belki ilginizi çeker
  1. · intihar
  2. · işsizlik fonunun dörtte üçünün bütçeye aktarılması
  3. · 17 ekim 2007 sınır ötesi operasyon tezkeresi
  4. · yavuz çetin
  5. · nineteen eighty four
  6. · vize dönemi giri giren yazar modeli
  7. · intihar etme nedenleri
  8. · yalnızlık
  9. · polise taş atan çocukların 23 yılla yargılanması
  10. · ümitsiz
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  2. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  3. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  4. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · aşk ı memnu
  8. · hayata dair iç burkan detaylar
  9. · genjuure

umutsuzluk  

sayfa  / 3
  1. (bkz: umut fakirin ekmeğidir)
    insan ne kadar umutsuz olsa da bir yerlerinde her zaman sahiptir bi inanca.
    (viola, 13.01.2005 20:31 ~ 18.10.2005 23:03)
  2. (bkz: umut)
    (yalnızlık senfonisi, 16.03.2005 21:52)
  3. beraberinde mutsuzluğu,isteksizliği ve depresyonu da getiren piskolojik durum...
    (gehenna, 16.03.2005 22:03)
  4. olmayacak, gelmeyecek, gülmeyecek gibi yargılara varmaktır.
    oysa umut vardı pencerenin önünde her sabah gelen. yeni güne dağılan umutlar... anlamadık başta umudun bu kadar yakın olduğunu, hep uzaklarda aradık. umutsuzluğa düştük; yanlış yerde aradığımızı bulamayıca. yıldık hemen! umutsuzluğa düşünce gözümüz karardı; beter olduk. ertesi sabah zor oldu, o'nu hiç aramadığım yere baktım;seher vaktinde, orda bekliyordu.
    (gülümsün, 16.03.2005 22:03)
  5. umut ne olmalı? diye düşünüyorum evvela. mesela sevdiğini düşündüğün birinin geleceği beklentisine kapılmak, piyangodan büyük ikramiyenin sana çıkabileceğini düşünmek veya sınavdan çok iyi bir not almak. benzeri örnekler çoğaltılabilir elbette.
    umut, benim kafamda çok da akla dayanmayan bir beklenti/ler sürecini ifade etmekte. geleceğe dönük bir yüzü var bu kesinlik düzeyinde ortak nokta bir defa. o nedenle zaman boyutunu bir kenara bırakmak istiyorum. umut sürecini parçalara ayırmak, belki de umutsuzluğa dair düşünceleri ortaya koymanın en makul yöntemi olacak. umut, cesaret eşliğinde hiç olmayacak bir şeyi beklemek gibi bir şey olsa gerek. neden gerçekleşmesi mümkün olmasın ki? serzenişlerini duyar gibiyim. bana göre, eğer gerçekleşme ihtimali var ise beklentinin, bu halde bunun adına umut demek yanlış olacaktır. zira, beklenti temellendirilmiş ve sağlam gerekçelere bağlanmıştır. yani artık onun adı umut değil de hakikat (gerçeklik) olmalıdır. hakikat, hiçbir surette bir başka kavram ile karşılanamaz. o, nesnelerin ilk yaradılış halini ifade etmekle bir beklentiler zinciri olmaktan uzaklaşır. net bir fotoğraftır yanisi. hiçbir bulanık (flu)yanı yoktur. bütün unsurları apaçık ortadadır. tanımlanmış, çerçevesi çizilmiştir.
    buradan sonra umudun çok da hakikatle bağlantılı bir kavram olmadığını; dolayısıyla umutsuzluğun da hakikatten uzak ve fakat şu veya bu şekilde meydana gelme olasılığına sahip bir olayın, durumun veya düşüncenin yanlış bir yöne girmesi yahut olasılıklar zincirinin dişlilerinden bir veya birkaçının kırılmış olması nedeniyle artık umudun silinmekte veya ölmekte olduğunu ifade etmesi gereklidir. umudun, genel geçer bir ifade olarak ve belki de beklentilerinden başka ayakta kalmalarını sağlayacak gerçekliklere sahip olmayan bireylerin; bastonu, tutamağı *, suni yaşam makinesi olduğu varsıylarak umutsuzluğun, bireyleri yaşama arzusundan uzaklaştıracak, yaşamdan bezdirerecek ve tutunmalarını zorlaştıracak negatif görüngüler zinciri olduğu söylenebilir. umutsuzluk, temelde umuda dayanır. zira, doğum olmadan ölümün olamayacağı gerçekliğinden hareketle umud olmaksızın da umutsuzluğun esamesinin okunamayacağı açıktır.
    ancak hemen eklemek gerekir ki; umutsuzluk başlı başına kendinden kaçma veya gerçeklik hissinin kaybı değildir, olmamalıdır. nasıl ki umut; aklın nadasa bırakılması kabilinden bir durumu yansıtıyorsa aynı şekilde umutsuzluk da makul düşünüşten bütün bütün kopmuşluğun açık br fadesi olarak algılanmalıdır.şu halde bireylerin umut ve neticesinde umutsuzluk yoluna sapmadan evvel gerçekliğe dair düşünüşlerini netleştirmeleri, buna ilişkin retlerini apaçık olacak şekilde ortaya koymaları gereklidir.
    (fempusay, 11.07.2005 12:17)
  6. nietzsche'nin fazlasıyla yoğun olarak yaşadığı psikolojik olgu..

