belki ilginizi çeker
  1. · anarşizmle komünizmi aynı sanmak
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · tunceli alevileri dinsizdir
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · okan bayülgen
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · ingilizler
  9. · rey mysterio jr

uluyarak ülke kurtarmaya çalışan zihniyet  

1. otu-boku faşizme bağlayan, her milliyetçiye/vatanını seven her kişiye faşist-ülkücü damgası vuran, vatan severliği, kendi soyunu koyumayı yüceltmeye/yükseltmeye çalışmayı(üstün görmeyi değil, yok öyle bişey zaten) dangalaklık, saçmalık olarak gören, her hatanın sebebini bu görüşlerde**** arayan, halbuki bu fikirler arasındaki farkı hâlâ kavrayamamış ve birbirine karıştıran zihinlerin ortaya sürdüğü iddia.

benzer karıştırma için:
    (bkz: anarşizmle komünizmi aynı sanmak)
    (venom, 14.10.2005 19:05)
  2. son düşünen adam, son gerçekleri yazan yazar, son hayal kurmanın gücüne inanan insan ve vatanın ırktan değil, renlerden oluştuğunu bilen son insanda ülkeden kovulup yada öldürüldüğünde, kurt adam vatanın yenilemeyecek bir şey olduğunu anlayacak.
    (anarsist, 04.02.2007 21:24 ~ 21:29)
  3. (mrsderdowski, 04.02.2007 21:26)
  4. (bkz: mhp)

ve daha çok uluma yerine çığırma tekniğini kullanan kız kardeşi:

(bkz: chp)
    (rahatsız, 08.09.2007 18:49 ~ 09.09.2007 01:02)
  5. (hafizamikaybettimhukumsuzdur, 08.09.2007 18:52)
  6. anarşi dönemlerinde ülkücü gençlerin öğrenci evlerinde gerçekten uluduklarına inanan gerzeklerin,milliyetçi hassasiyetler taşıyan insanlara attığı çamur. izi kalmış ki hala da aynı mavra çevriliyor.hatta bazılarının kuyruk acısı halen bir sızı halinde devam ediyor olmalı ki önlerindeki en büyük engele bu yakıştırmayı yapıyorlar.onlar zannetsinler gün gelecek emeğine göre değil gereksinmesine göre ihtiyaçları karşılanacak oysa ki fakirliği paylaşmaktan öteye gidemeycekler.eh madem zincirlerinden başka kaybedeckeleri birşey yok sağlam bağlayalım da ağaca, zincirini koparmış gibi salyalarını saçıp sağa sola sataşmasınlar
    (rahatul hulkum, 19.11.2009 15:53)
  7. ulumaktan mecaz bir kasıt yapılarak bir guruhu hedef almış haklı serzeniş. sözlükten çıkınca bazen aynanın karşısına geçip kendime soruyorum. ''eee tristins efendi yine otu boku eleştirdin sen ne sikimsim lan hiç soruyor musun ?'' diyorum. inanmıyacaksınız ama soruyorum. sonra gönül rahatlığıyla eleştirmeye devam ediyorum. mevzubahsi geçen uluyanlar milliyetçiler efendim valla bak.

şimdi elimde değil genelleme yapacağım lütfen genelin dışındakiler alınmasın ama oluşmuş bir profil vardır ki bu ulucuklar için malesef gerçektir. envai çeşit milliyetçi tanıdım şu zamana kadar . zaar peder beyimizde 77 yılında marmara üniversitesine ayak basmış milliyeçi bir gençmiş. düşünün nasıl bir aileden geliyorum.

biraz bahsedeyim isterseniz .yıllar önce babama sormuştum. baba haklımıydınız?

