belki ilginizi çeker
  1. · fırat tanış
  2. · eski sevgilinin yeni sevgilisinden ayrılması
  3. · esmeray
  4. · unutma beni
  5. · dostum hard demişsin soft çıktı
  6. · boğazında düğümlenen hıçkırık olayım
  7. · unutama beni
  8. · kadın şarkıları
  9. · unutamam seni
  10. · beddua gibi şarkılar
gündem
  1. · banu güven
  2. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  3. · aşk
  4. · author
  5. · okan bayülgen
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · erkekte ses tonu
  8. · 31
  9. · canadian recording industry association

unutama beni  

1. 1974 yılında yapılan toplu iğne beste yarışmasında esmeray'a birincilik kazandıran güzel şarkı
    (vonalı, 18.05.2004 12:39)
  2. sırf aşk yarası bile değil, size kazık atmış bi insana edilecek en büyük ve en sağlam beddua heralde..
    (bınar, 19.05.2004 11:34)
  3. sevişirken, öpüşürken
    yapayalnız dolaşırken
    unutmaya çalışırken
    unutama beni, unutama beni

bu mısralardan da sonra insan egosunun, bencilliginin ulasabilecegi son nokta olarak nitelendirilebilcek dize zira bu cümleleyi biri bana kursa hemen unuturum.
    (big mouth, 27.05.2004 00:17)
  4. ibrahim tatlıses şöyle açıklar "yani unutabileme"
    (greeen, 29.07.2004 01:24)
  5. (bkz: esmeray)
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 15.04.2005 01:39)
  6. sanırım ancak ölünce kurtulabileceğim şarkıdır.
    zira kaçsak da kurtulamıyoruz bu şarkıdan, her bayram günü en azından karşımıza çıkıyor.
    (right lane must exist, 15.04.2005 09:17 ~ 11:54)
  7. ne zaman duyulsa insanın içini burkan
    midesine sancılar sokup boğazını
    düğüm düğüm eden bir şarkıdır
    hele unutulmuşsanız ama unutamamışsanız
    bu parça sizi komaya sokar
    şurası bir gerçektir
    siz unutmasanız bile
    karşı taraf hep unutur
    ayrıca bu şarkının tamamlayıcısı olarak
    (bkz: unutulur)
    (anakin skywalker, 07.07.2006 21:21)
  8. bu şarkıyı her dinleyişimde boğazıma bir şeyler düğümlenir..özellikle

gölgen gibi adım adım
    her solukta benim adım
    ben nasıl ki unutmadım
    sen de unutma beni, unutama beni

kısmında, devreye bir de arka fondan yanık bir keman sesi girince gözlerim buğulanır..
    başa alırım şarkıyı..
    bir daha, bir daha dinlerm..
    (rafael, 25.07.2006 22:27)
  9. bu şarkının bir de yeditepe istanbulda fırat tanıştan dinlenmesi gerekmektedir bir insan bir şarkıya nasıl bu kadar duygu katabilir kesinlikle insanın içine işliyor.
    (des, 21.06.2007 15:05)
  10. ah etmenin en güzel ifade edilmiş hallerinden biridir.
    (labarba, 28.08.2007 16:20)
  11. "gel tezkere" haricinde, esmeray'ın unutulmayan tek şarkısıdır. başka da şarkısı yoktur zaten. çok da ego bir şarkıdır kanımca. tanrısı olana, olmayana, tüm şovenistliğinizle edebileceğiniz en yerinde bedduadır ayrıca. işin tezatı bu şarkıyı dinlerken, kendi halinize de acırsınız bir bakıma "unutamıyorum ulan" gibilerinden. o yüzden egonuzu zedeler, onu tamir etmek için bir yandan da kendiniz için dilediğiniz iyi dilektir, "unutulmayayım inşallah" şeklinde.
    (shiba, 11.12.2007 18:26 ~ 17.05.2008 19:58)
  12. dinlenmeye cesaret edilemeyen şarkılardandır. öyle ki, duygulanmadan hey gidi denip dinlenecek nostaljik şarkılardan değildir. duygulanırsınız, ama bu sefer "gözünden damlayamayan göz yaşın olayım" gibi bir dizeyle sizi kilitler. beddua gibidir, bir kere gerçekçidir. önce banudan unutulur dinlenir, kendini kandırmak istemeyen bünyeler arkasından esmerayla en gerçek ve en içten dileklerle unutama beni yi söyler...
    (dum spiro spero, 11.02.2008 01:04)
  13. aslında çaresizlik kokan bir istek cümlesidir. ne olursa olsun unutulucak olmak acı bir gerçektir. ama yine de esmeray'ın eşsiz yorumu güç verir insana belki unutmaz dersin unutamaz.
    (billy, 21.07.2008 00:25)
  14. söyleyecek kimseniz olmadığında bile acıtan şarkı.zira karşıdaki kişi tarafından zaten unutulmuşsanız bu cümleyle beddua etmek boşunadır.
    (hüzünden bozma mutluluk, 21.07.2008 02:49)
  15. levent yüksel'in harika bir şekilde yorumladığı kült şarkı.
    (guenhwyvar, 03.10.2008 16:57)
  16. bölerek söylendiğinde bile anlamlı olabilen söz. unut ama beni.
    (fitnefücur, 03.10.2008 17:28)
  17. zamanında ışın karacanın yaz ayları için hazırlanmış sikindirik keremcem dizilerinin birinde söylediği şarkı.her ne kadar şarkının hakkını versede esmerayın yorumu başkadır içini ezer adamın.
    (leave me alone, 25.01.2009 23:17)
  18. rahmetli esmeray'ın, o buğulu sesiyle söylediği en güzel şarkılardan biri.
    (bir şeyler olacak yarın, 25.01.2009 23:18)
  19. siyah beyaz trt günlerini anımsatan, dinledikçe güzelleşen, güzelleştikçe dinlenilen şarkı.

(bkz: yine mi güzeliz yine mi çiçek)
    (sugibiazizol, 01.02.2009 20:50)
  20. gün gelip çekeceğim bir filmde öyle bir kullanacağım, ki "unutama beni" mi yoksa "unut ama beni" mi denildiği anlaşılmayacak, seyircinin yorumuna bırakılacak cümle. şimdiden söylüyorum, senarist olarak 'unutama beni'yi tercih ediyorum ben. zaten hikaye hazır, senaryo hazır, prodüksiyon hazır, yalnız o duyguyu verecek, seyirciyi ikileme sokacak bayan oyuncu arayışı sürmekte.

"şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler, şimdi bana seninle bir ömür vaadetseler, şimdi bana "yeniden ister misin?" deseler, tek bir söz bile söylemeye hakkım yok.."

diye de bitireceğiz.
    (aburcubur, 01.02.2009 22:20)
  21. (bkz: en güzel beddua)
    (kymindis, 02.04.2009 00:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil