university of allah 

adana çık aradan

1. iskender ali mihr efendi hazretlerinin sanal ortamda eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleri yürüten ilim irfan yuvasıydı bir ara. geçen gün girmeye çalıştım sunucu bulunamıyor dedi. allah allah?

http://www.universityofallah.org/
    (wondrous, 02.11.2005 11:33)

2. ilk duyduğumda allah affetsin
    --allah da derslere giriyo muymuş???
    şeklinde tepki vermeme sebep olan kendisini mesih ilan etmiş zati muhteremin üniversitesiymiş...
    (palantir, 02.11.2005 11:35)
  3. (bkz: ilahiyat fakültesi)
    (somnambule, 02.11.2005 12:55)
  4. rektörle ilgili atıp tutmanın büzük istediği okuldur o zaman.
    (tori, 02.11.2005 14:33)
  5. sitesinde akademik takvimi olan üniversite. yaz okulu bile var.

(bkz: öeh)
    (akaydo, 14.07.2006 10:10)
  6. (bkz: allah şifa versin)
    (bermuda, 14.07.2006 10:15)
  7. ilginç ve orjinal bir "din sömürüsü üzerinden kar sağlama" yöntemi.
    bundan yıllar önce de yurt dışında milli görüş oluşumu insanların birikimlerini alıp holdingler kurmuştu. tabi sağlanan karlar üst tabaka milli görüşçülerin cebine akıyordu. giden paralar bir daha geri gelemedi.
    işte bu üniversite fikri bu yüzden çok daha orjinal, ilginç ve zahmetsiz.
    iskender ali mihr efendiyi tanımak, görmek ve bu fikirleri yüzünden cübbesinden öpmek, gözlerinden yalamak istiyorum.
    allah akıl fikir versin.

ek: birden bu adamı altın rengi cübbesi ve sünnet düğününden kalma asasıyla amerika'da oradan oraya gezinen biriymiş gibi hayal ettim. başka birine mi benzettim acaba?
    (peng, 14.07.2006 10:39)
  8. her sınıfın ikinci dönemde nükleer fizik diye bir seçmeli dersi olan sanal eğitim kurumu.
    (peng, 14.07.2006 10:48 ~ 10:50)
  9. internet üzerinden "türkiye için değil, dünya için de değil, tüm kainat için" hak dinini yayan üniversite. sayın rektörümüz kainattaki dünya dışı diğer canlıları tespit etmiş, hatta onların dini karmaşalar yaşadığını da saptamış ve onları islama * çağırmak için bu üniversiteyi kurmuş. tabi bundan faydalanmaları için bizim internetimize girebilmeleri, ingilizce ya da türkçe öğrenmeleri - ve en ilginç kısım - ders ücretlerini yatırabilmeleri gerekiyor.

neyse, hikmetinden sual olunmaz herhalde. *
    (haşmet asilkan, 14.07.2006 11:12 ~ 15.07.2006 16:52)
  10. siteden alıntı :

sinavda yasanilan bir problem veya sorulmak istenen bir soru rehber ögretmene ulastirilmak istendiginde sadece mail ile iletisim kuruyoruz. mail disindaki hiç bir iletisim yöntemini kullanmamaya çalisiyoruz.

bunun nedeni sizlerin de bildigi üzere university of allah bir bilgisayar üniversitesi olup herhangi bir binasi bulunmamaktadir. tabii bu durumda da rehber ögretmenlerin sürekli olarak bulunduklari bir yer sözkonusu degildir. rehber ögretmenler kendilerine iletilen bütün sorulari nerede olurlarsa olsunlar en geç 24 saat içinde university of allah için kendilerine tahsis edilmis olan mail adreslerinden size cevaplamaktadirlar.

belki ilk bakista sorun telefonda iletildiginde sanki daha kisa sürede çözüm saglanilabilir gibi görünse de aslinda daha zor olmaktadir.

diyelim ki; rehber ögretmene telefonla ulasip bir problemi bildirdik ve kendisinin çözmesini istedik. rehber ögretmenin bu problemi çözebilmesi için internette olmasi gerekiyor ama ögrencilerin aradigi her dakikada internete bagli degiller. böyle olunca sizin probleminizin not edilmesi bunun çözümlenmesi size ulsmasi daha da zor ve takip edilmesi imkansiz hale geliyor.

her bir rehber ögretmenin 100’den fazla sayida ögrencisi oldugunu ve hergeçen gün bu sayinin arttigini gözönünde bulundurdugumuzda siz degerli university of allah ögrencilerinin problemlerinin en saglikli ve en kisa sürede çözüme ulasmasinin tek yolunun mail ile iletisim kurmaktan geçtigini önemle vurgulamak isteriz.

yukarida da belirtildigi gibi sorununuzun çözülebilmesi için internet kullanilmasi gerekiyor. zaten rehber ögretmeniniz internetteyse sizin göndermis oldugunuz maili görecek ve çözümleyip size geri dönüs yapacaktir.

meali: g.tümüz yemiyo lan
    (haşmet asilkan, 14.07.2006 11:19)
  11. bir iskender evrenesoğlu yapımı.

(bkz: nur tv)
    (selenge, 14.07.2006 11:20)
  12. (bkz: üniversitede bütün kızlar veriyormuş)

hadi bakalım sıkıysa...
    (haşmet asilkan, 15.07.2006 16:49)
  13. 2. dönem ders planı aşağıdaki gibiymiş.

1.2.2 dinlerin birlestirilmesi
    1.2.3 tasavvuf ve kur'an kavramlari
    1.2.4 arapça - ders notları
    1.2.5 ıngilizce - ders notları
    1.2.6 islam hukuku - ders notları
    1.2.7 hadis
    1.2.8 kur'an-ı kerim kıratı - ders notları
    1.2.9 ekonomi ve aktüel bilim
    1.2.10 nukleer fizik (seçmeli)
    1.2.11 osmanli tarihi (seçmeli) - ders notları
    1.2.12 kur'an-ı kerim tefsiri
    1.2.13 fıkıh
    1.2.14 kur'andaki islam ile bugünkü islamın karşılaştırılması

http://www.universityofallah.org/...

nükleer fizik? (bkz: asdasdasdasdasd)
    (ver ordan tek kart, 09.01.2008 23:52)
  14. yuh artık başımıza birde bu mu gelecekti dedirten zırvalık.

tempo dergisinde bu konuyla ilgili haber şöyle verilmiştir:

cennetin anahtarı allah üniversitesi'nde!

kendini mehdi ilan eden iskender evrenesoğlu, üniversiteyi açmak için allah'tan emir almış. amaç, 'tüm insanlığı cennete taşıyacak eğitimi verebilmek'miş. okula kayıt için 100 doları gözden çıkarmak gerekiyor.
    "bu üniversite, dinlerin birleştirilmesi hedefine yönelik olarak allah'ın emri üzerine kuruldu." internet üzerinden yayın yapan ve 100 dolarlık küçük bir kayıt ücreti ile, sınavlarda başarılı olunduğu takdirde "allah üniversitesi'nden mezun olma!" şansı veren sanal üniversitenin tanıtım yazısının giriş cümlesi bu.

islamiyet'i, dünyanın tek dini olarak yaymak adına teknolojinin tüm imkanlarını kullanmaktan imtina etmeyen kökten dinci kimliğe sahip mihr vakfı, internet üzerinden eğitim imkanı veren ve 'başka hiçbir dinin asla var olmadığı ve olmayacağı' fikrini destekleyebilmek amacıyla, uydurulmuş derslerle dolu 'sanal üniversitesiyle', mevcut tüm eğitim sistemlerini reddeden bir tablo çıkarıyor karşımıza.

üniversitenin öğrencilere ulaşmasını sağlayan web sitesi, 100 dolar ödeyerek kayıt olanlara, teoloji, tasavvuf, hz. muhammed'in uygulamaları, islam kanunları ve osmanlı tarihinden ekonomiye, hatta nükleer fiziğe kadar uzanan konularda üniversite düzeyinde dört yıllık bir kurs vaat ediyor.

dip notun köşe bucağı:yani nedir bu insanların hali birde inananlar var yazıktır günahtır yapmayın böyle şeyler yahu.
    (hatuninsankişisi, 06.04.2008 21:46)
  15. finalleri pek zor olsa gerek.

(bkz: bir final olarak ölüm)
    (olivia elton john, 06.04.2008 21:50)
  16. mezunlarının allah katında staj yapacağını düşündüğüm üniversite.
    (pembe panter, 06.04.2008 21:59)
  17. medrese tanımını teknoloji ile buluşturan site.
    (jüjjü, 06.04.2008 22:16)