-haklıydık dedi. ülkeyi bölmeye çalışanlara karşı bir savaş vermiştik. savaşımızda hakılydık demişti.

o zamanlar 16-17 yaşlarındayım nezlimde komunizm tü kaka ,deniz gezmiş kötü adam , tüm diğer solcular da öyle. tabi babamdan bir empoze yoktu lakin o yaşlarda insan kraldan çok kralcı oluyor. babasının o yıllarda silahla dolaşması , ölüm listelerinde adının olması hoşuna gidiyor . bende milliyetçiliğe özenmeye başladım. babamdan hiçbir milliyetçi empoze yok ama dikkatinizi çekeyim.

gelgelelim kafa açılmaya başaldı ilerleyen yıllarda... düşünceler şahıslara göre değerlendirilmez bunu en iyi bilenlerdenim . lakin milliyetçiliği tekeline almış insanları gözlemlemeye başladım.

1.grup halinde gezme psikolojisi; ilk gözlemim bu oldu. osman öztunç ,mustafa yıldızdoğan dinleyen tipler ve sürekli beraber hareket ediyorlar.tamam birleşmek barber olmak güzeldir lakin yürekler bir olursa o birlik güzeldir . yok bilekleri birleştiriyorsan onun adı afedersin kancıklıktır .bu tarz grup olmalar hoşuma gitmedi.

2.farklılığa tahamülsüzlük; küpeli görürler ''şuna bak şuna orospu çocuğu '' derler. inancı hıristiyanlıktır boynunda haç görürler ''çıkar onu lan '' derler .kürtlere ,ermenilere bakış açılarına girmiyorum bile. bu da hoşuma gitmedi.

3.mafya özentiliği; çok delikanlı gözükürler ancak yapılan her türlü mafya oyunlarını mertlik gibi göstermeye bayılırlar.

4.fikirsizlik;diğerleri önemli değil de bu çok önemli be abicim. fikrin ne senin amacın ne gayen ne. yok babam yok. ara ara turancılık lafı duyarım ancak içi boş. fikir karşı fikre savaş açmak. ancak karşıya açılan savaşla üreyen fikirler yok olmaya mahkumdur.

5.okumamak; kulaktan dolma bilgilerle hareket edip iki gözünün yanına birer at gözlüğü takmak. bu şekilde nasıl insanları haklı olduğuna inandıracaksın. olmaz yanlış

vb.vb.

şahıslara indirgemeden milliyetçiliğin ne olduğunu araştırdım tabiki ...vardığım sonuç insanını birey olarak milliyetçi olması gerektiği idi .ve bu ülkeyi severek doğru dürüst olarak,vergi kaçırmayarak ,hırsızlık yapmayarak , yeri geldiğinde ülkeni ezdirmeyerek milliyetçi olunacağı ve bunun bir kafatasına indirgenmemnesi gerektiğine inandım. ve malesef milliyetçilik uluyanların eline kaldı. keşke gurühlara değilde şahıslara indirgense diye hem hayıflandım hem üzüldüm.

babam mı? geçenlerde ben muhabbetini açmadan o konuştu. oğlum bir hiç uğruna savaşmışım dedi. üzüldüm...
    (tristins, 19.11.2009 15:58 ~ 16:04)
  8. zihniyetsizliktir. hoşt deyip geçmek lazım.
    ulumanın altındakiler önemlidir ama: ulumanın altında yalamak için bulunan bir adet patron poposu, öpüp alna koyulmak üzere de bir adet amerikan bayrağı mevcuttur.
    (cüney tarkın, 19.11.2009 16:00)
  9. zılgıt çekerek ülke kurmaya çalışanlarla benzer zihniyettir.
    (asasdas, 19.11.2009 17:39)
  10. zamanında haberlerden hatırladığım kadarıyla devlet bahçeli'den sağlam bir fırça yiyip, teşkilatlarından uzaklaştırılan şahıstır. ulan kamera çekiyor herif devlet bahçeli'nin tam arkasında, dibinde köpek gibi bağıra bağıra uluyor, ne adamlar var ya...
    (twinport, 19.11.2009 17:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil