|
|
- universiade kelimesi üniversite öğrencilerinin olimpiyatları anlamına gelen üniversite (university) ve olimpiyat (olympiad) kelimelerinin birleşmesinden oluşmaktadır.
universiade, bir çok spor dalını bir araya getiren bir kültür ve spor festivali olması nedeniyle dünyanın en önemli spor etkinliklerinden birisidir. her iki yılda bir farklı kentte düzenlenen bu oyunlar yaz ve kış oyunları olmak üzere ikiye ayrılır.
yaz oyunlarında müsabakalar; on zorunlu dal ile ev sahibi kentin seçeceği en fazla üç isteğe bağlı spor dalında yapılmaktadır. zorunlu dallar; atletizm, basketbol, eskrim, futbol, jimnastik, yüzme, atlama, su topu, tenis ve voleyboldur.
kış oyunlarında ise altı zorunlu ve ev sahibi ülkenin seçeceği bir veya iki isteğe bağlı spor dalında müsabakalar gerçekleştirilmektedir. zorunlu dallar; alp disiplini, kuzey disiplini, buz hokeyi, hız pateni, biatlon, artistik paten.
yirmi birincisi 2001 yılında, çin'in pekin kentinde, yirmi ikincisi 2003 yılında kore'nin daegu kentinde yapılan üniversite yaz oyunlarının yirmi üçüncüsü 11 - 21 ağustos 2005 tarihleri arasında izmir'de gerçekleştirilecektir.
kaynaklar: ** http://www.universiadeizmir.org/...
http://www.universiadeizmir.org/...(spyder, 31.08.2004 03:56 ~ 03:56)
- kış oyunları 2005 ocak ayında avusturya -innsbruck/seefeld'de yapılmıştır.
yaz oyunları da 2005 ağustos ayında izmir'de gerçekleşecektir.
dünyanın ikinci büyük spor organizasyonu olmasının yanısıra üniversite gençliğinin bilgi sahibi olmadığı bir müsabakalar bütünüdür.
her spor organizasyonunda olduğu gibi gönüllülük esasına dayanan imece ile kent hazırlanmaktadır.
diğer kentlerden gelecek gönüllüler için izmir'liler evlerini açacaklardır.
üçgen vücutlu yüzücülerin havlularını taşımak vb. isteyenler için
http://www.universiadeizmir.org/...
- gönüllülük fikri gerçekten cezbeden oyunlar topluluğu. özellikle arkasında kimsenin olmaması ve tamamen amatör ruhla yapılacak olması cezbetmektedir, ancak o dönemde izmirin gavur kişinin cinsel organı gibi yanacak olması düşündürmektedir. ayrıca fotoğrafçı da arıyorlarmış.
- dersinin olmadığı güne yeni bir ders alan ve o sabah erken uyanacağını idrak eden üniversite öğrencisinin "üniversite!hadeee işin mi yok ya" demesi ile başlayan ve zamanla "ne ise ne=neyse" örneğinde gördüğümüz gibi üniversite ve hade(orjinali haydi fakat argoda hade olarak geçer) kelimelerinin birleşmesi ile "üniversiade" halini alan ve gördüğünüz üzere derin manalar içeren söz...
- türkiye için çok büyük bir tanıtım olacak, 2012 için belki olimpiyatları almamızda referans olabilecek muhteşem olay...
pek iyi duyurulamadığını düşündüğüm ve üzüldüğüm etkinliktir aynı zamanda.
dünyanın her bir köşesinden yüzlerce sporcunun katılacağı, onbinlerce turistin geleceği, izmir'in nüfus patlaması yapacağı etkinliktir. hem de gönüllü olarak çalışabilme imkanı var. tarihinin bana uymamasına çok üzülmüşümdür... gerek etkinlik öncesi verilecek eğitimlerle kişisel gelişim alanında gerek cv'ye yazıldığında dudak uçuklatacak bir referans olarak gerek de harikulade bir spor etkinliği olarak muhteşemdir.
- neredeyse her izmirli üniversite öğrencisinin gönüllü olarak katılacağı organizasyon
(bkz: karın tokluğuna çalışmak)
- (bkz: universiade izmir 2005)
- dünyanın en büyük ikinci spor organizasyonu... türkiye buna ev sahipliği yapıyor ancak henüz hakettiği ilgiyi göremedi... yeni ve daha bomba reklamlar ile türkiye'yi sarsması gereken organizasyon.
- az zaman kalmasına rağmen, hala bir ses, bir yankı getirememiş spor organizasyonu.
mercan dede'yi daha iyi kullanabilirler, yaptırdıkları ritimi daha iyi tanıtabilirler.
allah sizi inandırsın, merkeze 2 saat uzakta yaşıyorum ama benim bile haberim yok yaptıklarından, istanbullu, ankaralı, bitlisli napsın.
- 21/8/2005 tarihi itibari ile 23ncüsü sona ermiş spor oyunları organizasyonu.
bir üniversite sözlüğü olarak arıların katılımda bulunmamaları kadar acı ve utanç veren başka durum yoktur.
- bu kış torino'da yapılacaktır. hatta bi de şöyle bişey var:
http://www.yeppies.org
- bu sene torinoda yapılacak olan benim de gitmeyi düşündüğüm hatta vize almama az kalmış olan organizasyon. vazgeçtim o ayrı.
- (bkz: universiade 2011 erzurum)
|