"umut kötülüklerin en kötüsüdür, çünkü sadece işkencenin süresini uzatır.."

nietzsche
    (rafael, 23.09.2005 16:49 ~ 16:49)
  7. (bkz: ölümcül hastalık umutsuzluk)
    (whisper, 21.05.2006 00:36)
  8. depresyondaki her insanın hissedeceği duygudur.hayattan beklenecek birşey kalmamıştır,geleceğe hep karamsar açıdan bakılır ve yaşamanın anlamı tekrar tekrar gözden geçirilir.
    (pati, 13.07.2006 00:24)
  9. gelinilebilecek en son nokta.çıkış yok,kaçış yok,devam etmek yok.olduğun yerde bir bilinmezlik içinde kayıp gitmek.
    (missi34, 13.07.2006 00:53)
  10. umudun yokluğudur. imkansız platonik aşklar için söylenen bir söz vardır. umutsuzluğun çok güzel bir tanımıdır, kabullenmişliktir:

sevmek çay gibidir, sevilmek şeker. bizim gibi garipler çayı şekersiz içer.
    (siradisi, 01.02.2007 16:14)
  11. her güne, küfür ederek, bıkmış bir şekilde,"bu sabah da mı nefes alıyorum!?" diyerek, günün bitmesini isteyerek başlama durumu..

her günün yeni bir umut olduğunu unutmak ve bu yüzden insanın bir beklentisinin kalmaması halidir..
    (sulfur, 17.03.2007 00:37)
  12. bazıları için olanı kabullenmek,bazıları için ise hayata bağlayan son ipin de kopması..
    (colony of birchmen, 14.04.2007 13:37)
  13. insanın yaratıcılığını en üst seviyelere taşıyabilen,
    hayatı objektif çözümleme imkanı veren,
    epey yararlı halet-i ruhiye.
    (alix, 03.07.2007 11:28)
  14. memleketimin övündüğü genç nufusunun, gelecek kaygısı yüzünden içine düşdüğü durumdur.
    (nophiem, 03.07.2007 11:32)
  15. kötü ruh hâlleri dine farz güdülecek olsaydı birinci sırada yer alması şaşkınlık yaratmayan hâl...
    (yeşilşair, 04.07.2007 13:51)
  16. gerçeği biliyorsan,hissediyorsan içinde bulunacağın durum.
    bazı şeyleri bilir,müdahale edemezsin hayatta,
    karışmayı kendine yediremezsin bir bakıma...
    sezer ancak susarsın!
    kuvvetle muhtemel doğrudur o kahrolası sezgilerin,ama konduramazsın bazı şeyleri!
    susmak?
    en güzeli...
    çekip gitmek?müdahil olmamak?
    ne kadar doğru bilmemene rağmen mantığın evet diyorsa,duyguların kemiriyorsa seni...
    ne fark eder ki...
    hiç kimse bilmez ! ! !
    (rhododendronluteum, 15.08.2007 23:00)
  17. son çare olmaya razı olmaktır.

eli-kolu bağlı kıvranmak, en küçük şeyler için bile bir köşede kimsenin duymayacağını adın gibi bilmene rağmen içinden çığlık çığlığa bağırmak, en ufak bir güzelliğe ulaşma ihtimali bulduğunda da bu rüyanın devam etmesi için nereye olduğunu bile bilmeden yalvarmaktır. yetinememek, daha fazlasını istemek, bulamayınca dibe vurmaktır.
    (aria galactica, 14.10.2007 11:59)
  18. insanın başına gelecebilecek en büyük felakettir. umudun olmadığı yerde hayat biter, geçirilen zaman anlamsızlaşır. mutlak anlamsızlık duygusuyla yaşamak da korkunç zor bir şeydir.
    (blue danube, 14.10.2007 12:39)
  19. gerçek manada iç kanırtan his.
    çok feci. gelip geçmiyorda canına yandığım.. bitirip tüketene kadar uğraşıyor insanla..
    (sezenehir, 30.11.2007 23:06)
  20. umutsuzluk bir daha hayal kırıklığı yaşamamayı sağlayabilir, bu yüzden böyle kelimelere sadece olumsuz açıdan yaklaşılmamalı derim, hiçbir umudun kalmadığı hiçbir hayalin olmadığı bir yerde, nefes alabildiğinde insan, farkedecek belki de gerçekte neyi umması gerektiğini...
    (salome, 25.07.2008 21:58)
  21. hayatın ta kendisi. hayata tutunmaya çalışmaksa umuttur.
    (koyumavi, 25.07.2008 22:08 ~ 22:09)
  22. senden başka umut edecek hiçbir şeyim kalmadı.
    şimdi sen de gidiyorsun,
    içim alabidiğine umutsuzluk...
    (diazepam, 04.10.2008 02:14)
  23. herhangi bir durumda "hayırlısı" demekten başka elinizden birşey gelmemesi. mecburi izleyicilik...
    (thorador, 04.10.2008 02:44)
  24. 'umudum kalmadı benim.' derdim bazen. umutsuzluk. 'umut fakirin ekmeğidir.' diye duymuştum.
    biliyordum. zaman! acı!
    umut etmek sadece biraz daha yaşanabilir kılmaz mı hayatı? süresini uzatır, yaşanabilirliğin.
    bir sabaha umutla uyanmak. 'benim yapacak daha çok şeyim var.' ne kadar mizahi bir söz. komik. komiksiniz.
    sonu uçurum olan bir yolda güle oynaya ilerlemek gibi. kandırıyorsunuz kendinizi. birbirinizi.
    yalan söylüyorsunuz kendinize, etrafınızdaki herkese. yalancı!
    tevfik üstadın bir sözü kulağımdadır hala; ama etkisini yitirdi mi ne? "umuda bin kurşun sıksa da ölüm, unutma umuda kurşun işlemez gülüm."
    ne yaşadım bu sevda ile, ne umutlar besledim kendi içimde. son. bitiş. yokluk.

artık umut etmiyorum. gücüm yok. güçsüzüm. aciz. bana aciz diyebilirsiniz. kabulümdür.
    yalancı olmaktan iyidir. yalan söyledim çoğu zaman kendime; ama bana daha güç geliyor, yalan söylemek. yapmam.
    gerçek! bir ışık gibi. görmeni sağlıyor. güneş gözlüğü gibi.
    dünyaya onunla bakamazsın, karanlıktır. siyah. göremezsin.
    sadece gerçeğe, o ışığa, o parlaklığa bakarsın. görebilirsin o zaman her şeyi. sade, beyaz.
    yalan, yaşanabilir kılıyor, yaşamı.
    kim yalan söylemez ki! ben değil. söylemem. en azından buna gayret gösteririm.

umutsuzluk... intihar!
    son. bitmek..

dedim ya uçuruma giden bir yok, hayat. acımasız piç, adi hayat. elinden kurtulan olmadı şimdiye kadar. ölüm.
    canlı kurtulabilen yok..
    intihar! kendini kurtarmak. bir çıkış kapısı. bir umut.

karanlık bir yolda, acı dolu, umutsuzluk dolu, ölüm dolu bir yolda, bir ışık..
    acil çıkış..

intihar.. hayatı yaşanabilir kılan, o.

umutsuzluk, (...).
    (lol lol lol lol, 07.10.2008 13:38 ~ 13:39)
  25. kerpiçten duvarların başına yıkılması hali...
    her daim var olan o inatçı umutları yitirmekten korkmak...
    ama hala hayatta olduğuna, hayatta kaldığına bakıp "demek ki bir yerlerde var hala bir umut kırıntısı" demek,kendi kendine...
    (artık yeni birşey söylemek lazım, 10.11.2008 10:20 ~ 10:20)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil