ne kadar boş hayaller kurduğum değil mi? daha g ile ğ yi ayırt edemezken sen kalk böyle hayaller kur. boşuna azizim boşuna. daha ulysses'i okumuş biriyle tanışmadım ki şu koca dünyada. aslında bulundugum ortamda çok kültürsüz bir ortam sayılmaz, üniversitede dahi kızlar daha harry potter'in son kitabını okumadıkları için yakınırken ben bu hayalleri kuruyorum. sonra onlara bu kitabı öneriyorum tabii. eh aşk olsun joyce daha çekici bir şey koyamadın mı şu kitabın adını? her duyan kız ilk duydugunda zaten kaçmakta. en iyisi harry potter'in kapagının içine bu kitabı yerleştirip hoşlandıgım kıza hediye etmek. oh sonunda da evlenme teklifi ederim belki.
aranıp aranıp bulunmayan bir şeyse bu kız, demek ki bir işe yaramayan istek'tir. bu kızlar da tutup ulysses'i hayatında duymamış adamlara düşüyorlardır allah bilir. hatta çoğu adam sonradan öğreniyordur eşinin ulysses diye bir kitap okuduğunu falan.
hayır, işin özü bu mu ki? ruh eşi n'oldu? onu bulunca ulysses okumadı diye mi terkedeceksin?
"evleneceğim kadında aradığım kriterler;
1) ulysses'i okumuş olması,
2) kültürlü, zeki, güzel, iyi sevişen bir kadın olması,
3) babetlerinin arasından parmak aralarının gözükmesi."
bu mudur?
bir gün benimle evlenecek adam, sana diyorum, şanslısın, bak arayıp bulamayanlar varmış, ben okudum ulysses'i.