin hayatlarına sımsıcak sahici saf dokunuşları..
sezen aksu'nun uzun zamandan beri yazdığı en mükemmel sözlere sahip aşkı.mustafa ceceli'nin sesi de çok güzel.duyduğun anda ağlatabilen,insanın içine işleyen mükemmel bir şarkı.
enbe orkestrasının 2007 çıkışlı ilk albümünde mustafa ceceli adlı aranjörlükten yorumculuğa terfi eden enfes ses tarafından söylenmiş mükemmel ötesi sezen aksu şarkısı...
yazarın notu: ya bu kadın gerçekten normal değil, bi kez daha anladım...bu nasıl bi şarkı sözüdür, bu nasıl bi duygusallıktır...
böyle bin yılda bi gelebilecek bi kadınla aynı dönemde yaşamak, onun bu gibi şarkılarıyla ağlayabiliyor olmak o kadar müthiş bişey ki...umarım hakettiği değeri verebiliyoruzdur...umarım...
ve yine mahfettin beni sezen...hayatın aslında güzel bişey olduğunu bi kere daha gösterdin...allah seni başımızdan eksik etmesin...ki sen de böyle şarkılar yapıp, beni her seferinde mahfetmeye devam et...
enbe orkestrasının düşler adlı albümünde mustafa cecelinin seslendirdiği, sözleri de sezen aksuya ait olan damar(evet damar!) şarkı. ''benim ciğerim yanar, ten oyalanır can kanar'' ne demektir ya? öldürür insanı bu şarkı. gerçekten müthiş!
klibiyle beraber ele alınması gereken şarkıdır. zira ses-müzik ve klip başarı olarak birbirini destekleyip, 3'ü bir arada etkisi yaratmaktadır. klibini izleyene kadar biraz arabesk bulduğum, izledikten sonra da hastası olduğum şarkıdır. http://www.trtube.com/...
açık radyo'daki programında nakaratını sezen'in de mırıldandığı şarkı. alçakgönüllülük yapıp "asla mustafa gibi söyleyemem" demiştir. söylersin sezen... yak bizi.
ben sana küsüm aslında'nın küçük kardeşi.
evet tek başına gayet büyük bir şarkı, ama yanında ben sana küsüm aslında gelince küçük kalıyor.
sezen'in "ciğerim yanar" diye haykırdığı, "ten oyalanır can kanar" diyerek aştığı, "iki gözüm iki çeşme haberin yok" diyerek yaktığı, kırıp döktüğü şarkı.
sezen'in nihayet nakaratına da mustafa ceceli'nin hastalığı sebebiyle sesini kattığı şarkı...
ne de iyi etti, gerçi bunu tek başına, bir de konsere ilk çıktığında, daha şarkı piyasada yokken söyleseydi, ikinci bir "ben sana küsüm alsında" vak'ası yaşamaktan korkardı bu gönül de, olmadı.
olsaydı da şikayetimiz olmazdı, korku gayet insanı neticesinde.
çalışırken radyoda duyulduğunda bile, iş arkadaşlarına da aldırmadan gözlerden birkaç damla yaş düşürebilendir.
geçti! hayır hayatımdan gelip geçmedi, asla unutamayacağım. zamanın kollarında avunsam da zaman bile unutturamayacak bana. sadece şimdiki zamanı yaşamak için çok geçti. zamanlara hükmetmek, bir kasetmiş gibi başa sarmak için çok geçti. şimdiki zamana iyi hiç bir şey bırakmadık. ama bunu değiştirmek için çok geç kaldık. canımın çoğu kaldı sende..