belki ilginizi çeker
  1. · karaağaç
  2. · ismail köybaşı
  3. · united states of karaağaç
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · 2012
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · seha okuş
  9. · tarlabaşı

united states of karaağaç  

1. özel bir yerdir karaağaç, bünyesinde birçok cem yılmaz barındırır aslında. hepimizin başından mutlaka bir kez geçen ve nerede olursak olalım anlattığımızda ortamı koparan bir karaağaç olayı vardır.

yeşil parmak arası terlik ve beyaz atletle bütünler insanı kendini. hele bir de üstüne bir gömlek çekti mi o mobilet hızlandıkça gömlek şişer de şişer nasıl bir karizma olur karaağaç delikanlısı..

nitekim evi yola bakan bir amcam durmadan vızır vızır geçen ve kızına hava atan bir mobiletli delikanlıyı şöle de uyarır:

"leeek, ne geçiyorsun tortor, sankim benim kız senin tortora aşııkkk??"

(eser s. canata)
    (sycokiller, 16.03.2005 14:28 ~ 14:32)
  2. karaağaçta bir sınıf öğretmeni derste sürekli bir çocuğun konuştuğunu farkeder. bir uyarır çocuk susmaz, iki uyarır çocuk susmaz, üçüncü de canına tak eder ve patlatır:

"mesuuuut ne konüşuyorsunn?? gördüm sesini!! köpeeğ yaratıhh"....

(eser s.canata)
    (sycokiller, 16.03.2005 14:29)
  3. alın bir tanede benden. bizzat yaşanmış bir hikayedir bu. karaağaçspr-bilmemnespor maçı. maç iskenderun'da. hakem bilmemnespor lehine faul veriyor. trübün de hakemin ve bütün akrabalarının bayramını kutluyor. ama ne kutlama. fakat bir adam (ki bundan sonra cool amca veya amca şeklinde nitelendirilecektir.) yerinde oturmaya ve çekirdeğini çitlemeye devam etmektedir.trübün hakemin bütün akrabalarının bayramını kutladıktan sonra sakinleşir ve yerine oturur. işte tam o anda cool amca ayağa fırlar ve insanlığın felsefe alemine şu cümleyi armağan eder.
    "hakeeeem hakkkkeeeeeeemmmmmmmm bilmiyorsan anlama".
    bu olaydan sonra tribünde bir an şaşkınlık ve sinir bozukluğu oluşur herkes maçı bırakıp iç dünyasına çekilir ve herşeyin ve hayatın anlamını düşünmeye başlar. hakemin dizlerinin bağı çözülür elindeki düdüğü bir yana bırakıp amca nın tarikatına üye olur. maç çıkışı simit,ayran, döner veasire satan insanlık bu maçtan sonra sidarta, sofie'nin dünyası gibi felsefi kitaplar satmaya başlar. olaydan sonra amca da kendi kendi ne olduğunu anlayamaz ve dağa çıkmaya karar verir.
    bu olay tamamen abartılarak anlatılmış gerçek bir olaydır.

(bkz: bilmiyorsan anlama)

(eser h.tartıcı)
    (sycokiller, 16.03.2005 14:30 ~ 14:38)
  4. bir şehir efsanesi:
    hani şu iskenderun-arsuz dolmuşları , işte onlarda geçen bir olay. teyzem kızıyla birlikte pacın ordan biner dolmuşa, karaağaca yaklaşırken de muavin para toplamaya başlar. teyze yer olmadığı için öne oturmuş kız da arka tarafa.

teyzem parayı uzatır, hem kızı hem de kendisi için. muavin arka tarafa doğru yönelirken kızına doğru kafasını çevirip ,o efsanevi cümleyi kurar:

leekk hayyee, ben önden verdim, verdim; sen arkadanvermee!!!

(eser s.canata)
    (sycokiller, 16.03.2005 14:34)
  5. teyzenin biri bir gün arsuz dolmuşlarına biner. yolda inmek ister ve şoför abimiz durur. teyze iner ve kapıyı kapatır fakat kapı tam kapanmaz.şoför abimiz
    teyyyzee olmadııı
    teyze tekrar kapatır ama kapı kapanmaz. şoför;
    teyyzeee gene olmadıı
    sinirlenen teyze kapıyı bu kez çok sert kapatır ve kapatmasıyla kapının camının aşağı inmesi bir olur. teyze korkudan hemen yerdeki cam parçalarını toplamaya başlar. şoförden tek söz;
    bıraağğ teyze bıraağğ, ... kodun camın!?!

(eser h.v.ortas)
    (sycokiller, 16.03.2005 14:37)
  6. 1: iiiyyys laeme ne işin var burda?
    2: lek lek bana mı sorduruyorsun?
    1:tabiki sana konuşturuyorum. sankim başka kimsem var burdan?
    2: leame hayır ben burda oturttuyorum ondan sordu sana?
    1: amma ayye ben zatek burda oturyordu sen geldi bana sordu.allahıma. (sesszilik............) sucukkkkk yermisin.( 1 elindeki sucuğu uzatır).
    2: le vallah hayye ben şimdik yedi sucukkkkkkk.
    .
    .
    .
    .
    .
    ve söyleşi böyle uzadı gitti ve sonuda şöle bitti.

1 ayye selam söyle ha hüseyine
    2:hüseyin? leame ben hüseyin diye bilmiyor birini
    1: ayye hani senin abinn abinnnnnn?
    2: laeme yok hüseyin benim abim değil amcamın oğglu.
    1 leaeme senin adın cüneyt değil mi?
    2:le valla yok benim adım feriiit

(eser h.tartıcı)
    (sycokiller, 16.03.2005 15:02)
  7. anlatılanlara göre, bu özel memleketin insanlarının çoğunluğu göçmen, bu yüzden muhitin ismi "united states". türkçeleri, evlerinde konuştukları arapçadan veya kürtçeden daha iyi olmadığı için de saçma sapan laflar sarf ediyorlar.
    (azureel, 16.03.2005 15:05)
  8. bi gün karaağaç ta bi cenaze ; malum mezarlık yakın rahmetli omuzlarda plajın ordan mezarlığa doğru taşınıyo.

yazık , rahmetlinin annesi çığlıklar içinde bağırıyo: "lekk oğlumm ! semirr dayınada uğğrraa , abdullah ağbinne de uğra süleyman amcana da selam söylee neciibe teyzene de selam söyleee" --

derken birden mezarlığa giden kafiledeki yaşlıca bi kadın dayanamıyo ve lafa dalıyo : " leyk yeter dur leame , çocukk zaytek topal !!! ne gezdiriyorrsunn okkadar!!! "

(eser ç.belibağlı)
    (sycokiller, 16.03.2005 15:05)
  9. batıdan doğuya eyaletleri;
    (bkz: leeek)
    (bkz: leyk)
    (bkz: lek lek)
    (bkz: lekk)
    (bkz: leame)
    (bkz: laeme)
    (bkz: ayye)
    (bkz: zaytek)
    (bkz: zatek)
    (harakiri, 16.03.2005 15:46)
  10. amerikanın harley davidson'u varsa karaağacın süper 51'i süper 52'si var.

karaağaçlıların, mobiletin üzerinde yatarak giderek süper 52 ile 140 yapabildiği rivayet olunur.
    (sidar, 16.03.2005 17:08)
  11. efsane karaağaç spor bizim adını hiç bilmediğimiz bir takımla maç yapmaktadır. efsane takım öyle bir yenilir ki karaağacın yağız ve asi delikanlı futbolcuları karşı takıma bu yenilginin hıncını çıkarmak amacı ile haddini bildirmek isterler. sonuç olarak kavga çıkar ve o sırada:

zülfi: leeek alii ta ulek mekinnayı getir..

ali : eşş mekinna?

zülfi: pompalı habibi pompalııı

( eser a. c. çelik )
    (sycokiller, 22.09.2006 09:41 ~ 09:42)
  12. bünyesinde mobilet yarışları yapılır, illegal artistik patinaj mobilet gösterileri düzenlenir.
    iskenderun'un içinde adeta bir cennettir karaağaç.
    kendilerine has dilleri, görünüşleri, adetleri, konuşmaları ile, mobiletleri ve türkçemize yaptıkları birbirinden güzel katkılar ile (lek hayye baba seni konuşturuyor, görmüyorsuun? gibi.) bir tanedir united states of karaağaç veya bir başka adıyla "karaağaç cumhuriyeti".
    (denizin dengesiz rengi, 29.06.2009 16:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil