ankaragücün den giderek kariyerinin en büyük hatasını yapmış futbolcudur. umut bulut çok genç yaşta büyük takımlarda banko oynayabilecek yetenekte süüüüpeer bir topçu değildir. ancak süper ligde yıllarını orta halli (ankaragücü) bir takımda tecrübe etmesi ve daha sonra büyük bir takıma gitmesi gerekirdi.
ankaragücünden trabzonspor a giden benim favori santraforlarımdam biridir. türkiye de striker denilebilecek tek oyuncudur. ilerleyen yıllarda avrupa da iyi bir takımda oynama potansiyeli yüksektir. çünkü trabzonspor iyi bir vitrindir.
(bkz: davor vugrinec)
(bkz: milan stepanov)
(bkz: rune lange)
(bkz: şota arveladze)
(bkz: fatih tekke)
18 ocak 2007 tarihli denizli deplasmanında hat trick yaparak benim gibi kendisinden bir atılım bekleyenleri mesut etmiştir. zira onu yıllardır football manager oyununda genç yıldız adayı olarak transfer etmiş ve fakat anlamadığım bir nedenden ötürü özelliklerinin düşük gösterilmesinden dolayı bir türlü yıldız olamamış bu futbolcu bana göre türkiyenin rooneysidir. az dafa dikkat diyorum, benzerlikleri göreceksiniz(hız,şut,dripling,hırs)
efendi karakteri, yedek kalmakla demotive olmaması, hem kafa, hem de ayak vuruşlarındaki kabiliyeti, kolay kolay sakatlanmaması ile gözümde dört dörtlük bir futbolcudur. yaşı da henüz çok gençtir, daha bir kaç sene önce ümit milli takımında oynuyordu. trabzonspor gibi bir cadı kazanında bile kendini göstermeyi ve ersen martin, ömer rıza ve adını hatırlayamadığım daha nice önemli forvetten formayı kapmayı bilmiştir. yakında milli takıma da katkı sağlayacağına ve yıldızını parlatacağına gönülden inanıyorum.
rüştü ile olan pozisyonu çok net görmesine rağmen, "el var" diye itiraz etti, rakip futbolcu haksızca atılırken atacağı gollerin hesabını yaptı, en basit pozisyonalrda bile kendisini yere atarak penaltı aradı, hemen her pozisyona itiraz etti.
ersun yanal ile akraba olmasından şüphelendiğim futbolcudur. ben bu adamı turkcell süper lig'de hangi takımda olursa olsun 8 maç 90 dakika oynatacak bir teknik direktör tanımıyorum, bu beceriksizlikle. peh.
hızlandırılmış ofsayt kursuna ihtiyacı olan, şampiyon olma iddiasındaki bir takımın on birine yakışmayan forvet. isak gibi müthiş bir alternatif varken, doksan dakika umut'u izliyoruz. belki "tam bir görev adamı"dır, bilemiyorum.
değil turkcell süper lig'de, bank asya liginde bile ilk 11 oyuncusu olamayacak, değil trabzonsporun, halı sahada bizim takımın bile penaltıcısı olamayacak futbolcudur. uyan artık ersun yanal.
bütün toplara kaval kemiği ile vurarak rakip kalecileri şaşırtma konusunda uzmandır, bir de bu hareketi bilerek yapmayı öğrense ona usta golcü sıfatını layık göreceğim ama zor biraz.
sahada topun bulunduğu yere doğru kaba tabiriyle amı götü bırakarak koşmak dışında pek birşey yapmayan futbolcudur. top tekniği, son vuruşları ve çalım kabiliyeti halı sahalarda boy gösteren çoğu gençten daha kötüdür. bugün futbolu bıraksın, jübilesi için 1500km yolu üşenmeden, keyifle gideceğim topçudur. penaltıcılığına hiç girmiyorum. ersun hocama saygılar...
son 5 senede attığı 60 golle 75 gollü alex ve 67 gollü gökhan ünal'ın ardından üçüncü sıradadır. önemli olan pozisyona girmektir, kendini geliştireceğine inanıyorum.
arkadaşım hasta mısın ulan!? daha yeni geldim staddan yemin ediyorum ses bırakmadın lan adamda, ulan bir adam bu kadar mı yeteneksiz olur lan, hayır kaç tane aşırtma golün var ki sen o topu öyle atıyorsun lan.
cümleleri toparlayamıyorum amına koyayım, öh lan!
seni en içten dileklerimle seviyorum umut bulut, öyle böyle değil.
hayır bir de adriana lima karşımdayken ve ben büyük açmışken sana giri giriyorum ya, hayat çok garip lan.
yaşar kemal e cemal süreyya nın dediği "en çok nobel alamayan yazar" benzetmesine nazire yaparak "en çok gol atamayan forvet" yakıştırması yapılabilecek oyuncu..
ama trabzonspor un kaderi bu! gökdeniz sadece kaleciyle karşı karşıya kaldığında topun dibine girmeyi öğrenseydi, son 5 senede 3 kere şampiyon olurdu trabzonspor..şimdi de en çok pozisyona giren ama gol atamayan umut bulut la uğraşıyoruz..hayır, anlamadığım nokta bunların eşi, dostu arkadaşı da mı yok uyaracak?
ilk geldiğinde acayip sevinmiştik. ilk sezon fena da deiğildi hani ara da atıyordu sonra ki sezon 14 gol attı tamam dedik ama tüm takım ona calısıyordu, tek forvet oynuyordu. neyse bu mazıden sonra bu seneye gelince umut iyice kötüye gitti yalan yok devamlı koşuyor adamın sanki ciğeri yok ama olmayınca olmuyor atamıyor golleri. böyle giderse yakında taraftarlardan da tepki almaya başlayacaktır. temennimiz kendisini düzeltmesi ama biraz yedek bekletilip isaacin de artık denenmesi lazım.
bir sezon boyunca hiç gol atamasa bile her maç banko ilk 11'de olması gereken adam.
bu adamı maç içinde canlı gözle onu izlemek gerekir, televizyon başından çok net anlaşılamasa da takımda herkesten çok koşar ve herkesten çok mücadele eder. bu sayede takım arkadaşlarını da gerekli motivasyona getirip tam saha presin uygulanmasında büyük katkısı olur.
kendisini ailecek seviyoruz ve bir daha sarı kart cezalısı olarak takımı yalnız bırakmamasını temenni ediyoruz.