bu mısralardan da sonra insan egosunun, bencilliginin ulasabilecegi son nokta olarak nitelendirilebilcek dize zira bu cümleleyi biri bana kursa hemen unuturum.
ne zaman duyulsa insanın içini burkan
midesine sancılar sokup boğazını
düğüm düğüm eden bir şarkıdır
hele unutulmuşsanız ama unutamamışsanız
bu parça sizi komaya sokar
şurası bir gerçektir
siz unutmasanız bile
karşı taraf hep unutur
ayrıca bu şarkının tamamlayıcısı olarak
(bkz: unutulur)
bu şarkının bir de yeditepe istanbulda fırat tanıştan dinlenmesi gerekmektedir bir insan bir şarkıya nasıl bu kadar duygu katabilir kesinlikle insanın içine işliyor.
"gel tezkere" haricinde, esmeray'ın unutulmayan tek şarkısıdır. başka da şarkısı yoktur zaten. çok da ego bir şarkıdır kanımca. tanrısı olana, olmayana, tüm şovenistliğinizle edebileceğiniz en yerinde bedduadır ayrıca. işin tezatı bu şarkıyı dinlerken, kendi halinize de acırsınız bir bakıma "unutamıyorum ulan" gibilerinden. o yüzden egonuzu zedeler, onu tamir etmek için bir yandan da kendiniz için dilediğiniz iyi dilektir, "unutulmayayım inşallah" şeklinde.
dinlenmeye cesaret edilemeyen şarkılardandır. öyle ki, duygulanmadan hey gidi denip dinlenecek nostaljik şarkılardan değildir. duygulanırsınız, ama bu sefer "gözünden damlayamayan göz yaşın olayım" gibi bir dizeyle sizi kilitler. beddua gibidir, bir kere gerçekçidir. önce banudan unutulur dinlenir, kendini kandırmak istemeyen bünyeler arkasından esmerayla en gerçek ve en içten dileklerle unutama beni yi söyler...
aslında çaresizlik kokan bir istek cümlesidir. ne olursa olsun unutulucak olmak acı bir gerçektir. ama yine de esmeray'ın eşsiz yorumu güç verir insana belki unutmaz dersin unutamaz.
zamanında ışın karacanın yaz ayları için hazırlanmış sikindirik keremcem dizilerinin birinde söylediği şarkı.her ne kadar şarkının hakkını versede esmerayın yorumu başkadır içini ezer adamın.
gün gelip çekeceğim bir filmde öyle bir kullanacağım, ki "unutama beni" mi yoksa "unut ama beni" mi denildiği anlaşılmayacak, seyircinin yorumuna bırakılacak cümle. şimdiden söylüyorum, senarist olarak 'unutama beni'yi tercih ediyorum ben. zaten hikaye hazır, senaryo hazır, prodüksiyon hazır, yalnız o duyguyu verecek, seyirciyi ikileme sokacak bayan oyuncu arayışı sürmekte.
"şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler, şimdi bana seninle bir ömür vaadetseler, şimdi bana "yeniden ister misin?" deseler, tek bir söz bile söylemeye hakkım yok.."