umudumuz şaban 

adana çık aradan

1. kovboy filmleri meraklısı ringo'nun amcasından kalan mirası almak için istanbul'a giderken gecekondu mafyasının çatışmasına karışması sonucunda mahalleli tarafından bir kahraman ilan edilir. filmin en komik karelesi hiç şüphe yok ki muhtarlığa aday olan şabanın halka seslenişidir

-şimdi ben buraya neden çıktım ? niye çıktım ? niçin çıktım ? bunları izaha gerek yok gördünüz yürüdüm çıktım çıktıysam çıkmışımdır çıkmamışsam çıkmamışımdır.görünen köy uzakta değildir.şimdi biz buraya çıktıkta çıkmadık mı dedik ? sahi kim çıkardı lan beni buraya (halk cevap verir)

+biiiz

-yooool, okuuuul...sakın şunu unutmayın her zaman bu benim prensibimdir az iş çok laf...
    oylarınız damlaya damlaya, dağdan kestim kereste..

filmin yönetmenliğini kartal tibet yaparken senaryo reha yurdakul'a aittir.
    (benikoyupgitmeneolursun, 22.01.2007 21:15 ~ 21:17)

2. ringo, bu filimde john wayne (yazıldığı gibi okunur) 'nin etkisinde kaldığını gizlememektedir.
    "hey amigo, çestavana"
    (bee veil, 20.05.2007 11:54)
  3. en komik sahnelerinden biri de şaban koğuşta eşek kadar tesbihi koğuş ağasına fırlatır;

- aaaa, nasıl geçirdim ama
    + ne demek lan bu şimdi
    koğuştan biri: manası çok derin, ben adama bilezik gibi geçiririm demek.
    (korelle, 12.01.2008 13:28)
  4. filmin en ilginç sahnelerinden biri de, ringo şaban'ın mahkeme kararı sonucu beraat etmesine müteaakip gecekondu mahallesinde muhtarlık seçimleri için yaptığı mitingde birebir süleyman demirel taklidi yapmasıdır. aşağıdaki sözler durumu özetliyor sanıyorsam.

- şimdi ben buraya nasıl çıktım?

- çıktıysam çıkmışımdır, çıkmadıysam çıkmamışımdır.

- buraya çıkıp da sonradan çıkmadık mı dedik?

- okul, yol, tapu...
    (dünyayı kurtaran adam, 18.02.2008 01:17 ~ 01:19)
  5. http://video.google.com/...
    (maximus, 15.07.2008 00:21)