belki ilginizi çeker
  1. · ezilmişler ve aşağılanmışlar
  2. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · zongul ducks
  7. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  8. · bakmayan arılar
  9. · atatürk köşesi

unizhennyye i oskorblyonnyye  

1. ezilenler adıyla dilimize çevrilen aslı ezilmişler ve aşağılanmışlar olan dostoyevski kitabı.gerçek hayatında bir kıza tecavüz ettiği gibi dedikodulara maruz kalan ustanın bu kitapta küçük bir kız üzerinde yoğunlaşarak anlattığı bir hayat hikayesi vardır.eleştirmenlerce bir günah çıkarma kitabı olduğu iddaa edilmiştir.
    (deliyayla, 27.08.2007 02:45)
  2. çok çarpıldığımı ve inanılmaz etkilendiğimi söylemem güç, ancak pek çok eleştirmenin dostoyevskinin budalası için bir giriş olduğunu söylemesi en azından kitaba bir umut katıyor.
    hikayeler bizim buralara pek yakın, bildik yeşilçam öykülerinden farkı yok, günahkar kız affedemeyen ama içi içini yiyen bir baba ana temalı olsa da esas kızın garip ve anlışılmaz aşk anlayışı ve bu esas kıza bu aşkı yaşamasında yardım eden diğer karakterler hafiften ilginç.
    yine bu kitap için dickensin romanlarına benzer tarafları var deniyor, ben de, acizane, az buçuk aynı tadı aldım diyebilirim.
    ilk olarak 1861'de basıldığı için devrim öncesi rusyasına bir bakış adına faydalı oluyor ve bittabi devrim öncesi rusyası da tüm insanlık tarihi gibi ezenler ve ezilenlerden oluşuyor.
    aşk, aile ve gurur üzerine sıkıcı olmayan bir roman denilebilir en son.

p.s.bendeki çeviri altın klasiklerin 1969 basımı ve ezilenlerolarak basılmış, pek çok yayınevi ezilenler olarak bassa da iletişim ve birkaçı ezilmişler ve aşağılanmışlar olarak basmış.
    (khaki, 10.05.2009 20:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil